SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPATI / ROMINIA-SPANIA 33-22 (13-9)

Show final

Articol de GSP - Publicat luni, 26 noiembrie 2007 00:00

Spania, calificata si ea la Campionatul Mondial din Franta, trebuia sa bata ieri Romania pentru a cistiga a 41-a editie a Trofeului Carpati. Ibericele au inceput increzator si le-au surprins pe "tricolore" prin rapiditate, 3-5 (10). Exasperat de spatiile libere din defensiva, Tadici si-a bagat fetele in sedinta cu 10 minute inaintea finalului primei parti, 7-7 (20). Sfaturile tehnicianului au dat roade si jocul vicecampioanelor mondiale s-a schimbat simtitor. Ionela Gilca si-a facut bine treaba pe pivot si la pauza era deja 13-9.

De la cabine a iesit o echipa a Romaniei mult mai motivata. Agresive in aparare si excelente pe contraatac in faza a doua, fetele lui Tadici s-au distantat la peste 10 goluri. Neagu si-a reglat tirul si a nimicit de la 9 metri poarta ibericelor, care au raspuns cu duritati. Patricia Alonso a fost descalificata in minutul 46 pentru o intrare brutala la Nechita. Tot extrema Oltchimului a fost si protagonista fazei meciului, inscriind pe final dintr-o "aeriana" a Valeriei Bese. S-a terminat 33-22 pentru "tricolore", care sint obligate sa se gindeasca din nou la o medalie mondiala.

Nervosul Tadici
Cu doua minute inainte de finalul primei reprize a meciului de ieri cu Spania, tehnicianul Romaniei, Gheorghe Tadici, a rabufnit nervos la adresa arbitrului Romeo stefan, dupa ce acesta a eliminat-o doua minute pe Narcisa Lecusanu pentru un fault in defensiva. stefan l-a eliminat si pe Tadici, care s-a indreptat amenintator spre arbitru, abtinindu-se cu greu sa nu-l loveasca. Daca inainte de cistigarea medaliei de argint la Mondialul din Rusia din 2005, Tadici era huiduit pentru iesirile sale nervoase, acum, selectionerul a fost aplaudat.

ROMINIA 33 (13)
Neagu 6, Nechita 6, Gilca-Stanca 5, Vadineanu 4, Maier 4, Bese 3, Lecusanu 2, Balint 2, Birsan 1
SPANIA 22 (9)
Gonzalez 5, Fernandez 3, Aquilar 3, Lopez 2, E. Pinedo 2, Jimenez 2, Ortuno 2, Molinos 1, Moreno 1, Berenguer 1

Trofeul Carpati
Locul 1: Romania A
Locul 2: Spania
Locul 3: Croatia
Locul 4: Romania B

Premii speciale

- cel mai bun portar: Eugenia Sanchez (Spania)
- cea mai tehnica jucatoare: Valeria Bese (Romania)
- golgeterul competitiei, cu 19 reusite: Maja Koznjak (Croatia)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează