SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA - CHAMBERY SAVOIE, DUMINICĂ, ORA 12:00, DIGISPORT1

Ultima haltă » HCM Constanţa are nevoie de victorie în duelul cu Chambery Savoie pentru a-şi continua drumul european

Articol de - Publicat sambata, 29 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 martie 2014 21:58

Sala Sporturilor din Constanţa se va transforma duminică, de la ora 12:00, într-un vulcan în aşteptarea erupţiei de bucurie pentru o calificare în premieră în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Campioana HCM Constanţa şi-a făcut deja calculele şi are nevoie de victorie în duelul cu francezii de la Chambery Savoie pentru a continua drumul european şi a face încă un pas spre obiectivul final, prezenţa în Final Four. Confruntarea se anunţă a fi incendiară, ambele combatante avînd şanse egale de a merge mai departe. Cu un mic avantaj pentru gruparea de pe Litoral, care poate avansa în faza următoarea şi în cazul unui rezultat de egalitate, cu condiţia ca fiecare echipă să nu înscrie mai mult de 29 de goluri. "Am avut un parcurs foarte bun, cu două egaluri împotriva unor formaţii de top din Europa şi ar fi păcat să nu profităm. Calificarea este în mîinile noastre. Ne bazăm pe forma noastră şi pe public, care sînt convins că va fi din nou la înălţime. Va conta fiecare minge, fiecare aruncare, fiecare secundă", a spus centrul Marius Stavrositu. "Pentru noi, este cel mai important meci, de a fi sau a nu fi în sferturi. Întîlnim o echipă extrem de puternică, dar sperăm ca la final noi să fim bucuroşi", a adăugat extrema dreaptă Laurenţiu Toma.

Cu ochii pe Hannover
În acest sezon, Final Four-ul Cupei EHF va fi găzduit de oraşul german Berlin, iar în aceste condiţii, Fuchse Berlin, care şi-a asigurat primul loc în Grupa D, este deja calificată în faza finală. Drept urmare, în "sferturi" vor accede celelalte trei cîştigătoare de grupe şi cele mai bune trei echipe clasate pe locul secund. La ora meciului cu Chambery, constănţenii vor afla deja dacă merg în faza următoare, întrucît echipa clasată pe locul secund în Grupa A, Csurgoy Kk, evoluează azi, de la ora 19:00, în fieful germanilor de la TSV Hannover-Burgdorf. În cazul unui succes la şapte goluri al ungurilor, HCM trebuie să aştepte rezultatul întîlnirii dintre Real Ademar Leon şi Luigi HF, unde are nevoie de o victorie a spaniolilor. Toate calculele iau în considerare succesul campioanei României în partida cu Chambery.

Clasament grupa D
1. Fuchse 8p
2. HCM Constanţa 6p (+9)
3. Chambery 6p (+8)
5. Sporta 0
* primele două clasate se califică în "sferturi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
sibman
sibman  •  29 Martie 2014, 23:11

ungurii au pierdut in germania.

robert1205
robert1205  •  29 Martie 2014, 10:07

Totul sau nimic.Forza HCM Constanta. Pcat ca se joaca intr-o sala veche din anii 60 de 1500-1600 de locuri.Era nevoie de o sala de min 5000 de locuri in EHF.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează