SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Tari și la handbal! Germania a cîștigat campionatul european după demonstrație de forță în fața Spaniei

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2016 20:23

Germania a cîștigat al treilea titlul european după ce s-a impus în fața Spaniei, scor 24-17. Deși nu a putut folosi doi oameni de bază, cea mai tînără echipă din turneu s-a impus în fața unei multiple campioane mondiale.

Nemții au și un al doilea motiv de a sărbători victoria senzațională în fața ibericilor: campioana europeană a obținut calificarea la JO de la Rio și la CM 2017 din Franța, iar ibericii au prins doar locul la mondial.

Germania a început în forță, iar Cadenas Manuel, antrenorul Spaniei, a cerut time-out la 4-1 la pentru nemți. Indicațiile lui nu au avut efect. Ibericii au greșit mult și portarul Wolf a fost imbatabil. "Panzerele" aveau deja un avans de 5 goluri în minutul 15.

Sterbik, portarul Spaniei, a ieșit și el la rampa. Paradele lui i-au ajutat pe spanioli să se apropie la 3 goluri. În cele din urmă nemții au terminat prima repriză cu un avans 4 goluri.

În a doua parte a jocului, Germania a declanșat asaltul asupra lui Sterbik. Apărarea nemților a fost fără greșeală. Echipa islandezului Dagur Sigursson le-a blocat bine culoarele ibericilor, forțînd Spania să ducă atacurile pînă la limita pasivului.

Germania a reușit să ia un avans de 8 goluri în minutul 53 și soarta meciului era scrisă. Handbaliștii nemți au jucat cu aceeași determinare ca a naționalei de fotbal, în semifinala CM2014 cu Brazilia, scor 7-1. Nemții chiar jubilau cu un minut înainte de sunetul sirenei. Aveau și de ce! Au reușit să cîștige titlul european în fața Spaniei, scor 24-17.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
6.6.6
6.6.6  •  01 Februarie 2016, 03:38

un meci de lupte libere, un meci oribil. au cistiga aia care au tinut si imbrincit mai mult. ma mir cum de spania a batut croatia, cea mai tehnica echipa...

larrycdv
larrycdv  •  31 Ianuarie 2016, 20:36

Deutschland, Deutschland, über Alles!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează