SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Shebib Mamdouh, pivotul de forță al lui Dinamo, se destăinuie Gazetei: „Ținta mea este să prind Final 4 în Champions League cu «dulăii»”

Shebib Mamdouh, pivotul de 1,91 m, în recenta înfruntare a dinamoviștilor cu Barcelona în Liga Campionilor
Shebib Mamdouh, pivotul de 1,91 m, în recenta înfruntare a dinamoviștilor cu Barcelona în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2022 11:53 / Actualizat marti, 01 martie 2022 11:57

Egipteanul Shebib Mamdouh (32 ani), pivotul de forță al lui Dinamo, este de părere că roș-albii pot ajunge la anul în elita handbalului masculin european

Shebib Mamdouh, 32 de ani, face parte din grupul select al handbaliștilor de elită din sportul românesc. Pivotul lui Dinamo București are un palmares impresionant, pe lângă trofeele din România câștigând EHF Champions League cu Montpellier, în 2018, precum și campionate în Africa, 2016 și 2020, alături de cei din naționala Egiptului.

- Shebib, după atâtea trofee cucerite în carieră, care mai este motivația ta la Dinamo București? 
- Ținta mea este să prind Final 4 în Champions League cu „dulăii”. Până când nu voi ajunge la acest target cu Dinamo, nu voi pleca de aici!

- OK, Dinamo este o forță în România, dar în Europa e mult mai dificil. Chiar crezi că se poate? 
- Când am ajuns la Montpellier, nimeni nu credea că vom putea câștiga un trofeu european, am ajuns în 2017, iar un an mai târziu am ridicat deasupra capului trofeul EHF Champions League. Absolut nimeni nu ar fi prezis asemenea performanță.

 Cred că familia Dinamo poate atinge cele mai înalte cote din Europa. Avem toate ingredientele pentru asta. Trebuie să muncim mai mult, iar în ediția viitoare vom fi mult mai buni. Este un an de tranziție. Hai să sperăm, hai să muncim, este un vis ce poate deveni realitate!

Shebib Mamdouh: „Vreau ca toți să se teamă când ajung în casa noastră”

- Cum de-ai lăsat Franța pentru România, în 2019? 
- Dinamo a fost, și este, o experiență importantă și frumoasă după doi ani în Franța în care nu m-am regăsit ca om. Primul an a fost fantastic, fără eșec și cu Champions League, apoi a intervenit coronavirusul, care ne-a ținut pe loc, dacă nu chiar ne-a dat înapoi! Acum avem unul dintre cei mai importanți antrenori din lume, Xavier Pascal, mă face să fiu mai bun în fiecare zi, cum mă trezesc.

- Ce trebuie să facă Dinamo până să ajungă o echipă de Final 4 în Champions League? 
- Vreau ca adversarii să se teamă când ajung în sala noastră, în casa noastră! Mă bucur de această perioadă cu Dinamo.

Shebib Mamdouh: „Trebuie să fie dispuși să moară în arenă”

- Știi ce e ciudat?! Cum de voi, la handbal, sunteți atât de buni, și la nivel european, iar echipa de fotbal e în cădere totală. 
- Eu vorbesc doar din postura de jucător, de sportiv. Știu că au avut probleme cu salariile, apoi cu încrederea, i-a afectat mult. Nu știu ce naiba le lipsește, poate motivația, deși ar trebui să aibă, fiindcă spectatorii îi împing și pe ei spre mai bine. Chiar nu pricep ce au! Uite, pot să-ți dau un exemplu?

- Spune, te rog! 
- Când evoluam în Egipt, la Zamalek, aveam întârzieri salariale, uriașe, dar am luat 5 titluri la rând, Jocurile Africane și African Champions League, plus alte trofee. Am dominat tot. Inclusiv locul 3 la Campionatul Mondial al cluburilor. 

OK, făcuserăm un Dream Team la Zamalek. Apoi, când a fost să plec, am lăsat un an de contract, am renunțat la bani, am plecat să-mi câștig existența în altă parte. Dar n-am acceptat să murim, să nu ne pese! Da, dai sută la sută, iar la finalul zilei vrei apreciere, însă atunci când joci la un club mare, nu o faci doar pentru bani. Arde tricoul ăla pe tine și la bine, și la rău!

- Cum crezi că-și poate reveni acest brand, această echipă de fotbal? 
- Nu pricep de ce situația e așa, de câțiva ani deja, sper doar să-și revină, fiindcă e un nume uriaș. Și, da, trebuie să fie dispuși să moară în arenă ca să se salveze!

Shebib Mamdouh, căsătorit cu o româncă

- În România nu ai găsit doar o țară a cărei cetățenie o vizezi în viitor, ci și soția. Cum este? 
- Da, m-am căsătorit aici, e destinul. Humeyra, soția mea, este perechea mea. Din prima clipă când am văzut-o, prin prieteni comuni, am știut că este "unica". După nici patru luni am cerut-o de soție. Bine, o voiam ca nevastă după o săptămână.

- Cât de importantă este pentru tine? 
- Este ființa care reprezintă totul! După doi ani, realizez că putem trece peste orice. Este bucureșteancă, dar de origine musulmană, jumătate turcoaică, jumătate româncă. Când am aflat, am zis: „E clar, e soartă, e făcută pentru mine!”

522 de goluriîn 189 de selecții are Shebib pentru naționala Egiptului, cu care a participat la trei Campionate Mondiale și la Jocurile Olimpice

3 ania adunat în România, este căsătorit la București din vara lui 2020, iar în 2024 ar vrea să aplice pentru cetățenia română

Citește și:

CSM București - CSKA Moscova, ANULAT! Ce se întâmplă în Liga Campionilor la handbal feminin

Iulia Dumanska, portarul naționalei de handbal a României, are părinții în Ucraina: „Toată lumea de acolo e speriată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează