SPORTURI  »  HOCHEI  »  CM

Căpitanul României după victoria în fața Lituaniei la Campionatul Mondial de hochei pe gheață: „Este de necrezut!”

Matyas Kovacs flancat de colegii săi după ce a marcat golul revenirii FOTO KARL DENHAM/IIHF
Matyas Kovacs flancat de colegii săi după ce a marcat golul revenirii FOTO KARL DENHAM/IIHF

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 17:47 / Actualizat luni, 01 mai 2023 19:09

Naționala masculină a trecut, duminică, de Lituania cu 3-2 (1-2, 2-0, 0-0) la Nottingham într-un meci contând pentru Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa A, al doilea eșalon valoric al hocheiului pe gheață la nivel mondial

Problemele de la federație nu au împiedicat naționala Româiei să joace la Nottingham în cadrul celui de-al doilea eșalon valoric. 

Într-un comunicat se precizează că „FRHG acoperă din venituri proprii costurile cu tot ce presupune pregătirea și participarea reprezentativei naționale a României de seniori la Campionatul Mondial: transport, cazare și masă, închiriere ore de gheață, echipament de prezentare (canadiene și treninguri), dar și o parte din echipamentul de joc (tricouri, jambiere, crose, căști etc.), polițe de asigurare de accidente sportive, inclusiv COVID, polițe de călătorie și diurna". 

Ministerul Sportului nu i-a acordat finanțare anul acesta pentru că nu consideră valide alegerile pentru funcția de președinte.

Scandal uriaș în sportul românesc! Federația refuză finanțarea de la stat și rupe contractul cu Ministerul Sportului: „Forma noastră extremă de protest împotriva lui Novak”
SCANDAL
Scandal uriaș în sportul românesc! Federația refuză finanțarea de la stat și rupe contractul cu Ministerul Sportului: „Forma noastră extremă de protest împotriva lui Novak”

 „Unul dintre cele mai bune rezultate"

Cu toate acestea, hocheiștii care au răspuns prezent la convocare își văd de treaba lor. Au debutat, sâmbătă, în grupa A cu o înfrângere, 2-6 în fața Italiei, dar au reușit, duminică, un rezultat mare cu Lituania, revenind de la 0-2 și impunându-se cu 3-2. 

Golurile României au fost marcate de Matyas Kovacs (16:55) și Balazs Peter (23:36, 30:07). „Este de necrezut", a spus căpitanul echipei Alpar Sallo. „Acesta este unul dintre cele mai bune rezultate pe care le-am avut vreodată și se simte minunat", a subliniat el.

„Tricolorii" nu mai reușiseră o victorie la acest nivel din 2004. „La început, obiectivul nostru a fost evident să rămânem în aceast grupă. Acum mai avem trei meciuri și totul este posibil", a spus Balasz Peter.

24este locul pe care îl ocupă România în ierarhia mondială pe anul trecut, în timp ce Lituania e pe 23

Primele două clasate vor promova în elita hocheiului mondial, iar ultima va retrograda în Grupa B a Diviziei I, al treilea eşalon valoric.

Urmează Coreea de Sud

După două meciuri jucate, Italia este lider cu 6 puncte, urmată de Marea Britanie cu 5 puncte, de Polonia, 4 puncte, de România, 3 puncte,  de Coreea de Sud, 0 puncte și  de Lituania, 0 puncte.

Următoarele meciuri vor avea loc pe 2 mai, România - Coreea de Sud (14:30), Italia - Polonia (18:00) şi Marea Britanie - Lituania (21:30).

Programul României la CM, Divizia I, Grupa A

  • Marți, 2 mai - România – Coreea de Sud (ora 14:30)
  • Miercuri, 3 mai - Marea Britanie – România (ora 21:30)
  • Vineri, 5 mai -Polonia – România  (ora 14:30)

Lotul României

  • Portari: Polc Patrik, Toke Zoltan Laszlo (CSM Corona Brașov); Beres Szilard (ACSH Fenestela 68)
  • Fundași: Bors Huba – Ferenc, Borysenko Pavlo (CSM Corona Brașov); Rasulov Timur, Creangă Florin Alexandru (CSA Steaua București); Sallo Alpar, Gecse Hugo (SC Miercurea Ciuc); Yemelianenko Yevhen (CSM Galați)
  • Atacanți: Gajdo Balazs, Kovacs Matyas (CSM Corona Brașov); Filip Andrei (CSA Steaua București); Farkas Tamas, Căsăneanu Eduard, Peter Balazs - Szabolcs, Fodor Csanad (SC Miercurea Ciuc); Lymanskyy Yevgeniy, Teamriuc Vladislav, Constantin Mircea – Cristian (CSM Galați); Molnar Zsombor, Molnar Zoltan (ACSH Fenestela 68)
  • Antrenori: Julius Penzes, Nelu Alexe, Norbert Javorcik

Citește și:

Remarcabilă victorie! Irina Begu e în „sferturi” la Madrid după o prestație impresionantă cu Liudmila Samsonova! Devine românca #1 în clasament + Următoarea adversară

NEMAIVĂZUT! Mark Selby a devenit primul jucător din istorie care a reușit un break maxim, de 147 de puncte, într-o finală de Campionat Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează