SPORTURI  »  HANDBAL  »  CHALLENGE CUP

Turda, în semifinale! Potaissa este a șaptea echipă all-time din România care atinge penultimul act în Challenge Cup

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 00:00

Singura echipă masculină din România rămasă în întrecerile continentale, Potaissa Turda s-a calificat aseară în semifinalele Challenge Cup.

Echipa pregătită de Horațiu Gal a jucat ambele manșe cu luxemburghezii de la HB Dudelange pe teren propriu, dar nu au avut deloc viață ușoară.

"Sâmbătă, în primul meci, am vut să jucăm cu jucătorii mai tineri, să odihnim un pic titularii. Dar, din păcate, nu am făcut față. În repriza a doua a trebuit să jucăm cu primul șapte", a declarat Flavius Sâsâeac, președintele Potaissei. Cu șapte jucători străini în lot, Dudelange a avut și cinci goluri diferență în prima partidă, sâmbătă, dar turdenii au reglementat situația în ultimele 10 minute ale partidei și au câștigat cu 32-29.

Ieri, în meciul al doilea, gazdele nu au mai avut emoții. Au fost tot timpul în avantaj, chiar și la cinci lungimi, dar pe final au jucat cu motoarele la ralanti și s-au impus la limită, 36-35. Cu scorul general de 68-64, Potaissa ajunge pentru prima dată într-o semifinală de Challenge Cup, la a doua participare în Europa.

Adversar din Islanda!

Potaissa Turda va juca în semifinale contra formației Valur Reykjavik, prima manșă în Islanda, pe 22/23 aprilie, returul o săptămână mai târziu, în România. "Nu știm nimic despre ei, dar handbalul islandez e unul de nivel ridicat. Vom avea și o deplasare foarte lungă și extrem de costisitoare", a declarat Flavius Sâsâeac. Islandezii s-au calificat în turul doi chiar dacă au jucat ambele meciuri în deplasare, cu RK Partizan 1949 (Muntenegru), după două egaluri. Au mai eliminat pe Haslum (Norvegia) și pe Sloga Pozega (Serbia).

România, cea mai tare!

Challenge Cup este a treia competiție europeană ca valoare, una în care primele șase țări în clasamentul EHF, conform ratingurilor, nu au dreptul să trimită echipă. Așa se explică faptul că România, de la prima ediție, din 2001, a cucerit cele mai multe trofee: 5. Urmează Danemarca, Suedia și Portugalia, cu câte 2, Serbia, Elveția, Slovenia, Grecia și Belarus cu câte 1.

clipboard02

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează