SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM 2013

VIDEO Carnaval la Belgrad! » Brazilia a devenit a doua campioană mondială noneuropeană din istorie

Braziliencele şi-au asortat aurul mondial la galbenul tradiţional din echipament // Foto: Marius Ionescu (Belgrad)
Braziliencele şi-au asortat aurul mondial la galbenul tradiţional din echipament // Foto: Marius Ionescu (Belgrad)

Articol de - Publicat luni, 23 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 decembrie 2013 21:47

Sud-americancele au învins reprezentativa ţării gazdă, Serbia, într-o finală strînsă şi aspră. Doar Coreea de Sud, în 1995, mai cîştigase în afara echipelor de pe Bătrînul Continent.

Au bătut drum lung pentru a ajunge aici. Au traversat ani şi oceane, grupe şi meciuri, emoţii şi eşecuri. Au adunat de toate într-un sac imens, speranţe, experienţă, valoare, mingi, faulturi, goluri, pase, victorii, iar aseară le-au revărsat generos pe podeaua sălii Kombank din Belgrad, un Crăciun anticipat, petrecut în frigul european, departe de plajele dulci şi fine. Brazilia e noua campioană mondială la handbal feminin!

VIDEO: Vezi AICI înregistrarea partidei!

Ajunsă neînvinsă în ultimul act, cu un parcurs imaculat în grupă, o "optime" lejeră, un sfert de finală tahicardic contra Ungariei şi o semifinală controlată, "naţionala" Braziliei a mers pînă la capăt şi în faţa gazdelor, Serbia. A fost o finală cu momente de strălucire şi altele de luptă oarbă, aproape disperată, din care au ieşit însă mereu în faţă stînga sclipitoare a Alexandrei Nascimento, fentele lui Da Silva ori vreo intervenţie reuşită a portarului Pessoa.

De partea cealaltă, Serbia a început nevoită mereu să recupereze, cu excepţia cîtorva minute din prima parte, cînd a condus cu un gol şi o dată cu două (8-6, min. 16). Greu de făcut asta cînd Damjanovici n-a mai avut aceeaşi eficienţă, Lekici aceeaşi inspiraţie, iar Cvijici s-a stins după o repriză. Au fost însă şanse pînă la ultimele răsuflări ale cronometrului, speranţa a plutit frumos şi inutil la 20-20 pentru că pitica Nunes, de 1,59 metri, şi Rodrigues au semnat golurile victoriei braziliene. Sambaaaa! Pentru următorii doi ani.

Bronz danez
Finala mică, disputată tot ieri, a fost cîştigată de Danemarca, 30-26 (12-15) în faţa Poloniei. Nordicele nu mai cuceriseră o medalie la o competiţie importantă din 2004, cînd deveneau campioane olimpice şi obţineau argintul european.

Echipa CM
Portar - Barbara Arenhart (Bra)
Extremă stînga - Maria Fisker (Dan)
Inter stînga - Sanja Damjanovici (Ser)
Centru - Anita Görbicz (Ung)
Inter dreapta - Susann Müller (Ger)
Extremă dreapta - Sun Hee Woo (CdS0
Pivot - Dragana Cvijici (Ser)
MVP - Eduarda Amorim (Bra)

SERBIA 20 (11)
Cvijici 5, Lekici 4, Damjanovici 4, Zivkovici 2, Nisavici 2, Krpez 1, Popovici 1, Ognjenovici 1

BRAZILIA 22 (13)
Nascimento 6, Da Silva 4, Rodrigues 4, Amorim 3, Nunes 2, Cavaleiro 2, Piedade 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
sprinjeanul
sprinjeanul  •  23 Decembrie 2013, 23:10

CEA MAI BUNA ECHIPA A CASTIGAT MEDALIA DE AUR.M-AM TEMUT DOAR CAND AU AJUNS SARBOAICELE LA UN GOL DIFERENTA DAR SE PARE CA CIOCOLATIILE NU S-AU PIERDUT SI PANA LA FINLUL MECIULUI AU REUSIT SA PASTREZE DIFERENTA!BRAVO LOR!

ceaiuri
ceaiuri  •  23 Decembrie 2013, 17:08

despre echipa care a fost la conducere,,,cand nu a fost amorim a fost rodigrues iar apararea a fost perfecta,meritul e si al acestui antrenor danez care acum 2ani pe teren propiu nu a luat nici o medalie dar se pare ca aici au venit pregatiti sa nu mai piarda..aurul

ceaiuri
ceaiuri  •  23 Decembrie 2013, 17:03

presiunea a fost se pare mai mare..pe umerii gazdelor ,au facut un meci anost,lipsit de forta din semif cand au zdrobit polonia,cu damnjanovic de nerecunoscut,lekic fara nota de trecere(cred ca are pb cu kg si cred ca acesta a si fost motivul de a plecat de la gyor..iar la vardar prinde o repriza)cu cvijic mai putin razboinica(era barometrul...eliminarilor a mers exact prima jumat de repriza cand au si condus iar apoi sau "stins")si "cuminte"in repr a doua(nu a mai dat nici un gol )dar cu o brazilie care tb sa castige aurul de acum ..2ani si acum cu o ambitie dublata...nu au avut de recuperat decat in prima repriza 2goluri si in rest au condus si acest lucru spune mult de

Vezi toate comentariile (5)
Comentează