SPORTURI  »  HANDBAL  »  UNGARIA U19 - ROMÂNIA U19

România cade în partea secundă și e învinsă de Ungaria în semifinalele Euro 2023! Când și cu cine luptăm pentru bronz

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 21:17 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 21:52

România U19 a fost învinsă de Ungaria U19, scor 26-34, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin dedicat junioarelor U19. 

  • În finală s-a calificat deja Danemarca U19, după o semifinală dramatică împotriva Portugaliei U19, 38-35 după prelungiri.
  • România U19 - Portugalia U19, finala mică, este programată duminică, de la ora 17:30. Marea finală e tot duminică, de la 19:45.

România îți îndeplinise obiectivul asumat la startul întrecerii, o prezență în semifinale. Jocul prestat de elevele Simonei Maior Pașca dădea însă speranțe, o generație adaptată la rigorile handbalului modern, care stăpânește repunerile rapide și care a dus la rang de artă contraatacurile. 

Există și carențe, unele evidente, în plan defensiv. Tocmai de asta, româncele porneau cu șansa secundă în fața Ungariei, singura reprezentativă cu victorii pe linie în turneu.

De fapt, maghiarele aveau o serie de 19 victorii în partidele oficiale la actuala categorie de vârstă.

România U19, învinsă în semifinalele Europeanului de acasă

Sprijinite de publicul călduros de la Pitești, peste 3.500 de fani, Lixăndroiu, Boiciuc și compania au ținut pasul cu adversarele în primul sfert de oră. Au și condus, 9-7 diferența maximă din prima parte.

Au urmat secvențe confuze, mingi băjbâite pe atacul pozițional. Vecinele din Vest au profitat de găurile mari din defensivă și s-au desprins treptat.

Licăriri de speranță au existat în debutul părții secunde. Teodora Neagu, introdusă inspirat între buturi, a ajutat cu două „parade” consecutive. Scorul a rămas strâns doar în primele secvențe. A urmat un galop de sănătate al campioanelor en-titre.

„Tricolorele” au cedat fizic, dovadă fiind scena din minutul 55, când extrema Mihaela Mihai a ratat singură cu portarul, apoi a făcut semn că este epuizată și a cerut schimbarea.

România luptă pentru „bronz” la Campionatul European

Ratările au curs din toate unghiurile și din toate pozițiile. Ungaria nici n-a mai forțat, și-a păstrat resursele și pentru a 3-a finală consecutivă la această categorie de vârstă, duminică, împotriva Danemarcei, formație pe care a spulberat-o în grupe.

România trebuie să se mulțumească cu o luptă pentru bronz. Va fi o revanșă în fața reprezentative Portugaliei. Lusitanele ne-au învins surprinzător în prima fază a competiției, scor 30-36.

FINAL. România U19 - Ungaria U19 26-34

min. 55: Mihaela Mihai ratează singură cu portarul, dă în bară, apoi face semn că nu mai poate și cere schimbarea. 25-30
min. 52: Cădere totală în jocul „tricolorele”. Ratări din toate pozițiile. 24-29
min. 39: Time-out România. 21-2
min. 35: Lixăndroiu transformă o aruncare de la 7 metri. 18-20
A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză, România este condusă 16-18. 
min. 27: Boiciuc înscrie de la 7 metri! 14-16
min. 19: Time-out cerut de naționala României. 10-13
min. 17: Boiciuc ratează singură cu portărița adversă, o lovește în figură și primește două minute de eliminare. 10-11
min. 10: Boiciuc înscrie de la jumătate, pe o repunere rapidă. 9-7
min. 9: Lixăndroiu punctează pe contraatac, în inferioritate. 7-6
min. 7: Anamaria Grigore găsește un culoar și înscrie cu podeaua. 6-6
min. 3: „Tricolorele” recuperează două mingi în defensivă și punctează pe contraatac. Ritm senzațional în debut. 3-2
A început partida! Atmosfera în sala din Pitești este una deosebită. Aproximativ 3.500 de spectatori sunt prezenți.

19 victorii consecutiveare Ungaria U19 în competițiile oficiale

Tot despre handbal:

Florentin Pera, antrenorul naționalei României, despre tragerea la sorți pentru CM 2023: „Avem o grupă echilibrată”
CM 2023
Florentin Pera, antrenorul naționalei României, despre tragerea la sorți pentru CM 2023: „Avem o grupă echilibrată”
Nicoleta Alexandrescu, antrenoarea federală, despre handbalistele din naționala feminină U19:  „Trebuie să avem încredere în ele, au un potențial real, indiferent pe ce loc vor termina acest turneu final
CE U19
Nicoleta Alexandrescu, antrenoarea federală, despre handbalistele din naționala feminină U19: „Trebuie să avem încredere în ele, au un potențial real, indiferent pe ce loc vor termina acest turneu final"

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (19)
donqhot
donqhot  •  16 Iulie 2023, 14:35
Postat de fotbalminim00 pe 16 Iulie 2023, 13:38

E opinia ta că stam bine, păi atunci Ungaria ce să spună? Știi că o antrenoare de la un club și un orășel mic are 5 jucătoare la națională? Felicitări ca are dar când nu o sa mai fie doamna ce facem? Ne desfințam? Nu avem strategie și academii trăim din talent, un Popovici fără bazine, o Halep fără terenuri etc. Ăștia suntem din păcate, nu ne uităm la Suedia, Danemarca, Ungaria, Serbia, Croația etc. noi am rămas că le știm pe toate, dar nu avem infrastructură dar mai ales antrenori de juniori la toate sporturile, ex și gimnastica

relaxeaza-te, ce e cu tine?

fotbalminim00
fotbalminim00  •  16 Iulie 2023, 13:38
Postat de donqhot pe 15 Iulie 2023, 09:20

de hanbalul mare poate suntem departe. De handbal insa... suntem in semifinalele CE de tineret. Eu cred ca stam foarte bine.

E opinia ta că stam bine, păi atunci Ungaria ce să spună? Știi că o antrenoare de la un club și un orășel mic are 5 jucătoare la națională? Felicitări ca are dar când nu o sa mai fie doamna ce facem? Ne desfințam? Nu avem strategie și academii trăim din talent, un Popovici fără bazine, o Halep fără terenuri etc. Ăștia suntem din păcate, nu ne uităm la Suedia, Danemarca, Ungaria, Serbia, Croația etc. noi am rămas că le știm pe toate, dar nu avem infrastructură dar mai ales antrenori de juniori la toate sporturile, ex și gimnastica

MaxiP
MaxiP  •  15 Iulie 2023, 13:16

Deja incepeau sa apara parerile cum ca aceste fete trebuiesc mutate toate la nationala mare, ca joaca mai in viteza etc. Sa nu ne lasam pacaliti de diferenta de nivel, ieri s-a jucat tot cu o echipa de junioare si deja acel joc in viteza nu a mai existat, a fost complet contracarat, deci totusi cine are impresia ca nationala U19 este peste cea de senioare nu stie ce vorbeste. Oricum e un turneu bun, fara doar si poate, intr-adevar am vazut un joc mult peste asteptari si mult mai apropiat de handbalul modern de top decat am vazut la alte nationale din diferite grupe de varsta ale Romaniei. Intr-adevar adversarul de ieri a fost unul foarte bun, Ungaria e recunoscuta pentru nivelul foarte bun pe care il are la junioare si tineret, culmea, foarte slab concretizat la nationala mare, in antiteza cu ce se intampla de exemplu in Norvegia. Singura pata a acestui turneu a fost caderea din meciul cu Germania, lipsa de reactie a bancii de atunci, care a pus mari semne de intrabare si unde se putea face diferenta intre o performanta de top si o enorma dezamagire. Din fericire cumva a iesit prima varianta.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează