SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-ETO AUDI GYOR 18-26

Ton(j)e de prostii! » HCM Baia mare nu a reuşit surpriza: joc dezamăgitor şi înfrîngere cu Gyor: 18-26

Camilla Herrem a marcat aseară doar două goluri, reuşind singurul contraatac al formaţiei // Foto: MediafaxFoto
Camilla Herrem a marcat aseară doar două goluri, reuşind singurul contraatac al formaţiei // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat luni, 09 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 08 februarie 2015 22:56

HCM Baia Mare a jucat dezamăgitor contra campioanei Europei, care s-a impus fără emoţii. Slovenul Tonje Tiselj a pierdut şi el disputa cu spaniolul Martin Ambros.

Fără Amorim, Gorbicz, Lunde, cele mai importante jucătoare ale campioanei Europei, Baia Mare a sperat că poate să învingă Gyorul. Speranţele erau îndreptăţite mai ales că, săptămîna trecută, Larvikul se impusese în Ungaria, punînd capăt invincibilităţii maghiarelor care dura de un an şi 10 luni!

Doar ambiţie şi dîrzenie
În faţa a 3.000 de spectatori care s-au înghesuit să-şi susţină favoritele, maramureşencele au intrat determinate şi au încercat să ia faţa maghiarelor. Interii HCM-ului au greşit însă mai mereu ţinta în start, Gjorgjevska şi Abbingh evidenţiind-o pe Orsolya Herr, portarul care intra între buturi doar în ultimele cinci minute pe vremea norvegiencei Lunde.

Ieri, Herr şi-a făcut însă treaba, a scos multe mingi şi a dat încredere coechipierelor. Susann Muller şi-a reglat şi ea tirul, iar Heidi Loke a făcut viaţa grea apărării gazdelor.

Dacă în apărare Baia Mare s-a descurcat cît de cît, în atac a fost dezastru. Do Nascimento a fost simplă pasatoare, pe pivot Makeeva şi Lobach au avut prea puţine mingi, iar Herrem şi Elisei s-au zbătut în zadar. A ieşit în evidenţă doar Eliza Buceschi, care pe final a intrat şi ea în jocul slab al echipei, greşind copilăreşte cîteva pase simple.

Gyor a avut în permanenţă un avantaj liniştitor de trei goluri pe tabelă, Baia Mare nereuşind să pună presiune pe adversare. Mai mult, în ultimele minute, cînd totul era clar, gazdele au cedat şi în apărare, iar de la 18-22, în doar trei minute, scorul a ajuns la 18-26! O diferenţă care arată că Baia Mare e departe de echipa de Final Four care se dorea a fi.

Amendă de 2.000 de euro
Înaintea fiecărui meci, fanii Gyorului care îşi susţin echipa în deplasare obişnuiesc să cînte imnul Ungariei în faţa fetelor, care stau nemişcate şi ascultă. Federaţia europeană a pus în vedere campioanei Ungariei că dacă acest lucru se va mai întîmpla, Gyor va fi amendată cu 2.000 de euro la fiecare abatere. Conducerea campioanei Europei nu a vrut să strice obiceiul fanilor şi şi-a asumat acest risc, lucru care s-a întîmplat şi aseară la Baia Mare.

Rămîne fără victorie!
"Nu am învins niciodată Gyorul, de cînd antrenez. Vreau să o fac acum!", spunea înainte de meci tehnicianul sloven Tonje Tiselj. De două ori cîştigător al Ligii Campionilor, cu Krim Ljubljana, de alte două ori finalist, Tiselj nu a avut cîştig de cauză în faţa celei mai bune echipe din Ungaria.

A rămas fără succes şi după meciul de aseară, unul în care nu a găsit soluţii să o oprească pe Susann Muller, singurul inter cu adevărat periculos, nu a putut-o anihila pe Loke şi nici nu a fost inspirat la alegerea jucătoarelor de atac, pentru a desface o apărare extrem de bine pusă la punct a oaspetelor.

Tiselj a pierdut clar duelul cu Martin Ambros, care a văzut că punctul forte al campioanei României rămîne axul stîng, lăsînd descoperită zona din dreapta, acolo unde Gjorgjevska şi Do Nascimento s-au întrecut în greşeli.

Calificarea rămîne valabilă
În ciuda înfrîngerii, HCM Baia Mare păstrează şanse de calificare în "sferturi", campioana României rămînînd să se bată pentru locul 4 cu Savehof, campioana Suediei, dar şi cu Metz  şi Viborg. În disputa cu Metz însă, maramureşencele au dezavantajul meciurilor directe, franţuzoaicele cîştigînd ambele dispute. HCM trebuie neapărat să cîştige la Viborg, o echipă decimată de accidentări, dar şi de criza financiară care a cuprins clubul.

Baia Mare 18
Do Nascimento 4, Gjorgjevska 4, Lobach 3, Abbingh 2, Buceschi 2, Herrem 2, Davîdenko 1. Antrenor: Tonje Tiselj

Gyor 26
Muller 8, Loke 6, Kovacsics 6, Aguilar 2, Bognar Bodi 1, Korsos 1, Sen 1. Antrenor: Martin Ambros

Clasament
1. Larvik    6    6    0    0    163-137    12p
2. Gyor    6    5    0    1    176-133    10
3. Viborg    6    2    1    3    153-159    5
4. Metz    6    2    0    4    151-150    4
5. Savehof    6    1    1    4    145-186    3
6. Baia Mare    6    1    0    5    142-165    2
Etapa viitoare: Savehof-Larvik (13.02), Gyor-Metz (14.02), Viborg-Baia Mare (15.02)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
justitiarul13
justitiarul13  •  09 Februarie 2015, 18:35

Am sis si o mai sic,valoarea antrenorilor straini adusi ca Salvatori ai handbalului Romanesc sta in valoarea lotului de jucatoare .Dece nu a venit Mette sa is echipa lui Sica Margulescu si sa se Gata la campionatul.Cu acest lot si Sica ar fi cistigat campionatul ,la fel si B.M. dar Vom trai si Vom vedea. La fel Ploiestiul renunciation la Mircea Anton si l aducerii pe Goran si pacaliciul de Gheorghe .Dar cind nu dai din buzunarul tau te doare n pix la fel si CALiman si Kotet ,,,,sa auzim numai de bine ,,,,,

justitiarul13
justitiarul13  •  09 Februarie 2015, 18:33

Am sis si o mai sic,valoarea antrenorilor straini adusi ca Salvatori ai handbalului Romanesc sta in valoarea lotului de jucatoare .Dece nu a venit Mette sa is echipa lui Sica Margulescu si sa se Gata la campionatul.Cu acest lot si Sica ar fi cistigat campionatul ,la fel si B.M. dar Vom trai si Vom vedea. La fel Ploiestiul renunciation la Mircea Anton si l aducerii pe Goran si pacaliciul de Gheorghe .Dar cind nu dai din buzunarul tau te doare n pix la fel si CALiman si Kotet ,,,,sa auzim numai de bine ,,,,,

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Februarie 2015, 12:50

meci deosebit de slab...rezultat pe masura(asa "desculte"pe unguroaice nu le mai prindem..si ne-au invins cu..jumatate de echipa)..slovenul fara idei de joc..un joc bazat pe aruncarea interilor(care sunt cum sunt)fara joc pe pivot sau extreme(elisei nu a inscris..iar brazilianca din 7m)destule jucatoare iesite din forma(nici formatia nu cred ca a fost ok..rusoaicele poate mai mult jucate..inter si pivot)nici o schema in joc..(cred ca o sa incepem sa-l regretam pe buceschi)sansele de calificare se reduc cu fiecare meci(daca nu inving in urmat meci cred ca totul e pierdut)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează