SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Ștefan Birtalan cere schimbări majore după ce România a ratat JO: „Dedu trebuie să demisioneze!”

FOTO Marius Ionescu
FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 18:21 / Actualizat luni, 22 martie 2021 20:19

Ștefan Birtalan, fostul mare internațional român e radical. „Când a plecat Gațu din Federație, împreună cu noi, ăștia mai bătrâni, au spus că suntem depășiți, că vin tinerii. Dar acum ei sunt mai depășiți de situație”.

Naționala feminină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Știrea vine la doar câteva zile după ce reprezentativa masculină pierduse cu Kosovo, la București, iar Campionatul European a devenit o utopie. Foștii mari internaționali ai României, oamenii de handbal, în general, critică strategia federației și modul în care este condusă de Alexandru Dedu.

„Vina este a celor care conduc federația. Ei au o strategie pe patru ani, dar nu s-a făcut nimic! Când am plecat noi de la federaţie, acum 7-8-10 ani, noi cu Gaţu, ne-au spus că vine tineretul şi face treabă la federaţie. Au zis atunci că noi suntem depăşiţi. Da, suntem depăşiţi. Dar ei, uite, nu sunt depăşiţi de situaţie?”, întreabă Ștefan Birtalan, dublu campion mondial în anii '70-'80.

„Domnul Dedu, în mod normal, trebuie să demisioneze. Pentru că responsabilitatea aparţine celor care conduc federaţia. E normal să fie aşa. Mai ales că ambele naţionale merg în jos, cel puţin la masculin e de mult problema! Dar noi ne trezim numai la meciuri dintr-astea, cu Kosovo, cu Muntenegru. Acum ne plângem că e greu, că avem adversari tari. Păi sigur că e greu dacă nu ai mai bătut nicio echipă tare în ultimul timp", adaugă Birtalan.

5 victoriidin 19 meciuri a avut naționala feminină a României în ultimii doi ani. A învins Muntenegru, 28-25, Senegal, 29-24, Kazahstan, 22-20, Ungaria, 28-27, și Polonia, 28-24

Am încercat să copiem niște metode de afară, adică să avem echipe foarte bune, cu jucătoare foarte bune într-un campionat intern foarte tare. Dar să nu uităm că noi nu avem un număr de jucătoare aşa de mare pe plan naţional. Franţa are un milion de jucători şi jucătoare de handbal, iar noi avem 5.000. Câţi jucători avem noi, câţi are Norvegia? Acum ca să reclădeşti îţi trebuie timp, oameni devotaţi care să înţeleagă ce trebuie făcut
Ștefan Birtalan, fost mare internațional

„Să-l lase pe Adi Vasile! Să aducem iar un străin ca să ne bulverseze?”

Ștefan Birtalan crede că nu ar fi din nou oportună schimbarea antrenorului. Trebuie să i se dea credit lui Adi Vasile. „A făcut tot ce a putut cu actualul lot. Eu l-aş ţine în continuare în funcţie, sigur că da. Cine să vină? Iar străini care să ne bulverseze? Mai ales că eu nu cred că antrenorul principal a fost de vină în ratarea calificării. La această calificare strategia a fost prost gândită. Apoi cred că am avut multe schimbări de antrenori. Cred că 4-5 au fost, nici nu mai ştiu. Iar ăsta e un lucru grav”, a încheiat Birtalan.

România-Macedonia de Nord în calificările pentru Campionatul Mondial din Spania

Alexandru Dedu a răbufnit la revenirea în România: „Să le fie rușine, ne așteptam la altceva”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  22 Martie 2021, 20:45

Dedu asta chiar nu are nici o rusine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează