SPORTURI  »  HANDBAL  »  FTC BUDAPESTA - CSM BUCUREȘTI (ÎN TUR 25-30)

Simona Gogârlă e sigură de calificarea în Final Four: ”CSM nu e echipă să piardă la 6 goluri!”

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2017 00:00

Fosta mare internațională Simona Gogârlă crede total în campioana Europei, care are de partea ei scorul, dar și lotul, valoric mult peste cel al Ferencvarosului.

Simona Gogârlă a împlinit ieri 42 de ani. După despărțirea de SCM Craiova, fosta mare jucătoare nu a mai dat curs niciunei oferte de a antrena în prima ligă.

Se ocupă de grupa de vârstă în care evoluează și fiica ei, Alicia (14 ani), văzută drept una dintre marile speranțe ale handbalului românesc.

"Ieri m-am emoționat foarte tare când aceste fetițe mi-au adus un tort și mi-au cântat La mulți ani!, la antrenament", a dezvăluit Simona.

Fostă jucătoare în Ungaria, la Gyor, Simona a acceptat să analizeze jocul retur dintre Ferencvaros și CSM București, care va avea loc sâmbătă, la Budapesta. 

- Simona, e greu de gestionat un avantaj de 5 goluri?
- Și da, și nu. Acum, joci în deplasare, te duci cu 5 goluri avans, într-o sală arhiplină. Fetele sunt obișnuite cu asta, dar presiunea e oricum foarte mare. Trebuie doar să joci și să-ți vezi de treaba ta. E foarte important ca subconștientul să nu lucreze, să nu gândești negativ, să știi, ca antrenor, să le ții în mână pe fete.

- Te duci să aperi cinci goluri sau să joci ca și cum ar fi primul meci?
- Te duci ca să câștigi, că nu știi cum va evolua jocul. Dacă te duci să nu pierzi la 5 goluri, atunci s-ar putea să ai probleme și să te coste calificarea.

- Ce gândești în momentul în care joci și vezi că adversarul a recuperat deja 3-4 goluri?
- Te uiți pe tabelă să vezi timpul, scorul, dar trebuie să rămâi concentrat, să încerci să faci cât mai puține greșeli, să conduci tu jocul. Trebuie să-l obligi pe adversar să facă ceea ce vrei tu în apărare sau în atac și niciodată să nu intri în panică! Că dacă intri, atunci greșești. Trebuie jucat simplu, niciodată să nu gândești negativ. Adversarul nu trebuie să simtă niciun minut că e mai bun decât tine!

- E CSM favorită?
- La lotul pe care-l are, la jucătoarele luate individual, nici nu încape discuție. CSM nu e echipa care să piardă la 6 goluri diferență!

- Jocul tur a fost foarte echilibrat, s-au desprins abia pe final.
- Au condus tot timpul, au mai avut 5 goluri, dar au apărut unele greșeli. Nu a mai fost concentrare și le-au dat posibilitatea unguroaicelor să se apropie. În joc apar și astfel de momente. La București a mai fost treaba cu schimbarea antrenorului. Acum, să fiu clar înțeleasă: un antrenor nou, după o săptămână, nu poate schimba nimic sportiv, handbalistic, dar psihologic a fost un plus. Jucătoarele au părut mai motivate, mai decise. Nu zic că înainte, cu domnul Roșca, nu ar fi lucrat la acest aspect. Dar a fost un joc mai tactic, mai bine pus la punct. L-au înțeles, probabil, mai bine pe antrenorul de acum și a fost o comunicare mult mai bună. Asta contează foarte mult.

- Ce-ți place cel mai mult la CSM?
- Momentele din jocul lor când sunt o echipă. Au arătat asta în multe meciuri, cel mai bine în finala Ligii Campionilor când nu porneau favorite, dar asta le-a ambiționat.

- Echipele mari știu să se motiveze în momentele-cheie?
- Da, au jocuri multe în spate, valoare individuală, știu să se motiveze, să se adune. Au puterea să treacă peste toate neajunsurile și momentele critice care apar.

- Un astfel de meci se poate câștiga de una-două jucătoare?
- Nu, doar ca echipă poți câștiga un astfel de meci! O jucătoare îți poate da 10 goluri, dar echipa pierde. Ai nevoie de echipă! Paula Ungureanu și Grubisici nu pot apăra senzațional dacă nu au o apărare tare în față! E nevoie de întreaga echipă. Nu contează cine și câte goluri dă!

"Mă voi gândi de acum la copiii mei!"

Simona Gogârlă nu știe când se va întoarce pe banca tehnică a unei echipe de Liga Națională. "Vreau să mă duc undeva în momentul în care știu că acolo voi avea liniște, siguranță, va fi seriozitate. De acum, în momentul în care voi face un pas, o să mă gândesc de 30 de ori. Intră în calcul copiii mei. Am fost la Craiova, am avut contract pe 3 ani și după un an totul s-a dus de râpă, deși eu îmi realizasem obiectivele! De acum, repet, o să mă gândesc mult mai bine unde merg", a declarat Simona.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează