SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAŞOV

Tîrcă, dată afară de la Braşov! » Corona a rămas fără antrenor. Cine îi va lua locul

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 19:47

Deşi a jucat finala Cupei României şi a calificat echipa pentru cupele europene în viitorul sezon, Mariana Tîrcă a fost demisă de la Corona Braşov.

Lovitură neaşteptată pentru Mariana Tîrcă, tehnicianul de la Corona Braşov. Aceasta a fost anunţată că în sezonul viitor nu va mai ocupa funcţia de antrenoare principală sub Tîmpa! Asta în condiţiile în care Mariana şi-a îndeplinit obiectivele stipulate în contract. Mariana Tîrcă a jucat cu Corona Braşov finala Cupei României, pierdută în faţa celor de la HCM Baia Mare, dar în sferturile de finală a eliminat pe Oltchim Rm. Vîlcea! A asigurat astfel echipei participarea în viitoarea ediţie a Cupelor europene.

Ce i-a făcut însă pe oficialii braşoveni să ia această măsură? Surse din interiorul clubului spun că mai multe handbaliste, aflate la final de contract, au condiţionat rămînerea sub Tîmpa de plecarea Marianei. Jucătoarele sînt nemulţumite de antrenamentele extrem de dure la care erau supuse, lucru care a dus la foarte multe accidentări. De altfel, într-un interviu acordat după finala Cupei României, Mariana Tîrcă a recunoscut de multe ori că a cerut foarte mult de la fete, tocmai din dorinţa de a reuşi.

Roşca în locul ei
O dată cu Mariana, soţul acesteia, Sorin Tîrcă, directorul sportiv de la Corona, va părăsi şi el clubul. Oficialii braşoveni s-au gîndit deja şi la un înlocuitor pe banca tehnică a echipei.

Astfel, Aurelian Roşca, fostul antrenor secund al Oltchimului, se va ocupa de pregătirea echipei. De remarcat că, în trecut, între 2005 şi 2008, Roşca a fost chiar secundul Marianei Tîrcă la Rulmentul, în cea mai bună perioadă a echipei. Atunci, Rulmentul Braşov cucerea Challenge Cup, Cupa României, campionatul şi juca şi finala Cupei Cupelor!

Victorie şi calificare
Reprezentativa feminină a României va disputa azi, de la ora 18:00, la Oradea, manşa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din luna decembrie, din Serbia, contra Slovaciei. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici s-a impus în tur cu 23-21
şi nu mai are emoţii în privinţa calificării.

Jucătoarele îşi doresc însă o evoluţie mult mai bună decît în Slovacia şi o victorie la scor, cu care să-şi mulţumească suporterii. România e singura echipă din lume care nu a ratat pînă acum nici o ediţie de Campionat Mondial,
participînd la toate cele 20 de turnee finale de pînă acum.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
usla
usla  •  12 Iunie 2013, 06:07

Vi s-a parut ca-i dura MARIANA TARCA? Da , pentruca a practicat acest sport la cel mai inalt nivel, si are pretentii la jucatoare . Toti cei care va bucurati ca a plecat, o s-o regretati cand echipa facuta de ea, va merge din rau, in mai rau. O sa vedeti ce rezultate va avea cu eternul "secund" ROSCA.

emalexandru
emalexandru  •  10 Iunie 2013, 13:53
Postat de aurelica. pe 10 Iunie 2013, 00:06

bravo! asa este ! se agata ! nimeni nu o mai vrea, sa mearga si ea sa mai faca o ciorba ,o tocana lui sorinel ca maninca numai prin restaurante acum sa ramin fara 7000 de euro pe luna !saracii !!!!!!!!

Draga Aurelica! Probabil ai vrut sa scrii"Afacere FAMILIALA"(nu"familiaRa"),dar se mai intampla,din graba,sa ortografiem gresit.Fara suparare!

aurelica.
aurelica.  •  10 Iunie 2013, 00:06
Postat de aurelica. pe 09 Iunie 2013, 19:27

NU O IA NIMENI ! nici in tara nici in afara .....nu are nici licenta sa antreneze afara ! a mai fost data afara si a stat si a asteptat sa prinda iar banii contribuabililor sorinel ! nu se/au facut club privat ca este mai bine pe banii primariei iar la o gradinita nu se dau bani pentru un leagan!au facut club,, privat,, din bani publici si AFACERE FAMILIARA ! din banii primariei! se comporta ca patronii handbalului !!!!! Comentariul tău...

bravo! asa este ! se agata ! nimeni nu o mai vrea, sa mearga si ea sa mai faca o ciorba ,o tocana lui sorinel ca maninca numai prin restaurante acum sa ramin fara 7000 de euro pe luna !saracii !!!!!!!!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează