SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

Veterana României la Mondial a prefațat duelul cu Spania: "Să nu vorbim de medalii"

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2017 14:29

Valentina Elisei Ardean e acum veterana României. La 35 de ani, extrema stânga e un model pentru coechipiere pentru modul cum se pregătește.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

E singura mămică din lotul României. În momentele cele mai grele, sună acasă, vorbește cu fiul său, în vârstă de 4 ani, și totul revine la normal. "Robert e energia mea! Când vorbesc cu el parcă îmi recapăt puterile!", spune Alice.

Meciul cu Slovenia ne-a adus aminte de jucătoarea care în 2005, la Sankt Petersburg, câștiga titlul de cea mai bună extremă stânga. Distincție repetată la Euro 2008, dar și la ultimul Mondial, în 2015.

"Știu că toată lumea se așteaptă de la noi, cele mai în vârstă, să facem minuni. Dar important e să joace bine echipa, să ne susținem una pe cealaltă. Și celelalte jucătoare pot ajuta, pot să lupte, noi le sprijinim și le acordăm încredere", spune Alice.

Totul luat pas cu pas

Elisei e fericită că România a început competiția bine. "Avem liniște și ne putem focusa pe fiecare meci în parte. De altfel, asta ne-am și propus. Acum avem în față doar Spania, ne gândim la Spania și ne concentrăm la jocul lor", spune românca.

"Am arătat cu Slovenia că nu cedăm nici un moment, că atunci când jucăm colectiv, putem să câștigăm. Forța echipei e atuul nostru", spune extrema stânga. "Nu contează cine e în teren. Contează că toată lumea vrea, cele de pe margine ne încurajează, auzi o vorbă bună. E important".

Spania e un adversar tradițional deja. "Cunoaștem Spania, dar important e cum jucăm noi, nu ele. Să tratăm jocul foarte serios, să ne gândim cum le putem bate. Pas cu pas vom ajunge departe", a subliniat unul dintre liderii echipei României.

Să nu vorbim de medalii!

Alice vorbește și de atmosfera pe care fetele au găsit-o la Trier. "Când intrăm pe teren, parcă se zburlește pielea pe tine. Vezi totul galben. Stai și te gândești, joci în România sau în Germania?".

Știe că toată lumea vorbește deja de medalii. "Noi nu ne gândim la medalii. E mult prea departe! Ce putem promite e că, atunci când vom intra pe teren, vom da totul! De asta poate fi sigură toată lumea", încheie Elisei. 

Valentina Elisei Ardean a revenit după o accidentare care a ținut-o departe de teren șase luni. Nu și-a pierdut încrederea, iar țelul ei a fost să prindă Mondialul din Germania.

REZULTATE

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28

PROGRAM

05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. Spania 4p 
2. România 4p 
3. Franța 2p
4. Slovenia 2p
5. Angola 0p, 6 
6. Paraguay 0p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează