SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA- CHAMBERY SAVOIE, DUMINICĂ, ORA 12:00, DIGISPORT1

Trăgător de elită » Alexandru Şimicu şi-a reglat tirul înaintea meciului decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF

Alexandru Șimicu reglîndu-și tirul pentru duminică // Foto: Marian Muscalu (Telegraf-Constanța) +2   FOTO
Alexandru Șimicu reglîndu-și tirul pentru duminică // Foto: Marian Muscalu (Telegraf-Constanța)

Articol de - Publicat joi, 27 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 martie 2014 22:55

Interul stînga a povestit cum a ajuns să joace handbal, cum a crescut 11 cm în doar două luni pe cînd avea 14 ani şi unde ar vrea să joace în viitor.

Fără adversar pe plan intern, HCM Constanţa se află la un pas să spargă blocadă impusă de marile forţe ale continentului în cupele europene.

Campioana României are nevoie de un succes duminică, în confruntarea cu francezii de la Chambery Savoie, de pe teren propriu, pentru a ajunge în premieră în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Unul dintre atuurile constănţenilor pentru duelul decisiv îl reprezintă forma excelentă a interului stînga Alexandru Şimicu. Declarat cel mai bun handbalist român al anului trecut, căpitanul naţionalei României a strălucit în acest sezon european, reuşind să marcheze de 33 de ori.

Salt uriaş în două luni
Drumul uriaşului de la malul mării către performanţă a început la Timişoara, pe cînd avea 10 ani. "Mama a fost cea care m-a împins către handbal, pentru că şi ea a practicat acelaşi sport. Nu eram foarte înalt, dar am fost trimis din prima pe postul de inter stînga. Pe la vreo 14 ani, am ieşit însă din rînd şi am crescut 11 centrimetri în doar două luni. Am jucat apoi finala campionatului, unde am fost remarcat şi chemat la loturile naţionale. Le-am luat pe toate la rînd, cadeţi, juniori, tineret. Nu am scăpat nici una şi, pentru că eram talentat, am jucat mereu la o categorie de vîrstă cu un an mai mare", povesteşte Şimicu.

Debutul în prima ligă a venit la nici 18 ani, cînd antrenorul Nedeljko Vuckovici l-a trimis în defensivă. "În primul an, am jucat doar în apărare, dar în sezonul următor am devenit om de bază în ambele faze ale jocului. Al treilea an la seniori m-a adus în postura de al doilea golgeter al campionatului, fără să înscriu vreun gol de la linia de 7 metri", spune interul stînga.

Ţintit de Kurtes
După patru ani petrecuţi la Timişoara, a venit la HCM Constanţa ca jucător liber de contract. "Regretatul Zoran Kurtes era bun prieten cu antrenorul de la Timişoara şi a insistat să vin la Constanţa. Nu mi-a fost prea uşor, chiar dacă m-am integrat rapid în lot. Primul an am jucat mai puţin, dar venirea lui Zvonko Sundovski m-a ajutat mult. A ştiut cum să se folosească de mine şi s-a văzut asta pe teren. Impactul cu Liga Campionilor a fost incredibil. Nici nu-mi venea să cred că jucam împotriva unor staruri pe care le vedeam doar la televizor. Am trecut însă peste orice fel de inhibiţii. M-a ajutat şi experienţa căpătată la echipa naţională, unde am prins şi o participare la Campionatul Mondial", explică Şimicu.

Titlul de cel mai bun handbalist român al anului 2013 i-a completat ascensiunea: "M-am simţit împlinit şi ca om, şi ca handbalist, mai ales că-mi propusesem să cîştig acest titlu. Este o senzaţie unică şi te obligă la mai mult!".

Drum către Final Four
Duminică mai poate face un pas în carieră şi să-şi asigure prezenţa în premieră într-un sfert de finală europeană. "Nu se aştepta nimeni să mergem mai departe. Drept dovadă, unele meciuri din play-off se suprapun cu partidele din sferturi. Noi ne-am văzut însă de treabă şi mai avem un singur pas să intrăm în sferturi. Nu ne va fi uşor, pentru că Chambery este o echipă de top în Franţa, cu un buget imens, dar am demonstrat în tur că-i putem învinge. Va fi un meci dur, dar spectaculos, pentru că şi ei îşi joacă ultima şansă. În plus, jucăm bine pe teren propriu şi vom avea în spate o sală arhiplină. Sînt convins că nu ne vom opri aici şi vom ajunge în Final Four, pentru că sîntem pe val", mărturiseşte Şimicu.

Performanţa i-ar putea aduce şi un contract peste hotare: "Există oferte de la echipe importante, dar mi-aş dori să merg la o formaţie care se luptă să cîştige trofee. Mi-am plăcea Franţa sau Germania, dar şi Polonia este o variantă. În ţară, nu voi juca la altă echipă decît HCM Constanţa, cu care mai am un an de contract".

Relaxare la poligon
Cu patru zile înaintea meciului decisiv cu Chambery Savoie, jucătorii constănţeni au avut parte de o surpriză din partea conducerii, care le-a oferit o şedinţă de tragere la noul poligon de tir sportiv din Constanţa, "Zip Escort".

Duelul la ţintă a fost cîştigat de extrema stînga Pedrag Vujadinovici, secondat de centrul Alex Csepreghi. "Eu nu am tras cine ştie ce, deşi tata este vînător şi am mai fost cu el la vînătoare. Nu am făcut-o niciodată cu pistolul, în poligon, în faţa mai multor oameni", a spus Şimicu.

47 poartă la încălţămintea de joc

2,00 metri şi 103 kilograme are interul de la HCM Constanţa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează