SPORTURI  »  HOCHEI  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HOCHEI

Aurul de acasă » Suedia a cîştigat duminică finala Campionatului Mondial, după ce a trecut de Elveţia cu 5-1 la Stockholm

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 20:53

Ce poate fi mai frumos decît să cîştigi aurul acasă? Nimic, ar spune jucătorii suedezi care duminică seară au sărbătorit la Stockholm cel de-al nouălea titlu mondial din istorie.

Şi succesul lor a mai însemnat că pentru prima oară după 27 de ani o echipă care organizează acest eveniment reuşeşte să devină şi campioană mondială. "E incredibil, nu pot să pun în cuvinte ce simt", a declarat suedezul Henrik Tallinder.

Finala a început prost pentru nordici, care s-au văzut conduşi de Elveţia cu 1-0, dar apoi au revenit şi au dominat timp de 55 de minute, impunîndu-se cu 5-1 (2-1, 0-0, 3-0). "A fost un meci strîns. Ar fi putut să fie cîştigat de oricine, dar noi am fost norocoşi pentru că am reuşit să înscriem de două ori foarte repede, după ce ei au deschis scorul. După ce am dat şi golul al treilea, am simţit că lucrurile se mai calmează pe bancă", a spus Henrik Sedin, cel care a marcat de două ori.

Elveţienii au intrat în finală neînvinşi, dar au pierdut meciul în care şi-ar fi dorit cel mai mult victoria. În finala mică, SUA a trecut de Finlanda cu 3-2, după lovituri de departajare.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
saramago
saramago  •  25 Iunie 2013, 23:11

Chicago BlackHawks si-a adjudecat editia 2013 a Cupei Stanley dupa 4-2 in seria finala jucata impotriva lui Boston Bruins, serie in care a intors scorul de la 1-2. Americanul Patrick Kane din echipa campioana a fost desemnat MVP-ul playoff-ului NHL din acest an. Intereseaza astfel de evenimente, Gazeta Fotbalului ?

saramago
saramago  •  09 Iunie 2013, 19:17

Chigago BlackHawks si Boston Bruins isi vor disputa Cupa Stanley 2013. Altfel, Jaromir Jagr revine intr-o finala pentru Cupa Stanley dupa ... mai bine de 20 de ani. Intereseaza, Gazeta Fotbalului ?

sabi1
sabi1  •  21 Mai 2013, 09:58
Postat de tmy2 pe 21 Mai 2013, 03:16

A urmarit cineva campionatul? Ce s-a intamplat cu Rusia si/sau Canada de nu a/au jucat nici macar in semifinale? Pe statistici m-am uitat si eu ulterior, dar nu-mi explic cum Elvetia a ajuns sa joace finala.

Nici eu nu-mi explic.Elvetia era outsider.Ce s-a intamplat cu Canada,USA,Rusia ori Finlanda,habar nu am!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close