SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / FC NURNBERG-OLTCHIM 28-28 (15-15)

Secunda amară

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

Oltchim a fost egalată în ultima secundă de joc la Nurnberg şi a debutat doar cu un egal în grupa principală din Liga Campionilor. După şase victorii consecutive în grupele Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vîlcea s-a împiedicat aseară la Nurnberg, în faţa echipei considerate a fi cea mai slabă dintre cele opt rămase în bătălia pentru cucerirea trofeului. "Galacticele" lui Gheorghe Tadici au intrat nu foarte concentrate pe teren. Campioana Germaniei, care a fost la un pas de faliment la începutul sezonului, a preluat repede conducerea, dar nu s-a putut desprinde la mai mult de două lungimi distanţă. Vîlcencele s-au deşteptat însă repede şi au preluat conducerea pentru prima dată la 10-9 în minutul 21! S-au desprins chiar la două goluri, dar la cabine s-a intrat de pe picior de egalitate: 15-15.

În partea a doua portarul Luminiţa Huţupan Dinu a închis poarta Oltchimului şi după zece minute conturile păreau încheiate, mai ales că româncele s-au desprins la 20-16. Finalul a fost însă de coşmar pentru elevele lui Tadici. Greşeli multe, pase aiurea, ratări exasperante şi Nurnberg a reuşit să egaleze şi chiar să ia conducerea cînd mai erau trei minute şi jumătate: 26-25. Şocul a fost de scurtă durată, Meiroşu a înscris de două ori consecutiv şi Vîlcea a trecut din nou la timonă. A egalat însă austriaca Ofenbock, revenită după o pauză îndelungată, timp în care a devenit mămică. Adriana Ţăcălie a mai punctat şi ea o dată în ceea ce se dorea a fi golul victoriei. Nu a fost însă aşa. Herbert Muller, tehnicianul german născut la Timişoara, a scos portarul şi a trimis-o în teren pe Ania Rosler. Cînd mai era doar o secundă de joc, interul stînga a marcat de la distanţă golul care a adus un egal nesperat gazdelor şi care s-ar putea să încurce Oltchimul în vederea calificării în semifinale.

Nurnberg 28 (15)
Simakova 7, Rosler 5, Wohbold 4, Walzik 3, Ofenboch 3, Beck 3, Sommerlund 2, Popluharova 1. Antrenor: Herbert Muller
Oltchim 28 (15)
Beşe 8, Gîlcă 6, Meiroşu 5, Maier 4, Luca 3, Nechita 1, Ţăcălie 1. Antrenor: Gheorghe Tadici


A doua favorită

La casele de pariuri, "galacticele" lui Gheorghe Tadici sînt cotate cu a doua şansă la cucerirea Ligii Campionilor în acest sezon, avînd o cotă de 4/1. Danezele de la Viborg sînt în pole-position, cu 2,5/1, chiar dacă Oltchim le-a bătut de două ori în grupă pe nordice: 33-30 la Rm. Vîlcea şi 31-29 la Viborg. De remarcat însă că româncele aveau la începutul competiţiei o cotă de 34/1! Oltchim e mai bine cotată decît Zvezda Zvenigorod, echipa lui Evgheni Trefilov cu opt campioane mondiale în lot. Adversara de aseară, FC Nurnberg, e ultima în topul caselor de pariuri, cu o cotă de 101/1.

Cu alţi ochi
Antrenorul de la Viborg, Tomas Ryde, vede campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea şi echipa pe care el o pregăteşte cu şanse egale la cucerirea Ligii. "Meciurile din grupă nu sînt foarte elocvente. În grupe, la meciul retur, noi am avut foarte multe handbaliste accidentate, iar antrenorul Gheorghe Tadici a odihnit multe titulare, obosite după Campionatul Mondial. Nu mi-aş dori însă să întîlnim Vîlcea. Româncele alcătuiesc o formaţie redutabilă, care poate cîştiga în faţa oricărei echipe", a declarat Ryde.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
 •  09 Februarie 2008, 14:02

Am facut un egal, si gata este tragedie nationala !! Usurel ! Mai sunt 5 meciuri ! Mai vedem ce se va intampla !!

 •  09 Februarie 2008, 13:45

Am castigat un punct asta trebue sa vedem Nu vad sa se castige asa usor Nurnberg de celelalte echipe.La felul cum joaca le vad si calificate mai departe pe nemtoaice,indiferent de creditul care i se da.La noi ne trebue inca aruncatoare de la 9 m ,Luca nu prea marcheaza , Meirosu un pic obosita,luminita forma slaba.Cred ca avem pb cu forma fizica .Am fost depasite la viteza de joc si am tinut trena datorita experentei.Trebue jucate extremile,si inca o data inter central sa traga de la 9 m.Tadici sa o lase pe Tacalie sa joace pe atac daca in aparare nu o foloseste pt ca poate fi asul din maneca.Un egal care ne prinde bine si ne arata unde santem si ca nu santem buricul pamantului,handbal mai stiu si altii.Una peste alta OLTCHIM POATE LUA CUPA .Si la victorie si la infrangeri fetele tot ale noastre sant.Se poate fetelor , nu va lasati.

 •  09 Februarie 2008, 13:02

haide mah terminati..cand am castigat toate jocurile din prima grupa va plakut..chiar si cu viborg si cu toate..acu ca au facut si ele egal nu va mai convine.dak vineri batem lada iar aduceti elogii.ce suporteri sunteti voi?asta e au facut egal nu e sfarsitul lumii.e bine si un puct.le batem acasa facem 3 pcte si sa vedem ce iese cu lada si gyor.si ne calificam naiba:P

Vezi toate comentariile (11)
Comentează