SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-AUSTRIA 32-29

Scenariu SF! Dramatism total în meciul decisiv România - Austria 32-29. Tricolorii au ratat calificarea

Marius Mocanu a făcut un joc extraordinar, dar România a ratat calificarea // Foto: MediafaxFoto
Marius Mocanu a făcut un joc extraordinar, dar România a ratat calificarea // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2016 00:00

România a pierdut dramatic calificarea în play-off. Marius Sadoveac a ratat singur cu portarul în față la ultima fază.

Dramatism total aseară, la Baia Mare, la meciul dintre România și Austria în preliminariile CM 2017. Românii aveau nevoie de o victorie la patru goluri pentru a merge în barajul pentru turneul final, dar a cîștigat doar cu trei: 32-29! Austria s-a calificat pentru că a marcat mai multe goluri în depolasare, cîștigînd meciul de acasă cu 27-24.

Santos peste tot

Românii au început ezitant, iar Austria a impus ritmul. Extrema dreapta Raul Santos, jucătorul nemților de la VfL Gummersbach, a fost one-man-show. A marcat de șase ori în 23 de minute și Austria conducea cu 13-11.

Santos s-a accidentat însă grav, fiind suspect de ruperea ligamentelor la genunchiul stîng, iar austriecii au simțit din plin incidentul. România a reușit să egaleze pînă la pauză: 15-15.

Tăvălugul galben

În partea a doua românii au fost mult mai determinați. Ramba, "neamțul" de la Lemgo, pivotul Mocanu și portarul Ionuț Iancu a fost un adevărat Triunghi al Bermudelor pentru austrieci. România s-a distanțat la trei, patru, cinci și chiar șase goluri diferență.

Purtați pe val de 3.000 de suporteri, totul s-a năruit în ultimele șase minute. Cartonașul roșu încasat de Ramba a destabilizat echipa parcă. De la 31-25, austriecii au revenit la 31-28! Mocanu a dus iar România în grafic, la patru lungimi avans, dar imediat Kandolf a punctat și el.

La ultima fază, Marius Sadoveac a avut golul calificării în mînă, dar singur de pe semicerc a trimis pe lîngă poartă. O nouă calificare ratată și încă un turneu final în fața televizorului pentru români.

2011e ultimul Campionat Mondial la care România s-a calificat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  15 Ianuarie 2016, 11:30

Dramatism?????. NU, nivelul precar al romanilor (jucatori & antrenor). Iar ne-au facut de ras in fata Europei... Vai de noi cu asa selectioner!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează