SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2016

Vine vacanța! Ultimul meci oficial al handbalistelor de la națională înainte de Jocurile Olimpice

Florina Chintoan e sigură de post, fiind singurul pivot din lot // FOTO Cristi Preda
Florina Chintoan e sigură de post, fiind singurul pivot din lot // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 04 iunie 2016 00:00

România joacă azi, la Piatra Neamț, ultimul meci oficial înainte de Jocurile Olimpice, contra Belarusului. ”Tricolorele” vor avea apoi o lună de pauză.

Naționala feminină a României, singura calificată la Jocurile Olimpice de la Rio dintre sporturile de echipă, va susține azi la Piatra Neamț ultimul joc oficial înainte de turneul olimpic.

România întâlnește Belarus în preliminariile Euro 2016, ora 19:00 (Digi2) într-un meci care nu mai are nici o importanță, "tricolorele" reușind deja calificarea la turneul final din Suedia.

Antrenorul principal Tomas Ryde a trebuit să plece acasă, în Suedia, pentru că tatăl său este grav bolnav. În aceste condiții, echipa va fi condusă de pe bancă de "secundul" Costică Buceschi.

Alte trei schimbări în lot

România a jucat la mijlocul săptămânii în Lituania, câștigând cu 34-24. În meciul de la Kaunas nu au făcut deplasarea Manea și Naegu, ambele menajate. Azi, la Piatra Neamț, nu vor mai fi pe teren nici Brădeanu, Gaeiger și Ionica Munteanu.

"Ele au fost înlocuite cu Denisa Dedu, Iulia Dumanska și Laura Popa. În rest vor fi aceleași fete pe care am mizat la Kaunas", a declarat Costică Buceschi.

Adică Ungureanu, Elisei, Tănăsie, Chiper, Udriștoiu, Chintoan, Zamfirescu, Buceschi, Szucs, Tiron, Cartaș, Perianu și Vizitiu.

"Vom încerca să dăm posibilitatea fetelor mai noi să joace mai mult, să prindă încredere. În plus, vom încerca să implementăm regulile noi de arbitraj, să ne adaptăm noilor cerințe, mai ales în jocul 7 contra 6, fără portar", a adăugat Buceschi.

O parte merg la Universitare

Costică Buceschi e și antrenorul naționalei feminine universitare a României care va participa la Campionatele Mondiale de la Malaga, între 26 iunie și 3 iulie. "Normal fetele au liber până pe 4 iulie, dar vor fi și o parte care vor merge la aceste Campionate Mondiale. Sunt jucătoarele care au nevoie de jocuri și de pregătire, care au jucat mai puțin de-a lungul sezonului", a declarat Buceschi.

Astfel, din lotul universitar al României vor face parte Gabi Perianu, Eliza Buceschi, Patricia Vizitiu, Mădălina Zamfirescu, Denisa Dedu și Laura Popa. România face parte din grupă alături de Spania, Japonia și India.

Amicale în Norvegia

România și-a definitivat primul turneu amical înainte de Rio. "Fetele vor participa între 21 și 24 iulie la un patrulater alături de Norvegia, Spania și Franța. Era în discuții și Danemarca, dar după ce a ratat calificarea la Olimpiadă, s-a retras de la turneu", a spus antrenorul federal Nicoleta Alexandrescu.

Federația încearcă să găsească și alți parteneri de întrecere. "Am invitat la o sesiune de antrenamente comune Olanda și Franța. Oricum, la Rio vor mai fi unul-doua amicale", a adăugat oficialul FRH.

Debut pentru Dumanska

După ce a primit cetățenia română pe 15 mai, Iulia Dumanska are posibilitatea să debuteze azi pentru naționala "tricoloră".

Portarul de la HCM Baia Mare va împlini pe 15 august 20 de ani și e născută în Ucraina. Ea joacă însă handbal de câțiva ani în România, evoluând până acum la Tomis Constanța și HCM Baia Mare.

Cu vicecampioana României a debutat și în Liga Campionilor sezonul trecut, iar în această vară va apăra poarta echipei de tineret a României la Campionatul Mondial din Rusia.

CLASAMENT GRUPA 1

1. Norvegia 5 4 0 1 142-109 8
2. România 5 4 0 1 130-114 8
3. Belarus 5 2 0 3 136-148 4
4. Lituania 5 0 0 5 121-158 0

* primele două echipe s-au calificat la Campionatul European

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mplttev
mplttev  •  04 Iunie 2016, 13:12

Bazaliu unde este? Bă selecționerilor, voi sunteți chiar ***? Fata asta e a doua Cristina Neagu. Bianca, du-te la altă echipă de afară fato, poate te-or vedea în sfârșit, că deocamdată n-au ochi pentru tine. Selecționeri de cacao.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează