SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE UNDER 19 FEMININ / ROMÂNIA-FRANȚA 24-31

Umbra campioanelor » Eşec ruşinos pentru medaliatele cu aur la Mondialul U18! Au fost spulberate de locul 16 de anul trecut

Lorena Ostase a marcat de 4 ori în poarta Franței Foto: eurohandball
Lorena Ostase a marcat de 4 ori în poarta Franței Foto: eurohandball

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2015 00:00

Medaliată cu aur anul trecut, la Mondialul sub 18 ani, echipa României a început turneul continental cu o înfrîngere zdrobitoare în fața echipei care anul trecut termina competiția pe 16!

Acum două săptămîni, în două meciuri de pregătire jucate în Franța, naționala de tineret a României pierdea în fața echipei gazdă cu 30-34 și 28-37. Ieri, cele două formații s-au întîlnir iar, de această dată în meci oficial, la Valencia (Spania). Jocul de debut la Europeanul sub 19 ani.

Deznodămîntul a fost același. Diferența, o medie a înfrîngerilor din Franța: 24-31!

Avans de 7 goluri în minutul 19!

România a început excelent disputa. Cu o apărare foarte bună în care Ostase-Polocoșer și Vasiliu au închis toate culoarele, "tricolorele" s-au desprins la 7 goluri pe tabelă: 10-3! Din acel moment însă, campioanele mondiale parcă și-au pierdut capul. Au oprit motoarele, au făcut numai greșeli, iar Franța s-a apropiat la un gol diferență și a intrat la cabine la două lungimi distanță: 12-14.

Cu poarta goală

Repriza a doua a fost una catastrofală, pe care româncele aveau să o piardă cu 19-10! Echipa a căzut fizic în condițiile în care nimic parcă nu a mers în joc. Toată lumea a așteptat doar de la aruncările Biancăi Bazaliu, care a marcat de 12 ori, dar a irosit și ea încă pe atîtea mingi! Pivotul Ostase s-a zbătut și ea mult, dar a avut prea puține mingi, fiind foarte bine ținută de adversare. În rest, zero pe linie. Portarii Ion și Roșca au prins în total 7 mingi, Laslo, Ilie, Andrei nu au existat la 9 metri, la fel ca și extremele României, Dindiligan, Carasol, Stoicănescu sau Seraficeanu.

Franța a zburdat pe final și a marcat gol după gol, părînd o echipă mult mai bine pregătită fizic. Pivotul Fehri și portarul Depuiset le-au făcut clipe negre româncelor, care la un moment-dat au părut că s-au împăcat cu gîndul înfrîngerii.

Pericol să nu se califice

În celălalt meci al grupei, Suedia a învins la fel de clar Ungaria, cu 24-18. Cum mai departe se vor califica primele două echipe din fiecare grupă, România nu mai are voie la pași greșiți în continuare. Altfel, sînt toate șansele ca să părăsească competiția încă după faza grupelor! Azi, de la ora 18:00, România va întîlni Ungaria.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close