SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - CSM BUCUREȘTI 28-24

VIDEO CSM București, de nerecunoscut la Gyor » "Tigroaicele" au pierdut clar în Ungaria! Primul loc pare imposibil, locul 2 e în mare pericol

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2018 17:23

CSM București pierde teren în lupta cu campioana Europei. La capătul unui joc slab, pierdut cu 24-28, ”tigroaicele” ratează șansa de a câștiga grupa. Le rămâne doar lupta pentru locul doi, care se va tranșa în ultima etapă, la Rostov.

Umilite la București, acum o lună, maghiarele de la Gyor și-au luat revanșa aseară, pe teren propriu. Chiar dacă antrenorul Ambros Martin nu s-a bazat pe două jucătoare de bază din primul 7, Nora Mork și Eduarda Amorim, campioana Europei a găsit soluții să câștige și să revină pe primul loc în grupă, cu șanse foarte mari să-și păstreze poziția până la final.

Șah la Neagu

Selecționerul României, Ambros Martin, a urmărit în primul rând să le oprească pe Cristina Neagu și pe Isabelle Gullden. Suedeza, cu probleme medicale în ultimul timp, nu trece prin cea mai bună formă și a fost destul de simplu de anihilat. În schimb, Neagu a fost mereu atacată, atent supravegheată și asta s-a văzut.

Starul CSM-ului a ratat mult, nu a fost deloc în apele ei, nefiind aproape deloc ajutată de jucătoarele din dreapta, Amanda Kurtovic și Line Jorgensen. A terminat meciul cu un procentaj sub 40 la sută, 6/16, mult prea mic față de așteptări!

Atacul sub așteptări

Când ai jucătoare precum Neagu, Gullden, Niombla, Kurtovic, Line Jorgensen, Marit Frafjord, Oana Manea, te aștepți să nu ai probleme în faza de atac și golurile să vină măcar la două atacuri. Numai că bucureștencele s-au chinuit din greu să treacă de o defensivă foarte bine pusă la punct.

Oficialii CSM-ului au acuzat jocul mult prea dur al gazdelor, dar asta nu poate fi o scuză pentru pasele greșite, bâlbele din atac și lipsa contraatacurilor pe tot parcursul jocului.

În repriza a doua, Gyor a făcut spectacol, având-o la pupitru pe "maestra" Anita Gorbicz. Jucătoarea de 34 de ani a marcat de 10 ori și continuă să fie inima echipei alb-verzi.

Lipsa adversarilor tari

CSM București plătește tribut și lipsei unor meciuri cu adevărat grele, în care să fie cu adevărat pusă la treabă. După o primă grupă în compania unor echipe mai mult decât modeste, CSM a resimțit duritatea meciurilor adevărate în partidele cu Rostov și Gyor.

Nici campionatul României nu le ajută pe bucureștence, care tocmai au câștigat la pas al 37-lea meci consecutiv. 

Locul 1 e pierdut

Deși mai sunt două etape, CSM București poate să-și ia la revedere de la primul loc în grupă.

Gyor are acum un punct avans și e greu de crezut că maghiarele se vor încurca în deplasarea de la Nykobing, acolo unde CSM a pierdut totuși, sau pe teren propriu cu Krim Ljubljana. În aceste condiții, campioana României se va bate doar pentru locul 2, cu Rostov Don, având însă meciul decisiv în Rusia, în ultima etapă.

Rostov mai are de jucat etapa următoare la Ljubljana, atunci când CSM va primi vizita celor de la Midtjylland

 


* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Etapa a 8-a: Rostov Don-Nykobing 32-22, Midtjylland-Krim Ljubljana 24-24.
Click pe imagine pentru zoom

FINAL » Gyor - CSM București 28-24
VIDEO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (65)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  27 Februarie 2018, 17:47

@haidinamo. Domnule, sintagma lumea in provincie moare de foame, se refera la ce...detaliaza...tu mori de foame...în momentul în care afirmi ca o sportiva ca Neagu trage echipa in jos, iar banii dati pe ea, ar trebui oferiti oamenilor care mor de foame, atunci tu esti rosu si ai trandafirii la rever, nu eu. Dar cred ca, din moment ce adaugi ca Niombla este buna, ai alte ganduri si nu iti pasa de papilele gustative ale celor din provincie ci iti doresti altceva...

417933101973582
Horia-mihail Sicoe  •  27 Februarie 2018, 16:15

unguroaicele situ sa se mobilizeze m-ai bine,stiu sa se motiveze tot timpul...! dar macar sa nu se piarda local doi ,in situatiile extreme si de stres trebuie sa invinga,,sa nu se lase dominate,sa aida controlul pe tot parcursul meciului...!

hai_d1nam0
hai_d1nam0  •  27 Februarie 2018, 15:26
Postat de Adrian Popescu pe 27 Februarie 2018, 14:35

@haidinamo.”Frantuzoaica era perfecta”, ”Neagu trage echipa inapoi”te si vezi cu viza de Franta erou de tastatura...

ba pretene, asta e realitatea in romanica ta. lumea in provincie moare de foame si sportul e la pamant. succes nationalistule, ia psd de mana si du.te tare

Vezi toate comentariile (65)
Comentează