SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC VASLUI

Sandu Iacob, noul principal al HC Vaslui

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2015 09:21

Antrenorul secund al naţionalei masculine, Sandu Iacob, şi preparatorul fizic al naţionalei feminine de tineret, Alexandru Axinte, sînt noii tehnicieni ai HC Vaslui. Ei au semnat pe doi ani şi au ca obiectiv accederea Vasluiului în play-off-ul Ligii Naţionale.

HC Vaslui a dat o lovitură de imagine, aducînd pe banca tehnică doi dintre antrenorii de perspectivă ai României. Este vorba despre Sandu Iacob, actualmente antrenor secund al naţionalei României de handbal masculin, şi Alexandru Axinte, preparatorul fizic al naţionalei feminine de tineret, care anul trecut a devenit campioană mondială la junioare, iar în acest an s-a calificat la turneul final al Campionatului European.

Sandu Iacob va ocupa funcţia de antrenor principal, el fiind o cunoştinţă mai veche a vasluienilor, ţinînd cont că până în februarie anul acesta a fost căpitanul HC Vaslui.

"Este o provocare pentru mine. Le mulţumesc celor care mi-au oferit această şansă. Vrem să profităm, iar treaba noastră e să scoatem maximum de la fiecare din echipă pentru ca la sfîrşitul sezonului toată lumea să fie mulţumită şi să-şi dorească să rămînă alături de noi. Sîntem pregătiţi să facem treabă bună", a declarat Sandu Iacob, la momentul prezentării oficiale.

El va fi ajutat de Alexandru Axinte, un cunoscut lector EHF în Europa. Noul secund al HC Vaslui a ocupat, pînă în mai anul acesta, funcţia de director tehnic al Federaţiei Române de Handbal.

"Venim cu o atitudine pozitivă, iar atît timp cît vom fi cu toţii pozitivi în gîndire, sînt convins că vom face treabă bună. E o provocare şi pentru mine. Aşa cum, anul trecut, am obţinut titlul mondial la junioare cu generaţia 1996-1997, cred că putem să ne punem minţile şi inimile la muncă, pentru că ăsta ne e rolul, să muncim cît mai mult, iar la final să fim cu toţii cu zîmbetul pe buze pentru roadele obţinute”, a spus Alexandru Axinte.

La prezentare a participat şi preşedintele CA al HC Vaslui, Bogdan Florea, care s-a declarat încîntat de transferurile făcute pe banca tehnică, după despărţirea pe cale amiabilă de Leonard Bibirig: "Am dorit să aducem un suflu nou la echipă, o întinerire, o altă concepţie. Avem şi un obiectiv promiţător, o clasare între primele opt echipe din Ligă. Nu ne rămîne decît să avem o colaborare cât mai frumoasă şi rezultate pe măsură".

Cei doi tehnicieni au semnat cu HC Vaslui pentru o perioadă de doi ani, cu drept de prelungire.

Cine sunt cei doi tehnicieni ai Vasluiui?
Sandu Florin Iacob (38 ani) a evoluat pentru HC Bacău (1995-1996), Steaua Bucureşti (1996-2002), FibrexNylon Săvineşti (2002-2003), TV Endingen (2003-2005), HCM Constanţa (2005-2006), TuS N-Lubbecke (2006-2007), Ştiinţa Bacău (2007-2010), Energia Pandurii Tg. Jiu (2010-2011), Ştiinţa Bacău (2011-2012), Potaissa Turda (2012-2013) şi HC Vaslui (2013-2015).

A cîştigat Cupa României cu Steaua în 1997 şi a reuşit eventul de patru ori în carieră: 2000 şi 2001 cu Steaua, 2003 cu Fibrex şi 2006 cu HCM Constanţa. A evoluat în grupele Ligii Campionilor cu Fibrex în sezonul 2002-2003, a disputat o semifinală a Cupei Cupelor în 2006 cu HCM Constanţa, iar în 2012 a luat titlul de vicecampion al României cu Ştiinţa Bacău.

La echipa naţională, Sandu Iacob a debutat în 1996, într-un meci cu Turcia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 1997, cîştigat de tricolori cu 29-18. A participat la un Campionat Mondial, cel din 2009, fiind căpitanul echipei la acel turneu din Croaţia. A adunat 199 de selecţii la echipa naţională, unde deţine în prezent postul de antrenor secund.

Sandu Iacob deţine un club privat de handbal pentru copii, Golden Kids, la Bacău.

Alexandru Axinte (47 de ani) este profesor conferenţiar titular al Universităţii “Vasile Alecsandri” Bacău. Din 2006, este membru în echipa internaţională “Educational Facilities” din cadrul Federaţiei Europene de Handbal (EHF). A fost antrenor secund la Ştiinţa Bacău atît la feminin (1993-1995), cît şi la masculin (1995-1996).

În prezent este preparatorul fizic al lotului naţional de handbal feminin la tineret, cu care va participa la Campionatul European, după ce anul trecut a câştigat titlul mondial cu echipa de junioare a României.

A predat în Dubai, la Universitatea “Spiru Haret” Bucureşti şi la Clinica de Neurochirurgie “Gh. Marinescu” Bucureşti.
Este singurul lector EHF din România, avînd deja zeci de cursuri de specializare susţinute. A fost invitat la numeroase manifestări ştiinţifice internaţionale, în Slovacia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveţia, Macedonia, Austria, Bulgaria, Kosovo, Israel, Norvegia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
zarqa
zarqa  •  20 Iulie 2015, 12:41

Doi bacauani, de mare performanta, antreneaza si pregatesc handbalisti pe alte meleaguri. Merg acolo unde exista "teren" propice performantei. La Bacau sportul si, in special, handbalul este afundat in mocirla produsa de un grup de mafioti, grup ce il are in frunte pe Romica Stavarache. Ruussiiineeee !!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează