SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-HYPO 30-25 (15-12)

VIDEO Foc la poartă! » Oltchim a debutat cu dreptul în Ligă: 30-25 cu Hypo Viena

Katarina Bulatovici a fost cea mai eficientă jucătoare a meciului de aseară // Foto: Raed Krishan (Rm. Vîlcea) +2   FOTO
Katarina Bulatovici a fost cea mai eficientă jucătoare a meciului de aseară // Foto: Raed Krishan (Rm. Vîlcea)

Articol de - Publicat luni, 15 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 14 octombrie 2012 21:59

Startul de Ligă al campioanei României a adus prima victorie, una clară, pentru o echipă înnoită în mare măsură Bulatovici a înscris de 10 ori, resuscitînd postul de inter dreapta la Oltchim, iar Neagu a revenit cu 3 goluri şi cîteva pase de mare inspiraţie.

Ce bine e să începi cu o victorie! Mai ales într-o competiţie în care lumea te vede favorită şi pe care visezi s-o cîştigi. Mai ales cînd vii după o perioadă de frămîntări care nu ţin de jocul propriu-zis, ci de bani, sponsori, discuţii. Handbalistele au făcut aseară ceea ce trebuie să facă şi anume să joace cît de bine pot. A ieşit un meci consistent de început, care s-a terminat favorabil şi care oferă idei despre ce trebuie făcut în continuare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Adversarele de la Hypo au rămas în apropiere toată prima repriză, dar n-au condus nici o clipă şi asta a contat mult. Chiar şi la situaţiile de egalitate, Oltchim a avut mereu atacul şi şansa de la prelua iar conducerea. Încă din primele clipe, Oana Manea şi-a arătat clasa, Mika Brădeanu a fost activă în atac, la fel ca Jovanovici. Diferenţa a făcut-o însă artileria grea a Katarinei Bulatovici, lansată asupra porţii adverse cu o frecvenţă teribilă.

După ce prima repriză s-a încheiat cu 15-12 pentru Oltchim, în a doua, de la minutul 40 încolo, a început desprinderea. Una la care a contribuit şi Cristina Neagu. Cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 a revenit după 20 de luni de pauză şi a arătat senzaţional atît în aruncările la poartă, cît şi în pasele de efect şi imaginaţie. Pe final, au ieşit în faţă şi intervenţiile Paulei Ungureanu în poartă.

O victorie clară, la 5 goluri, care deschide apetitul pentru mai mult. Următorul meci, pe 20 octombrie, în deplasare, cu Buxtehuder.

OLTCHIM 30 (15)
Bulatovici 10, Manea 4, Barbosa 4, Neagu 3, Brădeanu 2, Stanca 2, Jovanovici 2, Managarova 2, Nechita 1

HYPO 25 (12)
Acimovici 8, Do Nascimento 5, Diniz 4, Fachinello 2, Temes 2, Rodrigues 2, Da Silva 1, De Moura 1

Bulatovici: "O atmosferă fantastică!"

Katarina Bulatovici a marcat de zece ori în meciul de aseară. E interul dreapta de care Oltchim ducea lipsă de mulţi ani.

Golgeterul Jocurilor Olimpice de la Londra, cu 53 de reuşite, muntenegreanca Katarina Bulatovici a fost cea mai bună marcatoare şi în disputa de aseară. A înscris de zece ori şi a arătat de ce toate echipele din Europa s-au bătut pentru semnătura ei.

- Katarina, zece goluri, victorie la cinci goluri, eşti mulţumită?
- Da, sînt foarte mulţumită. Pentru victorie, e bine că am învins. Recunosc, am avut puţine emoţii, era primul meci important. Cînd am intrat în sală am simţit aşa un fior, Vîlcea are un public minunat. Aşa cum era şi la Podgorica!

- Hypo e cel mai greu adversar din grupă?
- Cred că da. Au braziliencele astea care joacă foarte bine. Noi sîntem la început, încă nu ne cunoaştem foarte bine, dar mai avem timp.

- Ai avut vreun moment teamă, în prima repriză, că nu puteţi cîştiga?
- Nu, chiar dacă era egal, am crezut tot timpul în noi. Nu ne-am înţeles în apărare, dar cînd a început să se lege şi defensiva, totul a intrat în normal. Acum însă trebuie să uităm acest meci, am cîştigat, avem două puncte şi nu mai contează.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Curea s-a lovit
Iulia Curea, extrema stînga a Oltchimului, nu a jucat decît în debutul meciului. A primit o lovitură în coapsa piciorului drept şi nu a mai putut continua. Danezul Jakob Vestergaard a fost nevoit să o trimită pe extremă pe portugheza Alexandrina Barbosa, care e obişnuită cu acest post de la Itxako. "Nu ştiu ce am, mă doare şi locul unde am primit lovitura şi genunchiul. Sper să nu fie nimic grav", a declarat Iulia Curea. Vestergaard a spus că a vorbit cu doctorii şi nu e nimic grav. "Doar o lovitură în muşchi care e însă foarte dureroasă".

Început cu emoţii
Pivotul Oana Manea a spus la finalul meciului că toate jucătoarele au început meciul cu emoţii. "E firesc, era un nou început, o echipă aproape complet nouă. Debutul jocului a fost strîns, am avut în faţă o echipă extrem de bătăioasă, care nu a cedat nici un moment. Din minutul 20, în prima repriză, jocul nostru s-a schimbat, ne-am apărat mai bine şi pe final ne-am descătuşat. Mai avem mult de muncă, sîntem încă o echipă în formare, dar trebuie să mergem din victorie în victorie şi calificarea va fi mai uşoară", a spus Oana.

Încurajări de familie
Allison Pineau a fost încurajată aseară, din tribune, de mama sa şi de fratele său. Aceştia au venit special să fie alături de centrul "naţionalei" Franţei la debutul său în cupele europene, la Rm. Vîlcea. Pineau a arătat multă determinare în apărare, a schimbat defensiva Oltchimului din momentul în care a intrat pe teren, dar în atac mai are mult de muncă. După operaţia la genunchi, Allison e departe de forma pe care o arăta cu naţionala Franţei la Mondialul din 2009 sau la cel din 2011.

S-a întors Neagu
Cristina Neagu a revenit aseară într-un meci de Liga Campionilor după o pauză de un an şi opt luni. A fost trimisă în teren în minutul 19, la scorul de 8-8. A marcat imediat, cu o aruncare superbă, la vinclu. A mai punctat o dată pînă la pauză, arătînd că problemele la umărul drept, cel la care s-a operat, sînt amintire. Danezul Vestergaard a trimis-o apoi pe Neagu în teren în minutul 42, cînd tabela arăta 21-18 pentru Oltchim. Neagu a fost, de această dată, responsabila cu pasele, servind-o de trei ori excelent pe pivotul Oana Manea. A rămas în teren pînă la final, adunînd mai bine de o repriză, în total. Suporterii i-au făcut o primire călduroasă, însoţită de un banner (foto 2), şi au aplaudat în picioare reintrarea ei pe teren.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (6)
cuteanu
cuteanu  •  15 Octombrie 2012, 18:46

Bravo GSP-istilor. Meci de Liga Campionilor la-ti pus printre ultimile rubrici. Mai lasati-l pe Piturca...cu fotbalul lui. Ar trebui sa schimbati titlul ziarului GAZETA FOTBALULUI ca numai de fotbal scrieti. Rusine.

dilibau
dilibau  •  15 Octombrie 2012, 16:51

Superba Katarina Bulatovic! Ti-e si drag s-o privesti, chiar daca ne-a dat o caruta de goluri si ne-a tintuit acasa inaintea Olimpiadei. Sincer, cu o astfel de linie de 9m nu cred sa aiba Oltchim probleme in a ajunge in finala. Pt ca daca ieri a fost Katarina, maine va fi Cristina, Sandy, Alison sau (de ce nu...) Paula, si uite asa vom marsalui prin CL! Hypo n-a fost nici pe departe adversarul slab pe care l-am banuit, dar n-ai cum sa lupti cu brazilience grase impotriva unor feline gen Katarina sau Sandy. Felicitari ultimei pt daruirea aratata, a jucat pe orice post a fost pusa fara nici un fel de mofturi, handbalistele dau clasa oricarui fotbalist tatuat din Div. A. Auzisi Martinovic?

cristinaco71
cristinaco71  •  15 Octombrie 2012, 11:57

Felicitari dragelor! Va doresc mult succes in continuare! HAI ROMANIAAAAAAAAAAAAA!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează