SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANŢA-ROMÂNIA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

România joacă azi primul meci de la turneul preolimpic » Adina Meiroşu: "Să fim cocoşi, nu găini!"

Adina Meiroşu a fost în lotul României şi la Beijing 2008
Adina Meiroşu a fost în lotul României şi la Beijing 2008

Articol de - Publicat vineri, 25 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 24 mai 2012 21:24

Româncele debutează azi în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice, la Lyon, împotriva Franţei. Toată lumea se gîndeşte doar la victorie, deşi adversarele sînt vicecampioanele lumii.

România, Franţa, Muntenegru şi Japonia luptă de azi pentru două locuri calificante la Jocurile Olimpice de la Londra, în turneul de la Lyon.

"Tricolorele" au, la prima vedere, o misiune imposibilă pentru a ajunge la Olimpiadă, dar handbalistele române cred în şansa lor pînă la capăt. "Sîntem pregătite psihic şi fizic. Ne dorim foarte mult să ajungem la Olimpiadă. Şi vom face totul să ne îndeplinim obiectivul", a declarat Adina Meiroşu.

România debutează la Lyon chiar în faţa formaţiei ţării gazdă, Franţa, care la ultimul Mondial, anul trecut, a administrat echipei noastre cea mai categorică înfrîngere din istorie: 39-20. "Dacă ar fi să ne luăm după ultimele noastre evoluţii la naţională, nu prea am avea şanse. Ne aşteaptă trei meciuri grele, dar eu cred că jucînd cu sufletul, dăruindu-ne, putem să învingem pe oricine", a adăugat Adina.

Glumind, interul "naţionalei" a spus că şi-ar dori ca împotriva Franţei ea şi colegele sale să fie cocoşi, nu găini.

Franţa şi Muntenegru sînt considerate de specialişti marile favorite la ocuparea primelor două locuri, muntenegrencele bazîndu-se aproape exclusiv pe jucătoarele campioanei Europei, Buducnost Podgorica.

Fără Pineau
Vicecampioana lumii, Franţa, nu o va putea folosi în turneul de la Lyon pe Allison Pineau, cel mai bun centru din lume, jucătoarea transferată recent de Oltchim Rm. Vîlcea. Pineau s-a accidentat în semifinalele ultimului Mondial, s-a operat, iar acum se află în recuperare. România se va baza şi ea pe o echipă complet schimbată, în lot regăsindu-se cîteva debutante precum Ciuciulete, Perianu sau Nichita.

Doar trei participări
"Naţionala" feminină a reuşit doar trei calificări, de-a lungul timpului, la Jocurile Olimpice: 1976, 2000 şi 2008. Franţa are şi ea tot trei prezente, venite însă consecutiv din 2000 încoace. Muntenegru, o ţară apărută relativ recent pe harta lumii, nu a bifat nici o prezenţă, în timp ce Japonia are şi ea un start la întrecerile olimpice, în 1976.

Programul echpei României
25 mai, ora 20:00 România-Franţa
26 mai, ora 15:45 România-Muntenegru
27 mai, ora 15:15 România-Japonia

1.20 e cota la victorie pentru "naţionala" Franţei. România are cotă 5.00, iar egalul are 13.00

33-22 conduce România în duelul întîlnirilor directe contra Franţei, dar adversarele au cîştigat patru din ultimele cinci partide

"Mi-aş dori ca la turneul preolimpic să ne calificăm noi şi România. Asta pentru că în echipa României sînt multe dintre viitoarele mele coechipiere" (Amandine Leynaud, portar Franţa, transferată la Oltchim)

"Cred în echipa naţională, în dorinţa fetelor de a ajunge la Olimpiadă. Am plecat cu gîndul să obţinem trei victorii şi pentru asta ne batem" ( Radu Voina, antrenor România)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
biancorossi
biancorossi  •  26 Mai 2012, 01:15

din pacate sunteti doar pe hartie.

handbaltotal
handbaltotal  •  25 Mai 2012, 21:25

AI FOST COCOASA MEIROSU

handbaltotal
handbaltotal  •  25 Mai 2012, 21:24

NICI O STRATEGIE DE JOC.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează