SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-CORONA BRAŞOV 33-26

Vis împlinit! » Primul trofeu din istoria clubului pentru HCM Baia Mare: cupa României!

Eliza Buceschi a cîştigat primul trofeu cu Baia Mare, dar din vară va trebui să se întoarcă la Oltchim // Foto: Mediafax
Eliza Buceschi a cîştigat primul trofeu cu Baia Mare, dar din vară va trebui să se întoarcă la Oltchim // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 22 mai 2013 21:17

HCM Baia Mare a cîştigat ieri primul trofeu din istoria clubului maramureşean. Băimărencele au învins în finală pe Corona Braşov, echipa care a părut stoarsă după ce a reuşit să elimine Oltchimul.

Băimărencele cîntă şi dansează. Cu Cupa României în braţe, pe podeau sălii din Oradea, Melinda Geiger, Jenica Rudics, Renata Ghionea, Mihaela Smedescu, Eliza Buceschi şi celelalte jucătoare de la HCM Baia Mare se bucură pentru cîştigarea primului lor trofeu.

În finala Cupei României au învins, aseară, cu 33-26 pe Corona Braşov, echipa pregătită de Mariana Tîrcă. Scorul e parcă un pic prea dur pentru lupta din teren. Braşovencele le-au pus mari probleme vicecampioanelor pînă în minutul 45. Au condus chiar în prima parte, au refăcut handicapul de trei goluri de la pauză, dar pe final nu au mai putut. "Am dus acest turneu în şapte-opt jucătoare.

În plus, meciul cu Oltchim, din sferturile de finală, ne-a secat de puteri", explică Mariana Tîrcă. Antrenoarea e însă bucuroasă şi mulţumită de prestaţia fetelor sale. "Ne-am îndeplinit obiectivele. Am ajuns într-o cupă europeană şi am jucat finala Cupei României", spune ea.

Gînduri la titlu
Baia Mare a arătat acum că devine, pentru sezonul viitor, o candidată serioasă la cîştigarea campionatului. Echipa lui Costică Buceschi a reuşit cîteva transferuri notabile şi atacă supremaţia Oltchimului.

"Acest trofeu e o încununare a muncii tuturor cuburilor din Baia Mare. Se ştie că e oraşul cu cei mai mulţi jucători de handbal legitimaţi şi cu cele mai multe cluburi de juniori", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Tehnicianul speră ca la anul echipa să se bată la titlu. "Ne dorim, dar aşa cum vrem noi, mai sînt şi alte echipe care visează sus. Toate astea pentru că a slăbit Vîlcea şi nu mai e un pol de putere, ca pînă acum", a adăugat tehnicianul.

1 miliard de lei vechi vor primi băimărencele pentru cîştigarea Cupei Românei, primul trofeu pentru HCM Baia Mare

10 echipe au cîştigat Cupa României la feminin. Baia Mare e ultima pe listă, iar Braşovul rămîne cu două trofee

HCM Baia Mare 33
Buceschi 7, Rudics 7, Geiger 5, Oltean 4, Ghionea 3, Maior Paşca 3, Bondar 2, Diniş-Vîrtic 2. Antrenor: Constantin Buceschi

Corona Brşaov 26
Chiper 13, Ţăcălie 4, Zamfir 2, Raţiu 2, Tudor 2, Balint 1, Apetrei 1, Cîrstea 1. Antrenor: Mariana

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  23 Mai 2013, 21:44

Felicitari pentru trofeu HCM Baia Mare! Victoria Coronei din sferturi o sa fie la anul un stimulent important pentru adversarele Oltchimului din urmatorul sezon. La anul Olchim poate pierde 4-5 meciuri. Corona merita victoria din sferturi inca din timpul regulamentar, doar deciziile arbitrilor au dus meciul la loviturile de la 7 m.

cfrclujole
cfrclujole  •  23 Mai 2013, 17:22

Bravo!

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  23 Mai 2013, 01:31

Felicitari pentru trofeu. Ar fi bine ca sezonul viitor sa se bata mi multe echipe la titlu dar asta ar insemna un Oltchim foarte slab care nu ar face fata in LC....din pacate odata cu destramarea Oltchimului s-a dus si singura echipa care ne mai aducea bucurii....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează