SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM ÎN SEMIFINALE

Specialiştii critică prestaţia fluieraşilor din meciul Oltchim-Krim: "A fost un arbitraj tendenţios!"

Cunoscut ca un tip liniştit, antrenorul Jakob Vestergaard mai avea puţin şi-şi rupea tricoul de pe el în urma deciziileor arbitrilor slovaci
Cunoscut ca un tip liniştit, antrenorul Jakob Vestergaard mai avea puţin şi-şi rupea tricoul de pe el în urma deciziileor arbitrilor slovaci

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 martie 2013 21:33

Gazeta a discutat cu mai mulţi arbitri internaţionali pe tema arbitrajului de la Oltchim-Krim. Aproape toţi confirmă că "galacticele" au fost dezavantajate.

Un singur gol a lipsit Oltchimului pentru a cîştiga grupa principală în Liga Campionilor şi pentru a evita Gyorul. "Galacticele" au revenit miraculos de la 9-13, 12-16, răsturnînd scorul apoi la 19-16 sau 21-17. Pe final s-au împiedicat însă parcă de linia care delimitează finishul.

Oficialii Oltchimului i-au arătat cu degetul şi pe cei doi arbitri din Slovacia, Badura şi Ondegrecula. "Arbitrajul ne-a distrus. Puteam să jucăm mult şi bine, că nu cîştigam la o diferenţă mai mare!", a declarat Constantin Roibu. Fostul preşedinte al Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a fost şi mai tranşant. "Arbitri au fost nişte imbecili. Cînd Oltchim s-a desprins la patru goluri, ne-au furat pe faţă!".

De ce au schimbat observatorul?
Oficialii vîlceni au mari semne de întrebare. "Iniţial, observatorul meciului era macedoneanul Marijan Nacevski, vărul şefului arbitrilor din federaţia europeană, Dragan Nacevski. Ca prin minune, la Vîlcea a apărut însă croatul Josip Posavec. " Krim e un club puternic. S-a văzut din maniera de arbitraj. La Vîlcea au fost ca în familie: arbitri slovaci, observator croat", au declarat oficialii vîlceni.

Nu degeaba la Vîlcea a fost prezent şi primarul Ljubljanei, Zoran Jankovici, fostul preşedinte de la Krim. În perioada cînd Jankovici s-a ocupat de club, Krim a cîştigat de două ori Liga Campionilor, iar arbitrajele nu au fost deloc potrivnice. Dimpotrivă!

"Ăsta e stilul lor, încurcă lumea!"
Doi arbitri internaţionali din România au confirmat faptul că Oltchim a fost dezavantajată, mai ales pe final. "Au fost cîteva decizii de neînţeles. S-a văzut oarecum tenta. Au fost mai multe faze discutabile. Aş aminti doar faultul clar de cartonaş roşu direct făcut de extrema Krpez la Bulatovici. Fault din lateral, fără intenţie de a juca mingea. Apoi, multe faulturi de eliminare pe semicerc, judecarea diferită a atacurilor pînă la joc pasiv", a declarat unul dintre arbitri.

"Jaroslav Ondegrecula, ăla mai grăsuţ, e nevinovat, săracul. El a fost martor la meci, toate deciziile veneau de la colegul său, Badura. Dar cei doi slovaci sînt recunoscuţi pentru stilul lor, de încurcă lumea", au adăugat cei doi arbitri.

"În ultimele şapte minute, au fost trei decizii flagrante împotriva Oltchimului. S-a văzut clar că arbitrii au vrut să cîştige gazdele, dar la diferenţa pe care au vrut-o ei" (Gheorghe Tadici, selecţionerul României)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dilibau
dilibau  •  19 Martie 2013, 21:40

Eu as spune multumim Oltchim si atat. Arbitrajul nu e responsabil pt cele 3 aruncari de la 7m ratate de fetele noastre, sau de inca pe-atatea ratari de pe semicerc in situatie 1 la 1 cu portarul. Devine chiar penibil sa arunci vina pe niste arbitri (e adevarat, nu foarte capabili), cand tu o iei la tinta pe Grubišić. Am spus-o inca de duminica seara, Oltchim a facut cu Krim un meci SLAB, dar chiar si asa a putut sa invinga. Sper doar ca tot colectivul tehnic sa se trezeasca odata, ratarile astea iti mananca meciul/calificarea/trofeul, e de ajuns sa te uiti doar cum a castigat Buducnost Liga anul trecut in fata aceluiasi Gyor (egalitate, dar goluri mai multe in deplasare).

bdgeorge
bdgeorge  •  19 Martie 2013, 16:52
Postat de qpax pe 19 Martie 2013, 09:42

Deja va pierdeti timpul cu prostii, in loc sa va concentrati pe vulnerabilitatile lui Gyor ... in eliminatorii, Larvik este o prada mai grea decat Gyor ... echipele nordice in general devin foarte periculoase in aceste faze! ...:))

Exact de fapt eu tot asa cred pana la urma Larvik va castiga Finala,ca nu se pune problema sa nu joace finala..Nordicele in finale sunt greu de batut..plus ca e greu sa joci impotriva a 8 campioane Olimpice si Mondiale ..o sa vedem ce va fii..oricum imi mentin parerea mai bine Gyor decat Larvik

qpax
qpax  •  19 Martie 2013, 09:42

Deja va pierdeti timpul cu prostii, in loc sa va concentrati pe vulnerabilitatile lui Gyor ... in eliminatorii, Larvik este o prada mai grea decat Gyor ... echipele nordice in general devin foarte periculoase in aceste faze! ...:))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close