SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-KRIM 23-20 (9-12)

VIDEO Ce puţin a lipsit! » Oltchim a fost la un gol de şefia grupei. Vîlcencele vor juca cu Gyor în semifinale

Iulia Managarova a fost din nou între cele mai bune marcatoare ale Oltchimului de aseară, cu 5 goluri // Foto: Alex Nicodim
Iulia Managarova a fost din nou între cele mai bune marcatoare ale Oltchimului de aseară, cu 5 goluri // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 21:49

Cu calificarea în semifinale asigurată de sîmbătă, Oltchim a luptat ieri cu Krim pentru primul loc în grupă, ratîndu-l din cauza unui singur gol. Campioana României o va întîlni pe Györ pentru un loc în ultimul act, pe 6/7 şi 13-14 aprilie.

Despovărate de iminenţa victoriei pentru a obţine calificarea în semifinale, vîlcencele aveau de luptat pentru locul întîi în grupă. Pentru prestigiu, pentru orgoliu, pentru alungarea imaginii amare a celor două înfrîngeri suferite în primele meciuri din această fază. Şi, de ce nu?, pentru a evita Györul în semifinale, echipa-sperietoare, echipa neînvinsă, echipa care din octombrie trecut o ţine într-un marş de nimic întrerupt sau măcar destabilizat.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Început greu
Dacă jocul de aseară al Oltchimului ar fi fost însă transpus într-o electrocardiogramă, ar fi arătat o aritmie importantă. Început lent, cu primul gol abia în minutul 6, reuşit de Managarova, argintul nepotolit al Oltchimului de pe extrema dreaptă. Încă vreo cîteva probleme pînă la recăpătarea suflului corect, zugrăvit într-un avans de 4 goluri (min. 18).

Apoi iar negura, tulburarea, neliniştea, confuzia. Pe finalul primei reprize, Krim a găsit tot mai clar calea spre poarta curajoasei Navarro de la 9 metri, prin Worz, Müller şi Penezici. Consecinţa? 12-9 pentru oaspete după 30 de minute.

Aşa a început şi partea a doua, cu acelaşi bolovan greu al diferenţei de goluri de purtat pe umeri deseori încordaţi. Asta pînă cînd echipa din Ljubljana a rămas în 4, după două eliminări justificate. Atunci a pornit iar Oltchimul să respire adînc şi regulat.

A refăcut pasivul de 4 goluri (12-16), continuînd seria pozitivă pînă la 18-16. Intrarea lui Jovanovici a înviorat atacul într-un meci în care Bulatovici a fost palidă, şovăitoare, Farcău a marcat constant, la fel Managarova pe cealaltă extremă, iar Ungureanu a scos mingi utile.

Finalul dureros
Scorul dorit, care ar fi adus locul 1 în grupă, a fost atins în minutul 51, 21-17, după ce Pineau şi-a ţinut bine nervii pentru a marca singurul ei gol din meci. Apoi însă iar s-a întîmplat ceva: emoţii, arbitri luînd decizii stranii, palme tremurătoare.

Se apropiaseră la o lungime oaspetele, dar atunci a arătat Bulatovici de ce e cine e. A înscris de două ori la rînd, făcînd ultima pilulă şi mai greu de înghiţit. Un singur gol a alungat-o pe Oltchim de pe primul loc al grupei.

În semifinale va fi Györ, adversară aproape tradiţională în ultimii ani. Iar dacă vrea trofeul Ligii, campioana României trebuie să treacă de oricine. Chiar şi de cei încă neînvinşi.

OLTCHIM 23 (9)
Farcău 7, Managarova 5, Manea 4, Bulatovici 3, Brădeanu 2, Jovanovici 1, Pineau 1

KRIM 20 (12)
Worz 4, Penezici 4, Lazovici 3, Martín Berenguer 2, Müller 2, Krpez 2, Zrnec 1, Mavsar 1, De Oliveira Piedade 1

CLASAMENTE

GRUPA 1
1. Györ 6 6 0 0 160-122 12
2. Larvik 6 4 0 2 146-133 8
3. Buducnost 6 1 1 4 116-139 3
4. Randers 6 0 1 5 129-157 1

GRUPA a 2-a
1. Krim 6 4 0 2 161-149 8
2. Oltchim 6 4 0 2 154-142 8
3. FTC Budapesta 6 3 0 3 163-173 6
4. Zvezda 6 1 0 5 159-173 2

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  18 Martie 2013, 23:18
Postat de qpax pe 18 Martie 2013, 12:03

Mi se pare suparatoare obsesia asta de a evita Gyor, inca un tur! Semi-finala pierduta sau finala pierduta e acelasi lucru pentru Oltchim ... daca nu castiga trofeul, sunt slabe sanse ca Oltchim sa-si tina vedetele, si va trebui sa se re-organizeze, cu o noua politica salariala, si sa inceapa un nou ciclu de performanta! Sezonul asta a inceput si se va termina sub auspicile castigarii trofeului de CL! To be or not to be ... Gyor e mereu buna in grupe, dar mereu cade victima presiunii din eliminatorii. Cu si fara Cristina si Stanca valoare jucatoarelor noastre este peste Gyor, daca Oltchim este macar la acelasi nivel mental cu Gyor, va castiga. Taca se vor speria de Gyor, probabil vor pierde!

Si daca castiga Liga Campionilor e greu sa-si tina vedetele.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  18 Martie 2013, 23:17

Sunt convins ca trecem de Gyor. Daca le-am batut acasa anul trecut cu echipa de atunci nu vad de ce nu ne-am califica acum cand totusi exista un plus de valoare la Oltchim.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  18 Martie 2013, 23:16
Postat de razvyyc pe 18 Martie 2013, 20:32

Primul 7 al Gyorului este mai valoros decat al Oltchimului. Loke este peste Oana Manea, Haraldsen este peste Navarro sau Paula Ungureanu, Gorbicz este peste Meirosu ori Maria Jovanivic, Lekic este peste Pineau (noroc cu Mica Bradeanu, cat timp o mai tine conditia fizica), Radicevic este putin mai buna decat Managarova, mai ales pe faza de aparare). Ganditi-va ca Manea, Ungureanu, Navarro, Meirosu, Managarova sau Nechita nu au fost cele mai bune din lume pe posturile lor, la fel cum au fost (si partial mai sunt) jucatoarele Gyorului. Le putem invinge, insa asta o sa fie considerata o mare surpriza, nu un lucru normal. Diferenta intre cele doua echipe ar fi de +7 pt. Gyor (total-tur-retur)...

Bai da ce calcule ai mai facut! Da de ce compari unele titulare de-ale lor cu rezerve de-ale noastre, ca Nechita, Meirosu sau Jovanovic nu joaca nu stiu cat pt Oltchim de obicei.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează