SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCHIMBARE

Secund nou la naționala de handbal a României: pleacă Buceschi, vine Pașca!

Costică Buceschi și Ambros Martin au avut rar un dialog la echipa națională. În rest, ibericul a luat singur deciziile // FOTO: Marius Ionescu
Costică Buceschi și Ambros Martin au avut rar un dialog la echipa națională. În rest, ibericul a luat singur deciziile // FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2017 00:00

Ambros Martin va avea un nou secund la naționala României, spaniolul neînțelegându-se cu tehnicianul Dunării Brăila, Costică Buceschi.

Imediat după Europeanul din Suedia, secundul naționalei României, Costică Buceschi, a luat legătura cu președintele FRH, Alexandru Dedu, și i-a adus la cunoștință că nu va mai continua să lucreze cu Ambros Martin.

Tehnicianul de la Brăila, care colaborase și cu Tomas Ryde, pe perioada acestuia, a fost nemulțumit de faptul că nu a fost deloc lăsat să se implice în pregătirea echipei.

"Nu i-o iau în nume de rău lui Ambros, așa e el. Și la Gyor, și la Itxako, face la fel. Îi place lui să facă totul. Or, eu cred că nu e normal. Cred că eu cunoșteam mai bine fetele, aș fi putut să-l ajut mai mult. Dar nu e nicio supărare, plec fără să fac tam-tam și-i doresc celui care va veni să aibă mai multe lucruri de spus", a declarat Buceschi.

"Ambii nu au vrut să continue!"

Alexandru Dedu a discutat și cu Martin, și cu Buceschi și spune că nu a fost chip să-i facă să vorbească aceeași limbă. "A fost clar o diferență de gândire între ei. Ambii au fost foarte fermi și au spus că nu vor să continue unul cu celălalt. M-am gândit că nu are rost să insist, mai ales că ar sta patru ani împreună, pe perioada mandatului", a declarat Dedu.

Șeful federației a fost surprins când Ambros Martin a venit cu numele secundului său, cel al lui Horațiu Pașca, tehnicianul de la CSM Bistrița. "Habar nu am de unde acest nume, de unde îl cunoaște. Probabil că i-a fost indus de cineva în care spaniolul are încredere în România", a adugat Dedu.

Citește și: Noul secund al naționalei de handbal e surprins de nominalizare: "Nu am vorbit niciodată cu Ambros!"

Oficialul FRH spune însă că-l bucură această numire. "Eu cred în acest antrenor tânăr, un tip cerebral, pragmatic, a avut rezultate pe unde a trecut și va avea multe de învățat de la Ambros", a încheiat Alexandru Dedu.

Buceschi: "Aș fi vrut să mă simt util!"

Costică Buceschi spune că nu vrea un rol de marionetă și că nu va accepta asta niciodată.

- Domnule Buceschi, de ce ați renunțat la postul de secund al naționalei?
- Nu eram pe aceeași lungime de undă cu Ambros Martin.

- V-a deranjat faptul că antrenorul principal făcea totul la lot, nu ține cont de părerile celor din jur?
- Ăsta e principalul motiv. Nu-l condamn, el așa a fost învățat, așa face, dar eu cred că l-aș fi putut ajuta mult mai mult. În momentul în care lucrezi cu cineva, trebuie să asculți și sfatul lui.

- V-ați despărțit amiabil?
- Normal. Am venit ușor, plec la fel. Nu vreau să fac vâlvă, am decis că e mai bine acum, e mult timp la dispoziție să se găsească un înlocuitor. Îi doresc celui care va veni să aibă un cuvânt de spus, să poată face mai mult! În privința mea, aș fi vrut să mă simt mai util. Și voi continua să pregătesc fetele de la echipa de club cât mai bine, să ajute echipa națională.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează