SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

ANALIZĂ Ce a arătat victoria de la Mondial contra Japoniei: România poate să se apere și să înscrie consistent de la 9 metri

România în apărare în meciul cu Japonia Foto IHF +8   FOTO
România în apărare în meciul cu Japonia Foto IHF

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 16:40 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 16:41

Naționala României s-a impus sâmbătă, 9 decembrie, în fața selecționatei Japoniei, care tocmai venea după surpriza turneului final, victoria cu Danemarca. A făcut-o cu atuuri puțin accesate până atunci

România a câștigat în fața Japoniei, 32-28, și nu a avut mari emoții în obținerea victoriei, deoarece Eliza Buceschi a strălucit marcând 12 goluri din 14 aruncări. Dacă România nu pierde luni ultimul meci din grupă cu Polonia, se va clasa la Campionatul Mondial pe unul dintre locurile 9-12.

România a marcat goluri multe de la 9 metri

Naționala tricoloră a intrat perfect în meci, iar Japonia nu a condus decât de două ori, cu 1-0 și 4-3, în rest partida a fost controlată clar de jucătoarele lui Florentin Pera. Eele aveau la pauză un avans de 3 goluri, 17-14.

În repriza secundă nu s-a mai repetat scenariul din meciul cu Germania, România a fost constantă în exprimare, a marcat în total 32 de goluri din 47 de aruncări, cele mai multe venind de la 9 metri, 10 din 14.

Profitând, cum era și normal, de talia mică a jucătoarelor nipone, „tricolorele” și-au încercat șansa cu aruncări multe de la distanță și pentru prima dată la turneul mondial, cu un procentaj de 71% al eficienței de la 9 metri, ele au reușit să aducă liniștea în cadrul staffului tehnic.

Cristina Laslo Foto IHF
Daria Bucur Foto IHF
Eliza Buceschi Foto FR Handbal
România în apărare Foto IHF
Andreea Popa Foto FR Handbal
+4 FOTO

Și extremele și-au îmbunătățit realizările, marcând 5 goluri din 9 aruncări, față de evoluția dezastruoasă din partida cu Germania, când au ratat de 8 ori din 11 ocazii.

Cu toate că și în această partidă contraatacul României a fost zero, din fericire, echipa nu a avut nevoie de această fază a jocului pentru a câștiga.

Japonia s-a apropiat de două ori la un singur gol, 25-26 și 26-27, dar România a gestionat perfect situația delicată și a scăpat în câștigătoare.

Eliza Buceschi, MVP-ul partidei!

Ce a arătat victoria de la Mondial contra Japoniei: România poate să se apere și să înscrie consistent de la 9 metri
Eliza Buceschi, bucuroasă după meci Foto FR Handbal

În apărare România a jucat excelent, compact, cu foarte puține greșeli, chiar dacă portarii Diana Ciucă și Daciana Hosu au scos împreună doar 7 mingi din 35. Meciul a fost câștigat de defensivă, unde toate jucătoarele au evoluat aproape de maximul posibilităților

Iar în atac, Eliza Buceschi a făcut una dintre cele mai bune partide din carieră la un turneu final.

Rapidista a jucat 43 de minute și 12 secunde, a marcat 12 goluri din 14 aruncări, dintre care 7 din 7 de la 9 metri. Eliza Buceschi a convins din nou că atunci când este OK din punct de vedere fizic, este o jucătoare de top, iar după retragerea Cristinei Neagu, ea va fi liderul echipei.

Fetele minunate ale lui Pera

Ce a arătat victoria de la Mondial contra Japoniei: România poate să se apere și să înscrie consistent de la 9 metri
Daria Bucur Foto FR Handbal

„Fetelor, ați fost minunate. Felicitări. Bravo!”, le-a transmis la ultimul time out selecționerul Florentin Pera, care astfel le-a mulțumit jucătoarelor pentru victorie, chiar dacă obiectivul naționalei, clasarea între primele 8 formații, nu a fost îndeplinit nici la acest Campionat Mondial.

România mai are de jucat luni de la ora 19:00 cu Polonia și dacă nu pierde, se va clasa pe una dintre pozițiile 9-12, în funcție și de rezultatele celorlalte echipe care vor termina pe locul 3 în grupele principale.

Apoi se vor face și ultimele calcule pentru o calificare în extremis la turneele preolimpice din aprilie 2024. Dacă va mai fi cazul.

Clasamentul actualizat în Grupa Principală 3 la Campionatul Mondial de handbal

EchipăGolaverajPuncte
1. Germania119-908
2. Danemarca122-936
3. România114-1194
4. Polonia93-116
5. Japonia115-121
6. Serbia91-115

Rezumatul meciului România - Japonia

Citește și: 

Fostul selecționer, fără rețineri după un nou Mondial ratat: „Mentalitate păguboasă! Credeau că nu mai pierd un meci în viața lor” + Despre Neagu: „Și jucătorii mari se opresc!”
ROMÂNIA
Fostul selecționer, fără rețineri după un nou Mondial ratat: „Mentalitate păguboasă! Credeau că nu mai pierd un meci în viața lor” + Despre Neagu: „Și jucătorii mari se opresc!”
Reacția imediată a FRH după ce România a învins Japonia la Campionatul Mondial de handbal feminin
ROMÂNIA
Reacția imediată a FRH după ce România a învins Japonia la Campionatul Mondial de handbal feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
grro
grro  •  11 Decembrie 2023, 07:29

Ne imbatam cu apa rece !

sejiko
sejiko  •  11 Decembrie 2023, 00:22

Articole penibile. Total lipsite de profesionalism si evident partinitoare Pro-Pera-Din. Fara statistici de eficienta, fara comparatii si fara evidentierea deficentelor majore pe care echipa asta le are. Cu asa jurnalism nicio sansa pentru handbalul si sportul romanesc! In comparatie in presa daneza specialistii au analizat la rece si destul de drastic victoria cu Romania. La voi n-am vazut nicio analiza corecta de la inceputiul Mondialului. Ati scos in evidenta mereu exact atat cat sa nu suparati federatia si marele antrenor. Apropo ce-ar fi sa va puneti intrebare de ce jucatoarele lui Pera de la Bistrita au dat cel mai slab randament in meciurile cheie? Cred ca in continuare ca Romania da jucatoare foarte bune carora insa li s-a tot schimbat macazul pana ajung sa nu mai aiba incredere in ele. Totusi parte sunt campioane mondiale de junioare. Mie imi placea candva Pera. Acum mi se pare ca e un Tadici 2.0, dar fara rezultate primului. Asa pe model sovietic, Trefilovian. Poate nu degeaba a ajuns antrenor la Moscova. Tocmai a fost Franta-Norvegia 24-23. La fiecare timeout jucatoarele Frantei sai Norvegiei aveau mereu un cuvant de spus. N-am vazut asta la niciun timeout al Romaniei la acest CM. Doar tactica, dar spusa cam asa: Fetelor e timp suficient! Cristina imi faci asta, Andreea imi stai aici, acum imi jucati astalalata.... Cum sa construiesti o echipa moderna cu jucatoare care iau decizii si le asuma fara sa le lasi sa vorbeasca la timeout si

dobrin
dobrin  •  10 Decembrie 2023, 20:02

Cred ca putem sa ne aparam si sa dam de la 9m nu numai cu Japonia, dar si cu junioarele echipelor de top.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează