SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

EXCLUSIV Valentino Ravnic, croatul de la CSM Constanța, va juca pentru România!

Valentino Ravnic în acțiune în meciul cu CSM Bacău din Liga Națională
Valentino Ravnic în acțiune în meciul cu CSM Bacău din Liga Națională

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 16:23 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 16:51

Antrenorul naționalei României și al echipei constănțene, George Buricea, a inițiat demersurile care pot duce la naturalizarea lui Valentino Ravnic (28 de ani). Croatul își dorește să joace pentru România, iar situația la echipa reprezentativă pe postul său este actualmente una complicată.

Croatul Valentino Ravnic joacă la Constanța din 2022 și este considerat de George Buricea cel mai bun jucător pe postul său, cel de extremă stânga, din Liga Națională. Ravnic are 28 de ani, 1,85 m înălțime, face ambele faze ale jocului, atac și apărare, iar în acest sezon a marcat pentru CSM Constanța 36 de goluri în cele 12 meciuri ale dobrogenilor din EHF European League.

În campionat, Ravnic a înscris 77 de goluri din 95 de aruncări, iar CSM Constanța este pe locul 2 și datorită evoluției croatului, iar în mod logic va câștiga medaliile de argint. Cu 55 de puncte, dobrogenii au 8 peste ocupanta locului 3, Minaur Baia Mare, cu 5 etape rămase de disputat.

Bosnia Herțegovina - România, în preliminariile EURO 2024 » Naționala feminină, succes fără istoric, la diferență de 21 de goluri
PRELIMINARII CE
Bosnia Herțegovina - România, în preliminariile EURO 2024 » Naționala feminină, succes fără istoric, la diferență de 21 de goluri

Statistica lui Ravnic îl confirmă pe Buricea

„Valentino Ravnic este cea mai bună extremă stânga din campionat. Am nevoie de el atât în atac, cât și în apărare pentru că este singurul care se apără în sistemul 5+1. A confirmat la Constanța, o va putea face și pentru România.

Soluțiile sunt foarte puține și el este un jucător foarte bun, profesionist și ne poate ajuta enorm în campania pentru EURO 2026. Constanța nu are nevoie de «românul» Ravnic, avem destui jucători români. Avem nevoie de Ravnic pentru națională!”, a declarat pentru GSP selecționerul României, George Buricea.

Strategia lui Buricea trebuie aprobată în C.A

Dorința selecționerul George Buricea pentru ca Ravnic să joace în naționala României va fi discutată în ședința Consiliului de Administrație a FRH din 11 aprilie. Antrenorul „tricolorilor” a cerut oficial ajutorul președintelui Constantin Din pentru susținere în demersul de a obține cetățenia română pentru jucătorul croat.

GSP vă prezintă în exclusivitate motivele selecționerului George Buricea prin care acesta și-a justificat față de președintele FRH, Constantin Din, decizia de a-l naturaliza pe croatul Valentino Ravnic:

„Subsemnatul Buricea George lonut, în calitate de antrenor al echipei nationale de seniori mă adresez dvs cu rugămintea de a sprijini instituțional obținerea naționalității române pentru jucătorul Ravnjc Valentino, sportiv legitimat la clubul CSM Constanța.

În calitate de selecționer, am făcut o analiză obiectivă cu privire la valoarea jucătorului și consider oportun integrarea acestuia în circuitul handbaliștilor care pot fi convocați la lotul național a României.

Valentino Ravnic, croatul de la CSM Constanța, va juca pentru România!
Antrenorul George Buricea și handbaliștii de la CSM Constanța la un time out Foto: Facebook CSM Constanta

Sportivul evoluează pe postul de extremă, făcând foarte bine ambele faze ale jocului. Pe lângă rezultatele sportive din ultimii ani, unde jucătorul a avut un cuvânt important de spus în obținerea de performanțe atât Ia nivel național, cât și internațional în cadrul clubului pe care-l reprezintă, am ținut cont și de alte aspecte importante, cum ar fi modul în care acest sportiv s-a integrat în viața socială din România și faptul ca îți dorește să reprezinte România.

Toate acestea ne-au determinat să demarăm acest demers de naturalizare a acestui sportiv, cu convingerea că el poate ajuta handbalul românesc în obținerea performanțelor sportive.

Vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul acordat în demersul nostru, sperând că acesta va avea un răspuns pozitiv pentru obținerea naționalității române a sportivului mai sus menționat.”

Cu gândul la EURO 2026

În mandatul lui Xavier Pascual, pentru România au jucat în extrema stânga Nicușor Negru și Sabin Constantina.

Odată cu numirea lui George Buricea la națională, noul selecționer i-a vrut în extrema stânga pe Nicușor Negru - Dinamo, Alexandru Ghivil - Turda și pe George Andrei - Constanța.

Din păcate, Negru a anunțat că momentan nu poate juca la națională, iar tânărul de la Turda, Ghivil, s-a accidentat la genunchi și va lipsi mai multe luni.

Astfel, George Buricea a ajuns la soluția cu naturalizarea lui Valentino Ravnic în perspectiva meciurilor din preliminariile Campionatului European 2026, partide care vor începe în luna noiembrie. Ravnic și Andrei au făcut un cuplu bun pe partea stângă la Constanța atât în campionat, cât și în cupele europene.

România este în grupă cu Portugalia, Polonia și Israel, iar primele două clasate se califică la EURO. La turneul final merg și cele mai bune patru formații care se clasează pe locul 3 în grupa lor.

Citește și:

Simona Halep a explicat motivul pentru care a acceptat un wild card la un turneu de categorie inferioară
WTA OEIRAS
Simona Halep a explicat motivul pentru care a acceptat un wild card la un turneu de categorie inferioară
Rivalul lui David Popovici, campionul olimpic de la Tokyo din proba de 200 metri liber, a ratat calificarea și nu-și va putea apăra titlul la Paris
ÎNOT
Rivalul lui David Popovici, campionul olimpic de la Tokyo din proba de 200 metri liber, a ratat calificarea și nu-și va putea apăra titlul la Paris

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează