SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Salvatoarea » Paula Ungureanu a fost eroina meciului cu Larvik: cifre și evoluție fantastică

Paula Ungureanu a speriat-o pe Linn Kristin Riegelhuth, extrema dreapta a Larvikului // FOTO Marius Ionescu
Paula Ungureanu a speriat-o pe Linn Kristin Riegelhuth, extrema dreapta a Larvikului // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2017 00:00

CSM București a scos un egal miraculos cu Larvik, dar nu ar fi avut nicio șansă fără portarul Paula Ungureanu.

Trei goluri în 92 de secunde, revenire de senzație de la 23-26 și un punct nesperat obținut de CSM București vineri seara în partida cu Larvik. Totul ar fi fost însă imposibil fără paradele Paulei Ungureanu, goal-keeperul care a avut intervenții spectaculoase, între care și două aruncări de la 7 metri parate.

"Mulțumim lui Dumnezeu că am reușit măcar un egal! La un moment dat, în poartă, vă spun sincer că am avut un feeling că vom reveni, chiar și când eram conduse cu patru goluri", a spus Paula.

5.000 de oameni i-au scandat la final numele, în semn de mulțumire. "Atmosfera a fost fantastică. Publicul ne-a încurajat și ne-a împins de la spate. Le mulțumim fanilor!", a adăugat Paula.

"Un nume mare!"

Paula spune că se aștepta la un meci greu contra norvegiencelor. "Larvik e o echipă-emblemă în Liga Campionilor. Au fost tot timpul acolo, au jucătoare fantastice. Împotriva lor nu poți fi niciodată sigur de victorie", spune Ungureanu.

Goal-keeper-ul cred că jocul mai slab al echipei sale se datorează unui singur lucru. "A fost primul meci, nu am avut partide puternice până acum, întâlniri prin care să intrăm în competiție cu adevărat", a explicat Paula. Crede însă că e prea devreme pentru verdicte. "Mai sunt cinci meciuri în grupă, drumul e lung, eu cred cu tărie că vom ajunge unde ne dorim", a încheiat Ungureanu.

Legendele pe bancă!

Larvik, campioana Europei în 2011, cea mai valoroasă echipă norvegiană din toate timpurile, este pregătită acum de Tor Odvar Moen. Acesta e însă ajutat de două dintre cele mai valoroase handbaliste care au evoluat de-a lungul timpului la Larvik.

De pregătirea portarilor se ocupă daneza Lene Rantala, portarul de legendă, care a apărat până acum trei ani, la 46 de ani! De faza defensivă a Larvikului se ocupă un alt nume mare, Tonje Larsen, care în toată cariera sa a jucat numai la Larvik!

E un semn de prețuire din partea clubului pentru ceea ce au făcut cele două de-a lungul timpului, la Larvik.

Gyor le-a desființat!

Campioana Ungariei a început în forță și în grupa principală. Echipa selecționerului României, Ambros Martin, a spulberat ieri, pe teren propriu, pe Krim Ljubljana, adversara CSM-ului din etapa viitoare, echipa care intrase și ea cu 6 puncte în faza a doua. Unguroaicele au condus cu 20-9 la pauză, iar la final scorul a fost 39-22, un adevărat măcel.

10intervenții a bifat Paula Ungureanu împotriva Larvikului, având un procentaj de peste 40%

CLASAMENT

1. ETO Gyor 5 4 0 1 153-117 8
2. Krim Ljubljana 5 3 0 2 134-149 6
3. Larvik 5 2 1 2 140-139 5
4. FC Midtjylland 4 2 0 2 90-101 4
5. CSM București 5 1 1 3 96-104 3
6. Team Esbjerg 4 1 0 3 110-113 2

* primele 4 echipe se califică în "sferturi"

Rezultate, prima etapă: CSM București-Larvik 26-26, Gyor-Krim 39-22. Azi, ora 16:00, Midtjylland-Esbjerg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  29 Ianuarie 2017, 10:17

In grupa cele doua extreme:Győr si CSM.Nu este de mirare,deoarece noi nu avem dacat 4 jucatoare de talie europeana: Torstensson, Gullden, Niombla si Ungureanu.Restul umpluture...Nu are cum sa se repete norocul din anul trecut.Acum nu vom iesi din grupe!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează