SPORTURI  »  HOCHEI  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ

Steaua: "SC Miercurea Ciuc că a folosit 4 jucători nelegitimaţi"

sc-steaua
sc-steaua

Articol de GSP - Publicat marti, 23 martie 2010 00:00


Conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua susţine, într-un comunicat remis marţi, că Sport Club Miercurea Ciuc a folosit, în finala campionatului naţional patru jucătotori care nu sînt legitimaţi, precum şi faptul că nici un hocheist nu are aviz medical.


"La meciurile din cadrul finalei ediţiei 2009/2010 a campionatului naţional de hochei pe gheaţă de la Miercurea Ciuc, din 19 şi 21 martie, echipa Sport Club Miercurea Ciuc a folosit un număr de patru jucători nelegitimaţi. La verificarea efectuată de preăedintele secţiei de hochei pe gheaţă a CSA Steaua Bucureşti (n.r. - Cristian Cîrlan), în prezenţa observatorilor federali, observatorului de arbitri, arbitrilor şi altor oficiali, s-a constatat că sportivii Mikko Niinikoski, Norbert Kovacs, Joszef Hruby şi Tomas Bluks nu posedau carnete de legitimare, în locul acestora fiind depuse coli A4 conţinînd faxuri de corespondenţă privitoare la aceşti jucători, peste care au fost aplicate de mînă, în aceleaşi condiţii chestionabile vize medicale", se precizează în comunicat.


Conform aceleiaşi surse, jucătorii din lotul Sport Club Miercurea Ciuc nu deţin aviz medico-sportiv valabil. "Suspectăm că pe parcursul finalei ediţiei 2009/2010 a campionatului naţional de hochei pe gheaţă, echipa Sport Club Miercurea Ciuc a folosit jucători care nu deţineau aviz medico-sportiv valabil conform Legii 69 din 2000 (Legea Educatiei Fizice si a Sportului) şi Legii 321 din 2007 (Legea privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor de medicină sportivă). Dacă acestea nu au fost emise de un medic de specialitatea medicină sportivă/acreditat - înseamnă ca avizele nu erau valabile".


Semnatarii comunicatului, preşedintele CSA Steaua, George Boroi, şi preşedintele secţiei de hochei a clubului, Cristian Cîrlan, susţin că au sesizat oficialii Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă înaintea partidelor din 19 si 21 martie, însă aceştia au permis disputarea meciurilor trei şi patru ale finalei.


Preşedintele FRHG, Tanczos Barna, a declarat că sesizarea a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, care va lua o decizie cel tîrziu, miercuri dimineaţă. "Sesizarea clubului Steaua a ajuns la federaţie şi a fost direcţionată către Comisia de Discilplină care, cel tîrziu mîine dimineaţă se va întruni pentru a analiza speţa şi a lua o decizie", a spus Tanczos Barna.


Sport Club Miercurea Ciuc şi Steaua Bucureşti dispută finala, ediţia 2009-2010, scorul general după patru meciuri fiind de 3-1 în favoarea grupării harghitene.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  24 Martie 2010, 10:23

Fraierilor, mi-ati sters comentariul. Asta este steaOAIA! Beee! Mioritza = Rromania = Echipa armatei

 •  24 Martie 2010, 10:04

Tiganie a la Romania.

 •  23 Martie 2010, 20:31

Castigati pe teren !!!!!! Sportivilor. Rusinea lumii sunteti cu asa metode.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează