SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Singurul salariu de bugetar care creşte :) » Cristina Neagu: 150.000 de euro pe an

Articol de - Publicat vineri, 21 ianuarie 2011 00:00

Cea mai bună jucătoare din lume în 2010 a fost convinsă să rămînă în România, urmînd să cîştige 150.000 de euro pe sezon. Neagu rămîne la Vîlcea, urmînd să semneze azi pentru încă două sezoane

Oltchim va anunţa azi, în cadrul unei conferinţe de presă, ceea ce toţi suporterii vîlceni aşteptau: Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în 2010, şi-a prelungit contractul cu Oltchim! Ofertată de campioana Europei, Viborg, care i-a oferit un salariu de 200.000 de euro, Neagu a ales să continue la Vîlcea!

Roibu a convins-o
Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, a avut două runde de discuţii cu Cristina Neagu. Aceasta a venit împreună cu impresara ei, Maria Covaci, cu antrenorul care a format-o la CSŞ 5 Bucureşti, dar şi cu prietena ei cea mai bună, Patricia Vizitiu. Deşi iniţial nici nu a vrut să rămînă prea mult la negocieri, Neagu a plecat în cele din urmă îndoită de oferta făcută de Oltchim.

Viborg nu a vrut-o pe Vizitiu
Campioana Danemarcei, Viborg, şi-a trimis în două rînduri reprezentanţii în România pentru a o convinge pe Neagu să semneze cu supercampioana Europei. Cristina şi-a dat acordul de principiu, mai ales că danezii îi ofereau 300.000 de euro, dintre aceştia 200.000 rămînînd jucătoarei, iar restul sumei reprezentîndu-l impozitul în Danemarca. Tratativele au intrat însă în impas în momentul în care Neagu i-a anunţat pe danezi că nu merge la Viborg fără prietena ei cea mai bună, Patricia Vizitiu. Pe postul de inter dreapta, acolo unde evoluează Vizitiu, la Viborg joacă nemţoaica Grit Jurack, handbalista considerată numărul 1 în lume pe postul său. În aceste condiţii, reprezentanţii clubului danez se pare că nu au mai fost la fel de insistenţi ca şi înainte.

I-a anunţat pe danezi
Şi Oltchim le-a dat ultimatum celor două jucătoare: "Pînă pe 21 ianuarie vrem un răspuns clar. Semnaţi sau nu, vrem să ştim!", le-a transmis preşedintele Ioan Gavrilescu celor două. Neagu şi Vizitiu s-au hotărît însă mai devreme şi miercuri seara au bătut palma cu managerul Constantin Roibu. În plus, ieri, Cristina Neagu l-a sunat pe antrenorul lui Viborg, Jakob Vestergaard, anunţîndu-l pe acesta că nu mai merge la Viborg.

Patricia Vizitiu va semna şi ea azi tot pentru două sezoane cu campioana României. Neagu e prietenă cu fratele Patriciei Vizitiu, cel cu care a fost recent împreună la Paris pentru a-şi primi premiul de "Cea mai bună tînără jucătoare din 2009".


150.000 de euro pe sezon va cîştiga Cristina Neagu la Oltchim, cu 30.000 de euro mai mult decît primea pînă acum


Cristina Neagu
- născută pe 26 august 1988, la Bucureşti
- cea mai bună jucătoare la CE de junioare din 2005
- MVP-ul Campionatului Mondial de tineret din 2006
- golgeterul CE 2010 cu 53 de goluri marcate
- în 2009 a primit din partea IHF titlul de "Cea mai valoroasă tînără jucătoare din lume"
- în 2010 a fost declarată de Federaţia Internaţională cea mai valoroasă jucătoare din lume, primind "Balonul de Aur"
- cel mai bun inter stînga la Euro 2010
- în Liga Campionilor a marcat 85 de goluri pentru Oltchim, 65 sezonul trecut şi 20 anul acesta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
dilibau
dilibau  •  21 Ianuarie 2011, 22:25

Mda,pe langa faptul ca titlul e total deplasat (Oltchim e club cu sponsorizari private, deci nu e sustinut de bugetul statului), subscriu la nedumerirea Verei. NU cred ca CN8 era interesata de o deplasare "la pachet" la Viborg, iar publicarea sumei pe care Super-Criss o va primi mi se pare de prost gust: sunt jucatoare in lotul Oltchimului care merita cel putin aceeasi suma (Paula, Ionela, Talida) si chestia asta poate genera invidie. Oricum, MULTUMIM CRISS, MULTUMIM C.ROIBU!

vera_rapid
vera_rapid  •  21 Ianuarie 2011, 19:19

si apropo din articolul asta ce sa intelegem??? ca daca viborgul ar fi fost de acord si cu aducerea lui vizitiu, neagu nu ar fi stat pe ganduri o clipa si ar fi parasit Oltchimul din vara???

suporter_valcean
suporter_valcean  •  21 Ianuarie 2011, 14:19

Despre Neagu numai de bine! Daca a ales sa ramana, felicitari!! O alegere corecta, OLTCHIM oferindu-i in continuare o ECHIPA extraordinara. Titlul de cea mai buna jucatoare nu se putea obtine fara finala de LC, Cupa Mondiala si bronz la CE, performante obtinute in ECHIPA. Despre Ursescu insa.. Daca-l chinuie talentul si se viseaza scenarist de telenovele, sa-si urmeze visul, dar in alta parte si cu alte personaje. Sunt oameni, dl Ursescu, care merita respectul nostru al tuturor!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează