SPORTURI  »  HANDBAL  »  SEMIFINALE CHALLENGE CUP / CIMOS KOPER - ŞTIINŢA BACĂU

Ştiinţa Bacău va da piept cu Cimos Koper » Putere slovenă

Marius Bondar (tricou negru) şi colegii săi au drept obiectiv disputarea finalei Challenge Cup în acest sezon Foto: MediafaxFoto
Marius Bondar (tricou negru) şi colegii săi au drept obiectiv disputarea finalei Challenge Cup în acest sezon Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 05 aprilie 2011 23:45

Ştiinţa Bacău nu a avut noroc la tragerea la sorţi. Va întîlni cel mai dificil adversar rămas în competiţie, echipa slovenă Cimos Koper

Singura echipă românească rămasă în competiţiile europene, Ştiinţa Dedeman Bacău şi-a aflat ieri, în urma tragerii la sorţi de la Viena, adversara din semifinalele Challenge Cup.

Moldovenii vor înfrunta echipa slovenă Cimos Koper, primul meci în deplasare pe 23/24 aprilie, iar returul o săptămînă mai tîrziu, la Bacău. "Nu e tocmai adversarul pe care ni-l doream, dar acum nu mai avem ce face. Slovenii sînt favoriţi pe hîrtie, dar nu ne sperie. O să facem totul pentru calificare", a declarat antrenorul Eliodor Voica.

Cimos Koper e pe locul 2 în campionatul sloven, după 25 de etape, avînd 21 de victorii, un meci egal şi doar trei înfrîngeri. Chiar dacă e la un punct distanţă de liderul Gorenje Velenje, Cimos e favorită la cîştigarea titlului. Vedetele formaţiei din Koper sînt internaţionalii Milorad Krivokapici (Ungaria), Vladimir Osmajici (Muntenegru), Bojan Skoko (Bosnia), dar şi Darko Stanici, Uros Elezovici şi Milan Mirkovici (Serbia).

În actuala ediţie a Challenge Cup, Cimos Koper este neînvinsă: a avut 5 victorii şi un egal. A eliminat pe rînd pe Spartak Varna (Bulgaria), Eskilstuna Guif (Suedia) şi KS Azoty-Pulawy (Polonia). În cealaltă semifinală din Challenge Cup, Partizan Dunav Belgrad va întîlni pe Benfica Lisabona.

Învinşi de Steaua
Cel mai bun rezultat în Europa al echipei slovene este atingerea semifinalelor Cupei EHF în sezonul 2007-2008. Un an mai tîrziu, Cimos Koper a jucat în grupele Ligii Campionilor, întîlnind şi campioana României de atunci, Steaua Bucureşti. Steliştii au cîştigat ambele dispute: 28-26 la Buzău şi 30-29 la Koper.

Românii, cele mai multe trofee
Al patrulea trofeu ca valoare, Challenge Cup a fost înfiinţată în 2001, primele şase puteri din handbal, conform clasamentului EHF, neavînd voie să-şi înscrie echipe în această competiţie. La masculin, România a cîştigat cele mai multe trofee pînă acum: patru. UCM Reşiţa s-a impus în trei rînduri (2007, 2008 şi 2009), iar Steaua o dată (2006). În clasamentul trofeelor urmează Danemarca (două distincţii). În rest, Serbia, Suedia, Elveţia şi Portugalia şi-au mai trecut în cont cîte o cupă.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează