SPORTURI  »  HOCHEI  »  INVESTIȚII

EXCLUSIV Nicușor Dan, vești despre noul patinoar „Mihai Flamaropol” din București: „În patru, cinci luni trebuie să înceapă lucrările!”

Articol de , - Publicat marti, 08 august 2023 15:30 / Actualizat marti, 08 august 2023 16:50

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre modernizarea patinoarului „Mihai Flamaropol”, investiție unde au fost deja alocate 46 de milioane de euro, pe lângă cele 6 deja cheltuite inițial

În urmă cu 10 ani, Sorin Oprescu anunța bucureștenii că vor beneficia de o construcție modernă, cu 6.100 de locuri, care se va ridica cu 25 de milioane de euro.

Cifre alarmante pentru România: unu din doi români n-a făcut niciodată activități fizice! 20% dintre copiii între 7 și 9 ani sunt obezi
SPORT ȘI SĂNĂTATE
Cifre alarmante pentru România: unu din doi români n-a făcut niciodată activități fizice! 20% dintre copiii între 7 și 9 ani sunt obezi

După patru ani, Gabriela Firea prelua primăria și anunța începerea lucrărilor la patinoar, dar tăia capacitatea cu 50 la sută! Prețul rămăsese același: 25 de milioane de euro. Nu s-a întâmplat nimic!

Structura rezistă, reîncep lucrările de construcție

Bucureștenii au mai schimbat un primar. A venit Nicușor Dan. Care a primit o primă veste bună în decembrie 2021: atunci constructorul s-a retras din proces pentru ca Primăria să poată finaliza acest patinoar.

Iar în noiembrie 2022, după 4 ani în care niciun muncitor n-a mai intrat pe șantier, pe masa Consiliului General a intrat proiectul pentru refacerea și modernizarea patinoarului "Mihai Flamaropol", care a fost aprobat.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, Nicușor Dan a dat detalii despre ce urmează să se întâmple cu patinoarului „Mihai Flamaropol”.

„Expertiza s-a terminat și e doar o chestiune de săptămâni până se va desfășura procedura de achiziție publică pentru finalizarea lucrărilor. Nu mai e nevoie de proiectare, pentru că ea e făcută. 

Din fericire, expertiza ne-a spus să structura de rezistență ține, nu este nevoie să intervenim. Trebuie înlocuite niște elemente metalice pe acoperiș. Au stat în ploaie. 

După ce se va termina procedura de achiziție, sperăm ca în patru, cinci luni să înceapă lucrările”, a precizat Nicușor Dan pentru GSP.RO.

Ce conține proiectul pentru patinoarul „Mihai Flamaropol”

Conform proiectului, patinoarul va avea „o suprafață desfășurată de 9.500 metri pătrați, o capacitate de 3.100 de locuri, inclusiv VIP. Acoperișul va fi unul pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. 

Nicușor Dan, vești despre noul patinoar „Mihai Flamaropol” din București: „În patru, cinci luni trebuie să înceapă lucrările!”
Macheta noului patinoar din București

Pe teren se va asigura și o zonă de parcare în aer liber. 77 de locuri pentru public, 31 pentru sportivi”, se arată în proiect. Mai mult, centrul SPA ar putea să primească zilnic câte 1.200 de persoane!

Detaliile proiectului nu s-au schimbat, ci doar suma investită! Dacă în 2013, Oprescu se lăuda cu un patinoar ridicat cu 25 de milioane de euro, acum Primăria a aprobat un buget de 227.426.852,82 lei, adică 46 de milioane de euro, cu 21 de milioane mai scump decât planurile de acum zece ani. 

Până în acest moment, în patinoar au fost investiți deja 6 milioane de euro, ceea ce reprezintă 24 la sută din lucrări. Durata de realizare a investiției este de 24 luni din momentul reluării lucrărilor, municipalitatea fiind optimistă: se gândește la o inaugurare în 2025.

1953e anul în care a fost inaugurat vechiul patinoar "23 August", care începând cu anii '90 a început să se degradeze, iar din 2012 nu a mai funcţionat deloc

Citește și:

Nicușor Dan, detalii de ultimă oră despre o nouă sală polivalentă în București: „La meciurile de fotbal tot cartierul este blocat”
INVESTIȚII
Nicușor Dan, detalii de ultimă oră despre o nouă sală polivalentă în București: „La meciurile de fotbal tot cartierul este blocat”
Arene de 1 miliard de euro » În 10 ani s-au construit 11 stadioane noi, dar o regiune a fost ignorată complet! Alte 6 proiecte vor fi finalizate în 4 ani
STADIOANE
Arene de 1 miliard de euro » În 10 ani s-au construit 11 stadioane noi, dar o regiune a fost ignorată complet! Alte 6 proiecte vor fi finalizate în 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
emil1986
emil1986  •  08 August 2023, 19:21
Postat de BayernMunchen pe 08 August 2023, 17:21

Nicusor minte cum respira! Nu il votez!

Tu-i votezi pe bolsevici. ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  08 August 2023, 19:20
Postat de Simonatania pe 08 August 2023, 18:26

Du-te și lasa-ne. Nu ești în stare sa faci nimic pt

Bine c-a facut Firea si hotul de Oprescu. Nicusoar, de departe peste ultimii doi primari ai Bucurestiului - Oprescu si Firea!

emil1986
emil1986  •  08 August 2023, 19:18
Postat de Simonatania pe 08 August 2023, 18:27

Du-te și lasa-ne. Nu ești in stare sa faci nimic pt București

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează