SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Trei pentru titlu » Campioana, vicecampioana din sezonul trecut și HC Dobrogea Sud se vor bate pentru câștigarea campionatului

Duelul dintre dinamovistul Ciprian Șandru și Adrian Rotaru (CSM București) se va repeta și în acest sezon
Duelul dintre dinamovistul Ciprian Șandru și Adrian Rotaru (CSM București) se va repeta și în acest sezon

Articol de - Publicat marti, 30 august 2016 00:00

Campioana și vicecampioana din sezonul trecut, Dinamo, respectiv CSM București, și nou-promovata HC Dobrogea Sud Constanța sunt echipele care se bat pentru câștigarea campionatului și în acest sezon.

Ediția a 59-a a Ligii Naționale masculine, denumită din acest sezon și Liga Zimbrilor, debutează azi cu primele două partide: HC Dobrogea Sud-Poli Timișoara și Dinamo București-CSM Satu Mare.

Dinamo și CSM București, campioana și vicecampioana ediției trecute, pornesc și acum din postura de favorite. "Câinii roșii", care vor participa după o pauză de 10 ani în grupele Ligii Campionilor, și-au întărit considerabil lotul.

Echipa pregătită de Eliodor Voica l-au pierdut pe francezul Ibrahima Diaw, om de bază în apărare, dar a transferat cinci jucători cu nume, trei componenți ai naționalei României: Alin Șania, Bogdan Criciotoiu și Daniel Bera, și doi internaționali iranieni, frații Allahcaram Esteki și Sajad Esteki.

CSM București a răspuns și ea tare pe lista transferurilor. Formația lui Zvonko Sundovski a adus cinci jucători din străinătate: macedoneanul Goce Georgievski, lituanianul Rolandas Bernatonis, francezul Guillaume Saurina, rusul Samvel Aslanian și portarul român Ionuț Ciobanu, repatriat din Franța.

Scheletul fostei campioane

Nou-promovata HC Dobrogea Sud Constanța se bazează, în mare parte, pe jucătorii care câștigau cu HCM Cosntanța titlul acum trei sezoane. Rudi Stănescu, George Buricea, Pedrag Vujadinovic, Laurenţiu Toma, Mladen Rakcevic, Branislav Angelovski, Dalibor Cutura, Ionuţ Săulescu sunt handbaliști care au multe titluri la activi, chiar dacă media de vârstă a formației de pe Litoral este una foarte ridicată.

Tehnicianul sârb Djordje Cirkovici, care a promovat echipa, a adus în această vară și alți câțiva jucători de valoare, la Constanța formându-se o adevărată colonie ex-iugoslavă: portarul sârb Sijan Dane, bosniacul Dusko Celika, Nikola Crnoglavac și  Zoran Nikolic, și ei tot sârbi. În lot, sunt, de altfel, 8 jucători din spațiul sârbesc.

Echipele care pot încurca

Pe lângă cele trei echipe care se desprind în favorite, sunt și alte formații care vor intra în lupta pentru un loc în cupele europene. Poli Timișoara, HC Odorhei, Steaua și Dunărea Călărași pot cântări enorm în lupta la titlu.

Celelalte echipe rămân să se bată în play-out, nou-promovatele CSM Făgăraș, CSM Satu Mare sau CSU Suceava având viață grea în prima ligă.

81de transferuri au efectuat cele 14 echipe din Liga Națională în intersezon, cele mai multe Dunărea Călărași: 9

2echipe și-au schimbat antrenorii în intersezon, CSM Satu Mare și Dunărea Călărași. Restul și-au păstrat tehnicienii

9jucători străini are în lot HC Odorhei, din totalul de 17. CSM București și Poli Timișoara (câte 8) sunt formațiile care au și ele foarte mulți "stranieri"

Programul primei etape
Azi
HC Dobrogea Sud-Poli Timișoara (16:00, TVR 2)
Dinamo București-CSM Satu Mare (19:30, Digi, Dolce)
Mâine
CSM Focșani-Steaua București (16:00, TVR 2)
HC Adrian Petrea Reșița-HC Odorhei (17:00)
CSU Suceava-CSM Făgăraș (18:00)
HC Vaslui-Potaissa Turda (18:30)
Dunărea Călărași-CSM București (20:00. Digi, Dolce)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
pekeler
pekeler  •  30 August 2016, 23:45

Hai Dinamo ! ....dar cel mai corect este :cei mai buni sa castige !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează