SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-FTC BUDAPESTA

Vestergaard se gîndeşte doar la victoria cu FTC Budapesta: "Nu ne intereresează decît punctele!"

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 februarie 2013 21:49

Antrenorul Jakob Vestergaard spune că la partida de azi cu FTC Budapesta echipa sa nu urmăreşte decît rezultatul şi cele două puncte


Danezul Jakob Vestergaard a avut de suferit în săptămîna de dinaintea partidei cu vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta. A răcit, a făcut febră şi nu a ieşit din casă. De frică să nu îmbolnăvească fetele, el le-a lăsat să conducă antrenamentele pe Steluţa Luca şi pe Mette Klit, ajutoarele sale. Tehnicianul şi-a revenit şi acum aşteaptă încrezător întîlnirea cu FTC Budapesta.

- Jakob, cum crezi că va fi meciul cu unguroaicele?
- Va fi foarte greu. Întîlnim o echipă puternică, o formaţie care a jucat foarte bine în prima fază, care a învins-o pe Larvik. Trebuie să fim atenţi.

- Oltchim e mare favorită, în opinia specialiştilor.
- Prin prisma faptului că jucăm acasă, că avem publicul de partea noastră, dar doar atît. Nu trebuie să le desconsiderăm.

- Care e atmosfera la echipă după accidentarea Cristinei Neagu?
- Am fost supăraţi, dar cred că am trecut peste. Acum aştept de la jucătoarele care trebuie să-i ia locul să joace mai bine, să fie responsabile. Adina Meiroşu şi Sandy Barbosa o pot suplini pe Cristina.

- Veţi juca la spectacol dacă scorul vă va permite?
- Nu ne interesează decît cele două puncte. Asta le-am spus fetelor, importantă e doar victoria şi nu diferenţa. Şi dacă va fi să pierdem, mai avem cinci meciuri, şi calificarea se joacă. Dar vom juca numai pentru victorie.

- Antrenorul de la FTC, Elek Gabor, spune că în opinia sa, Gyor e favorită la cîştigarea Ligii.
- E părerea lui, i-o respect. Oltchim şi Gyor sînt două echipe bune, vom vedea dacă ne vom întîlni cine va fi mai bună. Mai e mult pînă atunci, pe noi ne interesează acum doar jocurile din grupa noastră.

A mutat antrenamentul să se uite la Gyor
Oltchim Rm. Vîlcea ar fi trebuit să facă, ieri, ultimul antrenament înaintea jocului cu FTC Budapesta, de la ora 17:00, lăsîndu-le să se antreneze exact la ora jocului pe unguroaice. Pentru că şedinţa de pregătire a vîlcencelor se suprapunea pe partida dintre Gyor şi Buducnost Podgorica, din cealaltă grupă a Ligii Campionilor, Vestergaard a discutat cu fetele şi a devansat cu o oră şi jumătate antrenamentul. "Galacticele" au avut astfel posibilitatea să vadă la televizor repriza a doua a rivalelor de la Gyor.

Revanşa Gyorului
Principala favorită la cîştigarea Ligii Campionilor, ETO Audi Gyor, a debutat cu un succes la 10 goluri diferenţă în faţa muntenegrencelor de la Buducnost Podgorica, în prima grupă principală din Liga Campionilor. După ce au pierdut finala Ligii sezonul trecut, Gorbicz şi compania şi-au luat acum revanşa cu vîrf şi îndesat. Au condus cu 14-7 la pauză şi au cîştigat la final cu 27-17, un meci în care maghiarele au arătat de ce sînt în stare. Oltchim şi Gyor s-ar putea întîlni şi în semifinale, dacă vreuna dintre cele două echipe nu-şi cîştigă grupa.

"Te pup, Cristina!"
Cristina Neagu a primit un mesaj de încurajare de la o adversară! Iberica Nerea Pena, de la FTC Budapesta, a scris pe blogul ei, găzduit de siteul federaţiei europene. "Vreau să transmit toată energia pozitivă spre Cristina Neagu. Cred că este o jucătoare foarte bună şi nu merita să i se întîmple această accidentare. Te pup, Cristina, şi să te faci bine repede!", i-a transmis spaniola. Nerea Pena a suferit şi ea o operaţie de ligamente sezonul trecut, pe cînd evolua la Itxako.

Nu au uitat de înfrîngere
FTC Budapesta şi Oltchim s-au întîlnit ultima dată în luna august a anului trecut, la Budapesta, în turneul amical Szabella Cup. În finală, vicecampioana Ungariei a învins cu 29-27 (15-12), un meci în care oficialii vîlceni au acuzat arbitrajul, gazdele fiind împinse de la spate. "La partida de la Budapesta echipa era abia la al treilea joc. Antrenorul Jakob Vestergaard nici nu le cunoştea bine pe fete. În plus, meciurile amicale sînt meciuri amicale. Să le vedem acum pe unguroaice", a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
aguris
aguris  •  03 Februarie 2013, 18:06

Bafta Oltchim!! Sunt curios sa vad cum va decurge jocul echipei noastre, sa vad solutiile de pe partea stanga. In continuare sunt convins ca absenta Cristinei Neagu va conta ft mult, jocul isi pierde din luciditate si creativitate fara Cristina. Totusi, in faza grupelor, Oltchim nu ar trebui sa aiba probleme...mai departe va fi insa mai greu fara Neagu......Hai Oltchim, spre castigarea LC! SUCCES!!!

vladutzzz89
vladutzzz89  •  03 Februarie 2013, 18:06

succes fetelor!

ceaiuri
ceaiuri  •  03 Februarie 2013, 16:49

intradevar astazi conteaza victoria si cele 2 puncte indiferent de scor(cred ca pauza nu se va simti in jocul fetelor)zve-krim 24-29 meci la discretia slovenelor(se vede ca jucatoarele se cunosc mai bine si jocul arata altfel)cred ca va fi una din cele 4 semifinaliste

Vezi toate comentariile (5)
Comentează