SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

SCM Rm. Vâlcea e gata pentru titlu! Liderul din Liga Națională, victorii clare în finalul anului

Articol de - Publicat sambata, 29 decembrie 2018 15:03

SCM Rm. Vâlcea a câştigat Memorialul "Constantin Tită" învingând în toate cele trei partide susţinute. Iulia Dumanska şi Alicia Fraga Fernadez au fost remarcatele turneului.

Liderul Ligii Naţionale feminine a încheiat anul 2018 în forţă, câştigând Memorialul "Constantin Tită", ediţia a 10-a. Echipa antrenată de Florin Pera s-a impus în toate cele trei jocuri disputate, dar evoluţia echipei sale nu l-a mulţumit pe deplin pe tehnician.

Vâlcea a învins cu 25-20 pe CSM Slatina, cu 25-19 pe Gloria Buzău şi cu 25-24 pe Corona Braşov.

"Am urmărit în primul rând să rulăm întreg lotul de jucătoare. Am dat minute egale tuturor fetelor, indiferent de scorul care era pe tabelă, dar şi de evoluţie. Sigur că, e foarte greu să reintri în formă după perioada de pauză, dar până la reînceperea campionatului vom avea destul timp", a declarat Pera.

Vâlcea-Corona a fost cel mai frumos meci al turneului, cu vâlcencele impunându-se la limită, în ultimele minute. La Corona au lipsit Eliza Buceschi, centrul "naţionalei" României, care are probleme la ambii genunchi după Campionatul European, şi trebuie să facă o pauză, dar şi Ekaterina Vetkova, iar la SCM Rm. Vâlcea nu au jucat Ines Khouildi şi Samara da Silva, ambele menajate.

CSM Slatina, echipa Victorinei Bora, s-a clasat pe locul doi, oltencele trecând cu 23-19 de Corona şi cu 26-22 de Gloria Buzău. Braşovencele au terminat pe 3 după victoria în faţa Buzăului, 24-23.

Premii individuale

Alicia Fraga Fernadez, centrul "naţionalei" Spaniei, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului de la Vâlcea, iar Sorina Tîrcă, interul stânga de la Corona, a primit titlul de golgeter.

Cel mai bun portar a fost goalkeeperul echipei naţionale, Iulia Dumanska, cea care a apărat bine în toate cele trei partide. "Mă bucur mult pentru această distincţie, dar mai ales pentru că am câştigat turneul în faţa fanilor noştri. Sperăm ca şi în 2019 să avem evoluţii la fel de bune. Visul nostru e acela de a câştiga campionatul. Doamne ajută", a spus Iulia Dumanska. 

Liga Naţională feminină se va relua pe 9 ianuarie, cu meciurile din etapa a 11-a. Până atunci, SCM Rm. Vâlcea e pe primul loc, cu 27 de puncte, urmată de CSM Bucureşti cu 24 şi Măgura Cisnădie cu 17.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează