SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Selecţionerul naţionalei masculine de handbal a început pregătirea pentru meciurile cu Suedia: "E nevoie de timp şi răbdare!"

Christian Gaudin, alături de Rareş Fortuneanu, la primul antrenament la Oradea // Foto: Gabi Nuţiu
Christian Gaudin, alături de Rareş Fortuneanu, la primul antrenament la Oradea // Foto: Gabi Nuţiu

Articol de GSP - Publicat joi, 29 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 28 mai 2014 21:48

Christian Gaudin, tehnicianul francez care va sta pe banca României la meciurile cu Suedia, spune că "tricolorii" au 30 la sută şanse de calificare la Mondiale şi că "România trebuie să o ia din nou, de jos, de la copii".

Naţionala masculină a României s-a reunit la Oradea în vederea partidelor cu Suedia, din play-offul Campionatului Mondial 2015. Sub comanda dublului campion mondial Christian Gaudin, 47 de ani, "tricolorii" pregătesc dubla cu Suedia din 7 şi 15 iunie. Pînă atunci însă, vor mai juca cîteva partide de verificare, primele în compania Ungariei, la Nyiregyhaza. Gaudin încearcă să-şi cunoască elevii pînă la jocurile împotriva vicecampioanei olimpice, dar e încrezător.

"Sînt la primele antrenamente, în plus, lotul este incomplet din cauza indisponibilităţii unor jucători, aşa că este prematur pentru a putea să-mi fac o imagine. Am însă convingerea că naţionala României poate progresa, are capacitatea de a se exprima la un nivel superior faţă de ultimii ani", a declarat Gaudin. "Şansele de calificare cred că sînt undeva la 30 la sută, dar o victorie în primul meci le-ar urca pînă la 50 la sută", a adăugat francezul.

"Trebuie lucrat la mentalitate!"
Cel care a pregătit pînă acum pe Saint Raphael, în prima ligă franceză, spune că handbaliştii români pot juca mult mai bine decît au făcut-o pînă acum. "Handbalul românesc nu s-a adaptat poate la noile realităţi după căderea comunismului. Micşorarea continuă a bazei de selecţie constituie un alt motiv al lipsei de rezultate. Eşecurile repetate au indus şi o stare de neputinţă, care a dus la pierderea încrederii jucătorilor în posibilităţile lor", este de părere noul selecţioner.

"Pentru relansarea acestui sport e nevoie de timp şi de răbdare. Românilor nu trebuie să le fie ruşine, ar trebui să o ia de jos, de la copii şi juniori. În Franţa s-a întîmplat acest lucru în anii '80, iar rezultatele au venit în timp!", a încheiat Gaudin.

Atac la secund
Gaudin va fi ajutat pe banca tehnică de fostul său elev de la Saint Raphael, Rareş Fortuneanu. Fost component al "naţionalei", Fortuneanu a fost atacat însă dur de managerul campioanei României, HCM Constanţa, Nurhan Ali, care consideră că a intermediat transferul cîtorva jucători români la echipe din Franţa, printre care şi al centrului constănţean Alexandru Csepreghi. "Ce-l recomandă pe acest Fortuneanu să fie secund la echipa României, ce a făcut pînă acum? Mai degrabă este un samsar ascuns de jucători, probabil o să vedem multe transferuri în Franţa", a spus Ali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
lumpy666
lumpy666  •  30 Mai 2014, 07:21

UNGARIA-ROMANIA: 34-30 FARA JUCATORII DE LA "VESZPREM" PT CA EI SE PREGATESC PT "PLAY-OFF"- UL "CHAMPIONS LEAGUE" DIN GERMANIA!!! -CE BINE CA NU AM PICAT CU EI CA DE AM FI LUAT "FARA DREPT DE APEL" ASTA SPUN IN PRISMA CA AZI PRACTIC JUCAU CU O "PARTE MARE DIN REZERVELE NATIONALEI UNGARIEI PLUS CU JUCATORII LOR DE PERSPECTIVA CEI CARE IN MOD NORMAL NU MAI PRIND LOTUL ECHIPEI NATIONALEI AL UNGARIEI" CAND CEI DE LA VESZPREM AJUNG LA NATIONALA!!!!!!!!

glorie
glorie  •  29 Mai 2014, 13:09
Postat de caminero pe 29 Mai 2014, 09:39

"Ce-l recomandă pe acest Fortuneanu să fie secund la echipa României, ce a făcut pînă acum? Mai degrabă este un samsar ascuns de jucători, probabil o să vedem multe transferuri în Franţa", a spus Ali. Păi foarte bine, poate mai învaţă şi ei ceva de p-acolo de prin Franţa..

Cred ca problema e la mentalitate, dar si la trasee de joc si pregatire fizica. A venit Sundovski si le-a aratat tuturor ce inseamna ca sa fii antrenor!

glorie
glorie  •  29 Mai 2014, 13:06

Nurhan Ali este nervos pe Fortuneanu pentru ca un jucator al Constantei a semnat cu o echipa franceza. Este ciudat cum o generatie a Romaniei cu cel putin 5 interi (aruncatori) de valoare foarte buna, nu este in stare sa invinga Finlanda. Ba mai mult, la ce lot avem nu cred ca ar trebui sa ratam turneele finale! Suntem peste Muntenegru, parerea mea. Chiar daca abia acum incep sa joace pe afara si ai nostri. Iar pe dreapta nu inteleg de ce Toma nu mai vine, pentru ca la el varsta nu-si spune cuvantul. Si sa fie Toma pe post cu Ghionea. Iar portari avem atatia. Deci nu inteleg, Romania are interi, extreme dreapta si portari. Si nu esti in stare sa formezi o nationala buna?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează