SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - AUSTRIA 34-29

Se văd Mondialele! România s-a impus în prima manșă din barajul pentru Campionatul Mondial

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2017 22:11

România a câștigat la doar 5 goluri diferență manșa tur de la Oradea, dar e aproape de calificarea la a 23-a ediție consecutivă a Mondialelor.

Când Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume, spunea că "România nu mai e echipa de care să se sperie toți adversarii", știa ce spune.

A dovedit-o raportul de forțe de la Oradea, acolo unde o echipă extrem de tânără, cu jucătoare amatoare, a ținut piept 50 de minute mult mai bine cotatei adversare, România, bronz la ultimul Campionat Mondial.

Cu multe schimbări în lot, cu jucătoare noi, România a suferit mai ales în faza defensivă. Iar problemele s-au văzut mai mult ca niciodată în poartă, acolo unde nici Denisa Dedu, nici Iulia Dumanska nu au prins deloc o zi bună.

Axul central al apărării nu a găsit soluții la a le opri pe cele mai periculoase jucătoare oaspete, trioul Frey-Kovacs-Huber stând în spatele tuturor acțiunilor austriecelor.

În atac, România a fost destul de eficientă, chiar dacă austriecele au marcat-o "om la om" pe toată durata partidei pe starul Cristina Neagu.

Au ieșit însă în evidență Ana Maria Dragut, un inter care ar putea fi o soluție de viitor pe interul dreapta, pivotul Crina Pintea, o jucătoare cu forță incredibilă, imposibil de ținut, dar și Gabriela Perianu, Aneta Udriștoiu și Valentina Elisei Ardean, care au dovedit o poftă de joc extraordinară.

Pe final, România "s-a scos" mai ales după acțiunile individuale ale Cristinei Neagu și prin pătrunderile pe 6 metri ale Crinei Pintea, care a scos nenumărate aruncări de la 7 metri.

A câștigat la 5 goluri diferență, o marjă care nu este deloc liniștitoare pentru returul de la Stockerau, din 13 iunie, dar care nici nu poate să nu mențină echipa lui Ambros Martin în postura de favorită clară la calificarea la turneul final din Germania, din decembrie 2017. 

"Avem multe de învățat din asta!"

Cristina Neagu a spus că se aștepta la un astfel de meci pentru că, așa cum a mai zis, România e în reconstrucție. "Avem jucătoare noi, care nu au experiență la acest nivel.

A fost un test extraordinar pentru noi, avem multe de învățat din asta. Nu ne-am asigurat deloc calificarea la Mondiale, dar mergem în Austria să câștigăm", a declarat interul stânga al României. Ea a spus că apărarea nu s-a ridicat deloc la înălțimea partidei.

"Nu atacul a fost problema, am marcat 34 de goluri, dar am primit 29. Asta e, am simțit presiunea partidei, am jucat acasă, într-o atmosferă pentru care trebuie să le mulțumim fanilor noștri", a încheiat Neagu. 

România - 34
Neagu 7, Elisei 7, Perianu 6, Dragut 5, Pintea 4, Udriștoiu 4, Dincă 1. Antrenor: Ambros Martin

Austria - 29
Kovacs 10, Frey 9, Engel 2, Bosch 2, Logvin 2, Huber 1, Bauer 1, Dedic 1, Goricanec 1. Antrenor: Herbert Muller

"Eu sunt realist, nu avem nici o șansă la calificare. Sunt fericit pentru jocul echipei mele, dar nu putem învinge România la o asemenea diferență, orice am face" Herbert Muller, antrenor Austria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
898838850158768
Gherghe Sebastian  •  10 Iunie 2017, 09:15

Nu inteleg ce cauta Dedu in poarta echipei nationale.Pe toata durata partidei n-a parat nici macar un sut al adversarelor care nu au stralucit.Oare antrenorul nu a vazut sau este priten cu fostul Mihai Dedu !

schwartz69
schwartz69  •  10 Iunie 2017, 08:52

poza de la ce meci e ? sau e pusa la misto ? :) :) :)

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  10 Iunie 2017, 07:10

Chiar dacacam castigat,e culmea sa tremuramvin fata unei echipe ca Austria!Ati facut o statistica in cate scoli din Romaniacse mai joaca AZI handbal?Scoateti de la naftalina niste fotografii care sa arate cum in anii 60-70 la cate o finala pe Scoala generala sau de Liceu in jurul terenului erau sute de spectatori ,iar atmosfera unui meci intre clase atingea apogeul cu o saptamana inainte!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează