SPORTURI  »  HANDBAL  »  FERENCVAROS - CSM BUCUREȘTI 26-27

VIDEO O nouă calificare istorică în Final Four! CSM București, victorie și în infernul de la Budapesta!

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2017 19:25

CSM București s-a impus și în returul de pe terenul  unguroaicelor de la Ferencvaros, 27-26, în sferturile Ligii Campionilor, și este la a doua calificare consecutivă în Final Four. În tur scorul fusese 30-25 pentru bucureștence. 

CSM București s-a impus cu 27-26, în condițiile în care a condus jocul de la un capăt la altul. Nu au mai ieșit în evidență, ca în partida tur, doar câteva jucătoare. CSM București a ieșit în evidență prin jocul echipei.

Portarii Grubisici în prima parte, dar mai ales Paula Ungureanu, în partea a doua, au dat multă încredere echipei, apărarea a funcționat și ea la parametrii obișnuiți, iar în atac, Carmen Martin, Oana Manea, Gnosianne Niombla sau Bianca Bazaliu au fost principalele responsabile cu golurile.

Vedeta echipei, Isabelle Gullden a fost în mare parte anihilată de apărarea maghiarelor, dar acest lucru nu s-a văzut în jocul campioanei României.

FTC nu a condus decât de cinci ori pe tabelă, de fiecare dată la un singur gol. CSM a avut, în schimb, în mai multe rânduri, și trei lungimi avans, chiar și pe final. S-a terminat 27-26, o victorie care a securizat calificarea și care trimite CSM pentru al doilea an la rând în Final Four-ul de la Budapesta.

Pe 6/7 mai, în Laslo Papp Arena, bucureștencele vor lupta pentru a-și apăra trofeul, în proporție de 90%, tot echipele de anul trecut fiindu-i adversare: Buducnost Podgorica, Gyor și Vardar Skopje.

FTC Budapesta 26
Jovanovici 6, Schatzl 5, Pena 4, Lukacs 4, Kovacsics 3, Szucsanski 2, Snelder 1, Zacsik 1
Antrenor: Gabor Elek

CSM București 27
C. Martin 5, Manea 4, Torstensson 4, Niombla 4, Gullden 3, Bazaliu 3, Brădeanu 1, Mehmedovici 1, Curea 1, Ayglon 1
Antrenor: Per Johansson

Vardar Skopje și Buducnost Podgorica sunt și ele în Final Four! Neagu 9 goluri și la retur

Campioana Macedoniei a câștigat cu 26-24 pe teren propriu manșa secundă cu Midtjylland, după ce se impusese și în Danemarca, 28-26! Vardar Skopje e singura echipă care se califică la toate turneele de Final Four după ce Liga Campionilor la feminin a trecut la acest format!

Buducnost Podgorica a bifat și ea două victorii în fața norvegiencelor de la Larvik. Tot fără mai multe dintre titulare, Larvik a cedat cu 30-35 pe propriul teren. În prima manșă muntenegrencele câștigaseră cu 31-17! Gyor este ultima echipă calificată în Final Four, după victoria 28-22 obținută pe teren propriu cu Metz.

VIDEO Ferencvaros - CSM București 26-27 (15-14)
*În tur, româncele s-au impus cu 30-25

LIVETEXT

FINAL DE MECI! Victorie și calificare pentru CSM București!
min.55
Bazaliu este de neoprit și marchează cel mai probabil golul calificării pentru echipa bucureșteană!
min.46
Partida se reia, iar Bazaliu marchează golul care o duce pe CSM la două lungimi în fața unguroaicelor!
Scene incredibile în sala lui Ferencvaros! Fanii aflați din peluza din spatele porții Paulei au început să arunce cu monezi!
min.45 Meciul este întrerupt pentru câteva minute
, din cauza fanilor unguri. Se pare că portarul CSM-ului, Paula Ungureanu ar fi fost scuipată de suporterii maghiari.
min.44 
Kovacsics ratează de la 7 metri, însă CSM București ratează șansa de a se distanța pe tabelă, ratând acțiunea de atac.
min.37 
Mehmedovici înscrie primul său gol din meci, cu o aruncare la vinclu, și readuce echipa CSM-ului în avantaj!
min.31 Start în repriza a doua!
PAUZĂ! Unguroaicele au un avantaj de un gol (15-14), după ce CSM București a condus chiar și cu 4 goluri în prima repriză!
min.25
Ferencvaros este pentru prima oară în avantaj, iar CSM București este în inferioritate după eliminarea de două minute a lui Ayglon.
min.21
Kovacs înscrie pentru unguroaice și restabilește egalitatea! Per Johansson cere time-out.
min.14
Carmen Martin marchează de pe extremă și CSM are din nou un avantaj de trei goluri. 
min.11 
Kovacsics înscrie de la 7 metri și reduce diferența de pe tabelă la doar un gol.
min.8
Torstenson marchează din nou și CSM București se distanțează la două goluri!
min.5
Start de meci echilibrat, cele două formații merg cap la cap. Torstenson și Gullden au marcat primele două goluri pentru CSM București.
min.1 Start de meci în Ungaria!

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (69)
ray51
ray51  •  15 Aprilie 2017, 19:37

Ce Inviere minunata se arata ! Fetelor mi-ati adus cea mai mare bucurie acum in prag de marea sarbatoare. Sa fiti sanatoase si din toata inima un PASTE fericit !

tihi
tihi  •  16 Aprilie 2017, 12:34

Nu este ceva de rasunet.O echipa a CSM-lui aproape in intregime straina si o echipa aproape curat ungureasca a duelat cam echilibrat. In FF nu vom avea sanse cu Buducnost, echipa din Podgorice fiind favorita. Deci nu se va repeta finala de anul trecut.In mai in finala va duela cele doua echipe mult peste celelalte,Győr si Buducnost.Cine va castiga,nu se stie. Va decide norocul ca anul trecut,cele doua echipe fiind aproape egale,dat fiind faptul ca lipseste de la Győr Löke !

onduku
onduku  •  16 Aprilie 2017, 03:27
Postat de digei pe 15 Aprilie 2017, 22:02

De ce ISTORICA ?!!!? Daca era in premiera da dar asa,nu aveti deloc proprietatea termenilor...Cat despre "performanta' stai sa vedem ce fac in turneul final,la milioanele bagate in echipa asta cred ca ar fi fost cea mai mare rusine sa nu se califice.

Uita-te la Kielce la barbati ca nu mai sunt in top. E echipa noua, stii ce inseamna relatii de joc?

Vezi toate comentariile (69)
Comentează