SPORTURI  »  HOCHEI  »  HOCHEI

A murit o legendă » Viktor Tihonov, antrenorul sovietic cu trei titluri olimpice în palmares, a decedat, după o boală chinuitoare

Se spune că Viktor Tihonov sprijinea în mod public hocheiştii ruşi să ia drumul NHL. În realitate însă, cel mai mare antrenor din istorie avea grijă să-şi păstreze jucătorii în ţară
Se spune că Viktor Tihonov sprijinea în mod public hocheiştii ruşi să ia drumul NHL. În realitate însă, cel mai mare antrenor din istorie avea grijă să-şi păstreze jucătorii în ţară

Articol de - Publicat marti, 25 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 noiembrie 2014 21:15

1984 şi 1988 cu URSS. 1992 cu Comunitatea Statelor Independente. Acestea au fost ediţiile olimpice la care Tihonov a ieşit învingător de pe banca tehnică, fiind conducătorul incontestabil al marii forţe de pe gheaţă care era Rusia.
Era renumit pentru stilul său dictatorial - jucătorii de la ŢSKA Moscova stăteau în pregătire drastică 11 luni din 12. Erau anii '70-'80 şi ŢSKA era parte a Armatei Roşii. Tihonov era general. Iar Generalul a murit luni noapte, la 84 de ani, după ce în ultimele luni de viaţă, timp în care a fost îngrijit la domiciliu, nu a mai putut merge.

"Întreaga lume a hocheiului a pierdut un mare antrenor. Şi-a dedicat viaţa sportului pînă în ultima secundă. Chiar şi cînd era în spital am discutat despre ce trebuie făcut ca să aducem echipa naţională de hochei la cel mai înalt nivel", a declarat fostul mare portar Vladimir Tretiak.

Ca jucător, fundaşul Tihonov a cîştigat patru titluri naţionale. Timp de 14 ani a condus reprezentativa Rusiei, pe lîngă cele 3 titluri olimpice cucerind şi 8 campionate mondiale.

Tihonov a fost activ pînă în anul 2004, cînd a părăsit naţionala rusă după o revenire nereuşită, dar a rămas în federaţie pînă în acest an.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
saramago
saramago  •  17 Martie 2015, 17:31

Finala playoff-ului LNH din acest sezon se va disputa intre Steaua si Dunarea Galati. Nici macar aceasta surpriza de proportii nu le-a atras atentia jurnalistilor de la Gazeta Fotbalului ! Altfel, de aproape patru luni www.gsp.ro n-a mai inserat nicio stire din hochei ... fara alte comentarii.

saramago
saramago  •  16 Martie 2015, 15:58

Liderul pasatorilor din sezonul regulat NHL, centrul suedez Niklas Backstrom, a reusit assist-uri la cele doua goluri pe care Washington Capitals le-a marcat in partida cu Boston Bruins (2-0), jucata pe 15 martie. In felul acesta, hocheistul de 27 de ani si-a consolidat prima pozitie in ierarhia amintita (are in prezent 53 de pase decisive); in plus, cu 420 de assist-uri a devenit cel mai bun pasator din istoria lui Capitals, daca luam in considerare sezoanele regulate.

saramago
saramago  •  15 Martie 2015, 11:02

In playoff-ul KHL s-au jucat pe 14 martie partide din seriile semifinale ale Conferintei de Est: Sibir Novosibirsk - Metallurg Magnitogorsk 3-2 (Bobrov, Sannikov, Hersley - Kovar, Zaripov) (Sibir conduce la general cu 2-0); Ak Bars Kazan - Avangard Omsk 4-0 (Konstantin Koltsov, Zakharchuk, Mirnov, Lukojanov; portarul suedez Nilsson a izbutit SO-ul) (la general este 1-1).

Vezi toate comentariile (26)
Comentează