SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Tripla coroană » Sezon fabulos pentru CSM București: au câștigat tot ce se putea câștiga

Zâmbete largi pentru fetele de la CSM care și-au împlinit toate visele în acest sezon // FOTO Cristi Preda
Zâmbete largi pentru fetele de la CSM care și-au împlinit toate visele în acest sezon // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2016 00:00

CSM București a avut un sezon fabulos. A cucerit trei trofee, a jucat cel mai bun handbal. Fetele au intrat de ieri în vacanță, una care pentru multe va fi scurtă.

CSM București a câștigat sâmbătă, la Cluj, prima Cupă a României din istoria clubului. E al treilea trofeu al sezonului după titlul național, dar mai ales, după Liga Campionilor.

"Nu au mai fost alte competiții, că mai cuceream și alte cupe. Anul acesta a fost al nostru, totul ne-a mers din plin", spune Iulia Curea, extrema stânga de la CSM.

Finala cu HCM Roman, 32-24, a fost ultima partidă în tricoul albastru pentru Pessoa, Rodrigues, Fisker și Vetkova, dar și pentru antrenorul Kim Rasmussen.

"Am trăit o perioadă foarte frumoasă. Au fost și momente dificile, dar când ai asemenea succese, alea se uită", spune omul care a lăsat CSM pentru naționala Ungariei.

"Îmi va fi dor de fete, de București, un oraș extraordinar, dar voi veni în vacanță în România. Și cine știe, poate într-o zi voi reveni să joc aici", subliniază și portarul Mayssa Pessoa.

Brazilianca s-a simțit foarte iubită. Chiar și publicul din Baia Mare, pentru care la un moment dat a fost inamicul numărul 1, i-a scandat numele la Cluj. Valoarea sud-americancei a primat.

Focus pentru naționale

Handbalistele CSM-ului vor avea acum vacanță o lună. Marea majoritate vor intra apoi în pregătiri pentru echipele naționale. Brădeanu și Manea pentru România, Fisker și Line Jorgensen pentru Danemarca, Gullden și Torstensson pentru Suedia, Pessoa, Rodrigues și Da Silva pentru Brazilia, toate se vor reîntâlni la Rio la Jocurile Olimpice.

"Acolo nu vom mai fi prietene, vom fi adversare. Vom încerca să dăm totul pentru echipa noastră", spune Isabelle Gullden.  "Noi, cele de acasă, le vom ține pumnii româncelor la Rio. Să dea Dumnezeu să se întoarcă victorioase, cu medaliile de aur", declară Iulia Curea.

LA CSM vor veni apoi alte fete, alt antrenor și se va lua de la capăt. "Va fi foarte greu. Am ajuns în vârf și vom avea de apărat fiecare trofeu. Sperăm ca fetele care vor veni, Paula Ungureanu, Jezici, Aiglon, Niombla, să aducă un suflu noi și să se ridice la valoarea celor care au plecat", a subliniat și team-managerul Nicolae Luca.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează