SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - JAPONIA 28-26

Victorie cu emoţii » România a cîştigat greu ultimul meci din turneul preolimpic din Franţa

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 21:08

România a cîştigat ultimul meci din cadrul turneului de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, învingînd Japonia cu 28-26.

România şi Japonia au jucat în deschiderea meciului dintre cele două echipe calificate la JO. Un meci care nu mai conta decît pentru onoare, aşa cum a spus crainicul din Palais des Sports de Gerland din Lyon. Handbaliste românce au început mai greu, dar în ultimele zece minute ale primei reprize au turat motoarele obosite de dezamăgire şi s-au dus la opt goluri. Scorul pauzei a fost 18-10.

Lucrurile aveau să se întoarcă în următoarele 30 de minute. Româncele au început să greşească, iar japonezele s-au aruncat pline de dăruire în meci. Între minutul 42 şi 54, fetele din România nu au reuşit să înscrie nici un gol, în timp ce asiaticele au marcat cinci.

Egalarea s-a produs în minutul 52, cînd Arihama a înscris golul de 22-22. Au fost opt minute nebune, cînd Japonia a şi condus pe tabelă, susţinută frenetic de francezii din tribune. România a cîştigat meciul cu 28-26 şi a încheiat turneul de la Lyon pe locul al treilea. Franţa şi Muntenegru merg la Londra, muntenegrencele de pe primul loc după 22-20 cu Franţa.

"Din păcăte, nu am reuşit ce ne-am propus, sperăm ca pe viitor să izbutim să ajungem la Jocurile Olimpice"
Mirela Nichita

"E foarte dureros că am ratat calificarea la Londra. Am  jucat cu sufletul şi mi-am dorit enorm să ajungem acolo, dar alţii au dorit şi mai mult decît noi"
Mihaela Ani-Senocico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
handbaltotal
handbaltotal  •  28 Mai 2012, 01:18

handbaltotal (147 comentarii) Auzi mai la betivan , nu avem baze de selectie ( cam de cati ani esti presedintele federatiei retardatule , ciroza ce esti ? ) , ne-au lipsit anumite jucatoare etc... scuze scuze scuze. Ce adunare generala pe 18 iunie. Demisiile pe masa in 3 zile javra. El cauta antrenor , dar presedinte nu cauti scarba ? PLECATI ODATA GATU SI VOINA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează