SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Sighișoara are din nou echipă în prima ligă de handbal: „Nu vrem să ne facem de râs!”

Marius Stavrositu își dorește rezultate cu echipa din Sighișoara FOTO Imago Images
Marius Stavrositu își dorește rezultate cu echipa din Sighișoara FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 21:23 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 23:22

CSM Sighișoara a promovat în „Liga Zimbrilor”. Echipa este antrenată de Marius Stavrositu și i-a transferat pe foștii internaționali Alexandru Csepreghi, Ramon Șomlea și Adrian Țenghea.

CSM Sighișoara a promovat în acest sezon în prima ligă, iar emulația este maximă pe plan local. Pentru a avea cât mai puține emoții în Liga Zimbrilor, ardelenii antrenați de Marius Stavrositu i-au transferat deja pe foștii internaționali Alexandru Csepreghi, Ramon Șomlea și Adrian Țenghea și sunt în discuții cu alți trei jucători care o pot ajuta pe Sighișoara să răzbească în prima ligă.

Înapoi după 60 de ani!

Promovată în Liga Zimbrilor după o pauză de aproximativ 60 de ani, echipa pregătită de Marius Stavrositu este foarte iubită pe plan local. Ardelenii au avut condiții foarte bune pentru o echipă de liga a 2-a, dar prin realizarea promovării pretențiile au crescut. 

Cu un buget de aproximativ 600-700 de mii de euro pentru noul sezon, asigurat de Primărie și de Consiliul Local, dar și cu bani de la câteva firme private din localitate, CSM Sighișoara speră să reziste în prima ligă.

Franțuzoaica Siraba Dembele s-a retras la finalul sezonului, dar rămâne cu inima alături de echipa din București: „CSM are tot ce-i trebuie pentru a câștiga Liga Campionilor!
INTERVIU
Franțuzoaica Siraba Dembele s-a retras la finalul sezonului, dar rămâne cu inima alături de echipa din București: „CSM are tot ce-i trebuie pentru a câștiga Liga Campionilor!"

„Am emoții pentru că niciodată în viața mea nu mi-a plăcut să mă fac de rușine și sunt convins că nici anul acesta echipa nu se va face de rușine. Noi vom încerca să practicăm un handbal modern, spectaculos și eficient, așa cum am arătat și până acum.

 Dacă nu se va întâmpla acest lucru, eu voi fi de vină", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenorul Marius Stavrositu, la rândul său fost internațional, jucător emblematic la HCM Constanța, Steaua și CSM București.

Jucători pe care îi cunoaște

CSM Sighișoara i-a transferat pentru noul sezon pe Csepreghi, Șomlea și Țenghea, jucători cu care Stavrositu a evoluat în Liga Zimbrilor și la națională și în care are mare încredere. Ardelenii mai au nevoie de 2-3 handbaliști cu experiență pentru a se bate la rămânerea în prima ligă.

Sighișoara are din nou echipă în prima ligă de handbal: „Nu vrem să ne facem de râs!”
Alexandru Csepreghi într-un meci din sezonul trecut, când evolua la CSM București FOTO sportpictures

„Am explicat conducerii că echipa are nevoie de un suflu nou, de jucători pe care eu îi cunosc. Eu cred că toți trei sunt exact handbaliștii de care avem nevoie în acest moment. Sper ca ei să se acomodeze repede la Sighișoara, vor fi susținuți și împreună ne vom îndeplini obiectivul de a rămâne în Liga Zimbrilor", a spus Stavrositu.

„Toată lumea ne iubește în Sighișoara!”

Ajuns la 42 de ani, după ce le-a antrenat pe Steaua și U Cluj, Marius Stavrositu a acceptat în 2022 provocarea venită din partea Sighișoarei, preluarea echipei cu obiectiv promovarea în Liga Națională. Antrenorul a recunoscut că nu i-a fost atât de simplu la început, dar conducerea clubului și primarul l-au ajutat și înțeles pentru a-și putea impune strategia.

„Pretențiile erau mari, dar chiar dacă aveam sala la dispoziție, bazin, sală de forță, nu aveam doctor, nu aveam unde să trimit jucătorii accidentați, aceștia nu aveau asigurări medicale. Mulți jucători nu puteau veni mereu la programul de antrenamente. Până la urmă totul s-a rezolvat", a explicat el.

Stavrositu este foarte mulțumit de relația pe care echipa o are cu suporterii, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care a acceptat anul trecut să o antreneze pe CSM Sighișoara. Entuziasmul este foarte ridicat în rândul suporterilor locali, mulți dintre ei nemaitrăind asemenea emoții de pe vremea campionului mondial Radu Voina, care a început handbalul la Sighișoara, iar sala din localitate îi poartă numele.

„Întregul oraș formează galeria echipei. Este o atmosferă senzațională, suntem foarte iubiți, vom juca toate meciurile cu sala plină. La majoritatea meciurilor din Liga a 2-a am avut câte 100 de suporteri care au făcut deplasările cu mașinile personale. Nu vrem să-i dezamăgim", a conchis Marius Stavrositu. 

Citește și: 

România cu două echipe în Liga Campionilor? » CSM e sigură de locul său, Rapid are șanse mari să i se alăture
LIGA CAMPIONILOR
România cu două echipe în Liga Campionilor? » CSM e sigură de locul său, Rapid are șanse mari să i se alăture
Transfer de 5 stele în Liga Florilor! Duminică a câștigat Liga Campionilor cu Vipers, azi a fost prezentată oficial: „Cred în acest proiect”
TRANSFER
Transfer de 5 stele în Liga Florilor! Duminică a câștigat Liga Campionilor cu Vipers, azi a fost prezentată oficial: „Cred în acest proiect”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
Alunelu45
Alunelu45  •  14 Iunie 2023, 06:22

Bravo ???? Sighisoara… Mult succes in Liga Zimbriilor Va saluta un Sighisorean din departare…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează