SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

S-au rugat la mănăstire » HCM Baia Mare şi-a pus speranţa în credinţă înaintea returului cu Dinamo Volgograd

Căpitanul Valentina Elisei Ardean le oferă tinerilor de la Prislop cadouri cu însemnele HCM // Foto: Facebook +1   FOTO
Căpitanul Valentina Elisei Ardean le oferă tinerilor de la Prislop cadouri cu însemnele HCM // Foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2015 00:00

Înainte de a pleca spre Volgograd, campioanele au trecut luni pe la Mănăstirea Prislop pentru a le oferi cadouri tinerilor aflaţi în grija părintelui Irineu, dar s-au rugat şi pentru calificarea în Final Four.

Campioana României, HCM Baia Mare, se află în faţa celei mai mari performanţe din istoria clubului. Maramureşencele sînt la un singur joc de calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, avînd de apărat sîmbătă, la Volgograd, în manşa retur, rezultatul obţinut pe teren propriu, 25-23.

Înainte de plecarea spre Volgograd, Ungureanu, Nechita, Herrem, Elisei şi compania au trecut luni pe la Mănăstirea Prislop. Au mers cu daruri şi mîncare pentru tinerii aflaţi acolo în grija părintelui Irineu.

Acelaşi lucru l-au făcut băimărencele şi anul trecut, iar de acum, spun ele, a devenit deja o tradiţie. "Ne leagă pe toţi iubirea de handbal, dar mai ales iubirea de semeni. Au fost cîteva ore de comunicare, de bucurie a unei prietenii sincere, a unui demers devenit tradiţie. Am făcut fotografii, ne-am făcut mici surprize şi ne-am oferit daruri. Am fost oameni printre oameni", a scris primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pe contul său de facebook, descriind evenimentul de luni.

Handbalistele campioanei au fost cele care au servit la mese şi au fost apoi aplaudate pentru performanţele lor în Liga Campionilor. Au aprins apoi cîte o lumînare şi s-au rugat ca ele să fie cele care vor merge la Final Four-ul de la Budapesta, din 9-10 mai, şi nu rusoaicele de la Dinamo Volgograd. "Fetele aveau nevoie să se încarce pozitiv şi întotdeauna întîlnirea cu aceşti tineri oferă energie pozitivă", a mai scris primarul Cherecheş.

Azi pleacă spre Viena

HCM Baia Mare va pleca azi spre Volgograd. Drumul său va trece însă pe la Viena, acolo unde maramureşencele vor ajunge cu autocarul şi unde vor înnopta. Joi dimineaţă, campioana României va lua avionul spre Volgograd, via Moscova.

"Va fi un drum lung, obositor, dar nu am avut altă cale de a alege. De asta am şi dorit să mergem cu o zi mai devreme pentru ca fetele să aibă timp să se refacă", a explicat preşedintele clubului, Liviu Bala.

Dinamo Volgograd-HCM Baia Mare se va juca sîmbătă, de la ora 13:00, şi va fi în direct la Dolce 1 şi DigiSport 1.

Echipa se va întoarce duminică acasă, dar va petrece cea mai mare parte a zilei de Paşti în avion şi autocar.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează