SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM FEMININ

Surpriză de proporții la CM de handbal » Vicecampioana din 2019 riscă să rateze sferturile de finală: învinsă azi de doar 3 adversare

Ambros Martin, selecționerul Spaniei / FOTO: Imago
Ambros Martin, selecționerul Spaniei / FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 20:53 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 21:52

Cehia a învins Spania, scor 30-22, în grupa principală 4 de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Vicecampioana din 2019 riscă să rateze calificarea în sferturile de finală.

Cehia se poate dovedi surpriza ediției din acest an a Campionatului Mondial. Este o națională fără mari pretenții, dar care știe să își pună în valoare calitățile.

La scurt timp după eșecul cu Germania, un clip cu Neagu a devenit viral pe rețelele de socializare
CM feminin
La scurt timp după eșecul cu Germania, un clip cu Neagu a devenit viral pe rețelele de socializare

Acest lucru a fost demonstrat perfect astăzi, în duelul cu Spania, vicecampioana din 2019 și semifinalista ediției trecute.

Cehia, victorie-surpriză la Campionatul Mondial de handbal feminin 

Trei cehoaice au dus greul în disputa cu naționala pregătită de Ambros Marin. Marketa Jerabkova a marcat 9 goluri, Charlotte Cholevova a punctat de 8 ori, iar Veronika Mala a contribuit cu 7 reușite.

Victoria Cehiei complică teribil calculele în grupa principală 4. În acest moment sunt trei echipe cu câte 6 puncte, dar că Olanda are un meci mai puțin disputat, o formalitate contra Ucrainei.

În ultima rundă, batavele înfruntă Spania, iar Cehia are meci cu Brazilia. S-ar putea ajunge inclusiv la o egalitate în 3, unde Olanda e avantajată. În grupa preliminară a trecut cu 33-20 de Cehia.

Clasamentul actualizat în grupa principală 4 de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

NaționalăPuncteGolaveraj 
1. Olanda6109-73 
2. Spania6111-98 
3. Cehia6111-100 
4. Brazilia4120-101 
5. Ucraina063-97 
6. Argentina090-135 

VIDEO. Rezumatul meciului România - Germania, cel care a curmat visul „tricolorelor” la Campionatul Mondial de handbal feminin

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

Japonia face parte din scenariul SF pentru ca România să mai ajungă în „sferturile” Mondialului și la Paris 2024. Cifrele spun totul!
CM HANDBAL FEMININ
Japonia face parte din scenariul SF pentru ca România să mai ajungă în „sferturile” Mondialului și la Paris 2024. Cifrele spun totul!
Ce scriu nemții despre România, după înfrângerea cu Germania de la Mondialul de handbal feminin
ROMÂNIA
Ce scriu nemții despre România, după înfrângerea cu Germania de la Mondialul de handbal feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mr90
mr90  •  09 Decembrie 2023, 07:54

"învinsă azi de doar 3 adversare" ??? Au jucat doar 3 ???

Davidofff
Davidofff  •  09 Decembrie 2023, 00:48

''Clasamentul actualizat în grupa principală 4''... Actualizat dupa ce?...dupa somnul redactiei care la 21.30 e sub plapuma , deja la al doilea vis? Cum puteti sa puneti un clasament in care echipele nu au acelasi numar de meciuri.? Si mai faceti si analiza pe clasament(clasamentul incomplet) Sau va gandeati ca Olanda are meci greu cu Ucraina si sunt sanse mari sa ia bataie?...Ei bine nu ati fost foarte departe...Olanda de-abia abia a batut la 19 goluri diferenta...in ultimele minute tremurand serios... In alta ordine de idei, da, mare surpriza victoria Cehiei, care dpmdv va merge in sferturi in proportie de 80%. Olanda trebuie sa bata Spania(pt Cehia) si are prima sansa. Iar Cehia poate si pierde la Brazilia insa sa nu fie diferenta foarte mare. Grupa principala 4 extrem de usoara cu doua echipe(UKR + ARG ) care nu pot pune probleme nici uneia din echipele din top 15 mondial. La fel ca grupa principala 1 cu doua echipe africane care sunt chiar si mai jos...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează