SPORTURI  »  HANDBAL  »  INEDIT

Ultimatum pentru FRH din partea Agenției Naționale pentru Sport

Grace Zaadi, una dintre jucătoarele străine ale CSM-ului FOTO Raed Krishan
Grace Zaadi, una dintre jucătoarele străine ale CSM-ului FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 17:04 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 18:45

Conducătorii Federației Române de Handbal și ai cluburilor din ligile naționale au fost chemați la Agenția Națională pentru Sport, pentru rezolvarea problemelor din handbalul românesc.

După discuția avută în urmă cu două săptămâni cu vicepreședintele FRH, Sorin Dinu, când a aflat despre neregulile din handbal, președinta ANS, Elisabeta Lipă, s-a hotărât să discute pentru ultima oară cu șefii handbalului românesc, înainte ca ANS să ia măsuri extreme împotriva federației. 

Surse ANS au dezvăluit că multipla campioană olimpică este hotărâtă să blocheze finanțarea FRH, dacă aceasta va continua să-și încalce statutul și regulamentele și, în special, din cauza încălcării Ordinului de ministru 500 din 23 iunie 2022, cu privire la ponderea de 40% a prezenței în teren a sportivilor români la competițiile organizate de FRH.

Handbalul la raport!

Așa cum v-a informat Gazeta Sporturilor în data de 14 septembrie, vicepreședintele FRH, Sorin Dinu, împreună cu unii membri ai Consiliului de Administrație al FRH au fost în audiență la președinta ANS, Elisabeta Lipă. 

Multipla campioană olimpică a fost informată despre nerespectarea statutului și regulamentelor FRH de către conducerea executivă. 

Delegația prezentă la ANS i-a adus la cunoștință Elisabetei Lipă despre hotărârile din CA și AGA care nu se pun în practică sau apar modificate pe site-ul FRH. Încă de la acea întâlnire, Elisabeta Lipă a anunțat că dacă FRH nu reintră în legalitate, ANS va opri finanțarea handbalului.

Pentru a evita acest lucru, ANS va încerca pentru ultima dată, joi, 21 septembrie, un dialog cu conducerea FRH și cu președinții cluburilor din ligile naționale.

Handbalul driblează ANS!

Sursele Gazetei Sporturilor au confirmat că ANS se simte păcălită de faptul că majoritatea cluburilor din ligile naționale interpretează cum doresc Ordinul 500/2022, cu privire la folosirea a 40% jucători români în meciurile organizate de FRH, ceea ce înseamnă 3 sportivi români pe teren. 

Echipele de handbal driblează ordinul de ministru, ponderea de 40% fiind calculată din totalul sportivilor înscriși pe foaia de joc, adică 7 români din 16.

În urma articolului din Gazeta Sporturilor din data de 11 august 2023: „O lege care se interpretează. FRH nu și-a pus ordine în regulamente privind legea Novak", ANS a venit cu precizări la interpretarea ordinului, dar doar pe pagina de Facebook a instituției, iar cluburile au considerat că nu este nimic oficial.

FRH nu recunoaște pagina de Facebook a ANS!

ANS a precizat pe pagina oficială de Facebook: „ANS precizează că prevederile instrucțiunilor de aprobare a Ordinului 500/2022 trebuie interpretate astfel: «La competițiile sportive naționale de seniori și tineret, sportivii de performanță români trebuie să reprezinte minimum 40% din totalul sportivilor care evoluează pe teren, pe întreaga durată a meciurilor. Altfel spus, pe teren trebuie să se afle în permanență minimum 40% sportivi români»".

Surse ANS au spus pentru Gazeta Sporturilor: „Trebuie să înțeleagă conducătorii din handbal că pe ei îi interesează obiectivul cluburilor, iar pe noi, ca Agenție Națională pentru Sport, ne interesează echipele naționale și calificările la turneele finale și mai ales la JO Paris 2024. Să spună șefii din handbal cum le îmbinăm..."

Dacă nu se va ajunge la un consens, ANS va tăia finanțarea FRH. Anul acesta, handbalul primește de la statul român prin ANS un buget de 6.300.000 lei. 

Citește și: 

Gata cu lăfăiala pe bani publici în handbal! » Noile măsuri fiscale afectează din plin și fotbalul. Plafoane salariale pentru cluburile primăriilor, taxe mărite pentru privați
TAXE
Gata cu lăfăiala pe bani publici în handbal! » Noile măsuri fiscale afectează din plin și fotbalul. Plafoane salariale pentru cluburile primăriilor, taxe mărite pentru privați
CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
LIGA CAMPIONILOR / ANALIZĂ
CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Pstanciu
Pstanciu  •  25 Septembrie 2023, 16:28

Daca se suspenda finantarea , care vor fi primele victime ? S-a gindit d-na Lipa la acest lucru ?

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  21 Septembrie 2023, 18:30
Postat de ceaiuri pe 19 Septembrie 2023, 21:53

se pare ca intelegi f greu(sub ce nick postezi ...limbajul te da de gol,ideile insipide)aici nu e fotbal sa fie vb de politic(daca citesti regulamentul frh,presedintele poate sa fie demis)iar chestia cu munca,ca o poezie tot o repeti,sa merga fetele unde doresc(acum chiar au un motiv sa plece )

De ce "sa mearga fetele unde vor"? Pentru ca in Romania se comit abuzuri peste abuzuri? Mai bine sa faca plangere la TAS si celelalte foruri europene, mai bine inchidem sportul romanesc decat sa ne ghidam dupa aerieni ca Lipa sau Novak

ceaiuri
ceaiuri  •  20 Septembrie 2023, 14:56
Postat de eu.again pe 19 Septembrie 2023, 23:10

Ia dintr-ala de tei sa te calmezi. Dupa ce te-ai calmat pune mina pe regulamente si citeste. Vei avea niste surprize.

daca contesti dreptul la..prostie ai castig de cauza ne amendeaza ..globalistii

Vezi toate comentariile (10)
Comentează