SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CHALLENGE CUP

Simplu. Ca Braga! » HC Odorhei a cucerit a treia competiție europeană, 32-25 cu ABC Braga

Harghitenii au pus ieri primul trofeu în vitrina clubului din istorie // Foto: Bela Adamosi (Odorhei)
Harghitenii au pus ieri primul trofeu în vitrina clubului din istorie // Foto: Bela Adamosi (Odorhei)

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2015 00:00

HC Odorhei a cîştigat aseară al treilea trofeu european ca valoare, răsturnînd senzaţional înfrîngerea din Portugalia. Harghitenii sînt a treia echipă din România care cucereşte acest trofeu, după Steaua şi UCM Reşiţa.

Au ratat Cupa României, au pierdut lamentabil în campionat, deşi au terminat sezonul regulat pe primul loc! Le mai rămăsese trofeul Challenge Cup. Handbaliştii de la HC Odorhei pierduseră însă meciul tur al finalei, 28-32 la Braga, şi aveau o misiune extrem de grea în faţa propriilor suporteri.

Debutul nu a fost deloc favorabil gazdelor, lusitanii avînd 3-1, 9-7 şi 10-9 pe tabelă. Georgianul Vladimir Rusia şi extrema naţionalei României, Marius Mihalcea, nu s-au împăcat însă cu situaţia. Au marcat gol după gol şi şi-au adus echipa în avantaj pentru prima dată în minutul 21.

Uşor-uşor Odorheiul şi-a impus jocul, s-a apărat mai exact şi a lovit decisiv pe contraatac. În minutul 27 refăcuse handicapul de patru goluri, dar la pauză a intrat cu o marjă de doar trei: 18-15.

Iureş harghitean

Încurajate de cei 1.500 de spectatori, gazdele au făcut spectacol în partea a doua. Szilard Orban a închis poarta, Kuzmanovski şi-a reglat tirul, iar Odorheiul avea deja 23-16 în minutul 37.

Diferenţa a crescut în ciuda eforturilor disperate ale portughezilor, care au realizat că trofeul nu va merge la Braga. Au fost şi nouă goluri pe tabelă, iar emoţiile se risipiseră de mult.

S-a terminat 32-25 şi era vremea pentru baia cu şampanie la Odorhei. După ce au ratat primele două obiective, harghitenii şi l-au îndeplinit pe al treilea.

Rămîne însă gustul amar că nu vor juca în Europa în sezonul viitor. Cîştigarea Challenge Cup nu le asigură şi biletele pentru cupele europene!

După Steaua şi Reşiţa

HC Odorhei este a treia echipă din România care se impune în Challenge Cup. Drumul a fost deschis de Steaua Bucureşti, în 2006, formaţia antrenată atunci de Vasile Stîngă învingînd tot o echipă din Portugalia, Sporting Horta. A urmat UCM Reşiţa, formaţia care cu Aihan Omer a cîştigat de trei ori consecutiv al treilea trofeu european ca valoare, 2007, 2008 şi 2009.

HC Odorhei 32
Mihalcea 9, Kuzmanovski 7, Rusia 4, Majnov 3, Ramba 3, Ferenczi 1, Komporaly 1, Oniejekwe 1, Sipos 1, Szasz 1, Talas 1. Antrenor: Vlad Caba

ABC Braga 25
Pereira 6, Pinto 5, Antunes 4, Albuquerque 2, Pasqueira 2, Tavares 2, Branquinho 1, Martins 1, Massuca 1, Tavares 1. Antrenor: Carlos Resende

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează