SPORTURI  »  JO 2012  »  FOTBAL

Discriminare de sex » Japonezii au trimis spre Europa fetele la clasa a II-a, în timp ce echipa masculină a mers la clasa business

Articol de - Publicat joi, 19 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iulie 2012 21:45

Fetele speră să cucerească la Londra o medalie pentru ca la întoarce să li se schimbe biletele, aşa cum s-a întîmplat după CM din 2011, cînd s-au întors învingătoare


Fotbalistele japoneze au fost revoltate de faptul că au zburat săptămîna trecută spre Paris la clasa economy, în timp ce fotbaliştii şi alţi sportivi de gen masculin au avut bilete la clasa business. În plus, echipa feminină a devenit anul trecut campioană mondială. "Cred că noi ar fi trebuit să zburăm la prima clasă, dacă e să ne luăm doar după vîrstă", a spus Homare Sawa (33 ani) la sosirea la Paris.

Echipa feminină a Japoniei este cunoscută sub numele de Nadeshiko şi este favorită la aurul olimpic. Japonezele au fost întîi la Paris, pentru că au jucat un amical cu echipa Franţei, şi apoi au mers în Marea Britanie.

Niponele au fost un pic enervate pentru că acelaşi lucru li s-a întîmplat şi anul trecut. După ce la CM 2011 au cucerit trofeul, biletele lor de întoarcere în Japonia au fost schimbate, de la economy la business. "Sperăm să obţinem un rezultat bun şi la Londra şi să fim tratate la fel", a mai spus Sawa. Japonia îşi începe campania pentru medalie pe 25 iulie, împotriva Canadei.


Bolt se pregăteşte la Birmingham
Usain Bolt a ajuns ieri în Marea Britanie, la Birmingham, alături de alţi membri ai delegaţiei Jamaicăi. Cvintuplul campion mondial s-a oprit în mijlocul fanilor şi a dat autografe. Bolt şi colegii se vor pregăti la Universitatea din Birmingham timp de zece zile. Antrenamentele lor nu vor fi deschise publicului, iar conducerea Universităţii a trebuit să le îndeplinească anumite condiţii jamaicanilor, cum ar fi un meniu special şi paturi cît mai mari pentru atleţii înalţi. "Este minunat că îl avem la Birmingham pe cel mai rapid om al planetei", a spus Zena Wooldridge, responsabila cu sportul la Universitatea din Birmingham.

Ceremonie scurtată
Ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice a fost restrînsă din motive de securitate şi din cauză că organizatorii se tem ca spectatorii să nu se mai poată întoarce acasă. Iniţial, ceremonia de deschidere era programată să dureze aproape trei ore, dar luînd în calcul şi defilarea delegaţiilor s-a ajuns la concluzia că anumite pasaje artistice trebuie eliminate, astfel că s-au cîştigat zece minute. Ora de încheiere este 12:30, iar metrou londonez va circula pînă la ora 2:30. Mai mult de 120 de lideri mondiali sînt aşteptaţi să fie la Londra la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Fără Javtokas la Londra
Căpitanul echipei naţionale de baschet a Lituaniei, Robertas Javtokas, nu va participa la Jocurile Olimpice, din cauza unei accidentări la picior, a anunţat, ieri, Federaţia Lituaniană. "Este o mare pierdere pentru noi. Pentru moment nu îmi dau seama cît de dificil va fi fără el", a declarat antrenorul Kestutis Kemzura. Javtokas, în vîrstă de 32 de ani, s-a accidentat în timpul turneului preolimpic din Venezuela şi nu a putut fi recuperat de staff-ul medical. Baschetbalistul a debutat în naţională în 2001 şi începînd cu Jocurile Olimpice din 2004 nu a lipsit de la nici un meci al Lituaniei, ţară care a cucerit bronzul la Barcelona (1992), Atlanta (1996) şi Sydney (2000). La Atena 2004 şi la Bejing 2008, s-a clasat pe locul patru.

Olimpiada reduce şomajul
Jocurile Olimpice de la Londra au contribuit substanţial în ultimele 4 luni la reducerea şomajului, iar economia Marii Britanii ar putea cîştiga în trimestrul al doilea o contribuţie suplimentară de 0,4% din PIB. Rata şomajului a ajuns la 8,1% (2,58 milioane de persoane), cel mai redus nivel din vara anului trecut, angajările legate de organizarea întrecerilor reuşind să estompeze pentru moment efectele situaţiei economice dificile. Guvernul britanic estimează că JO vor genera venituri suplimentare de 13 miliarde euro, numind principalii sponsori ai evenimentului, precum McDonald's, Adidas sau General Electric.

Stadionul, integrat într-un circuit de F1
Proiectul privind integrarea Stadionului Olimpic din Londra într-un circuit de Formula 1 a fost oficial luat în considerare de societatea de stat care administrează moştenirea olimpică şi asigură valorificarea şi integrarea acesteia în viaţa economico-socială a capitalei britanice după JO. Arena ce va găzdui festivităţile de deschidere şi de închidere a Olimpiadei, precum şi concursul de atletism, reprezintă un proiect care a costat 640 de milioane de euro. Stadionul este compus din două părţi: o parte permanentă, săpată în sol, ce reprezintă o arenă de 25.000 de spectactori, şi o altă parte, supraterană, cu caracter provizoriu, reprezentînd tribune cu o capacitate de 55.000 de locuri, care pot fi dezasamblate după încheierea competiţiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
yoz7777
yoz7777  •  19 Iulie 2012, 16:36
Postat de axg87 pe 19 Iulie 2012, 09:49

Daca era invers, se numea act de gentleman. Daca a fost asa e discriminare de sex :)) Ce ti-i si cu muierile astea :))

Daca este sa te uiti la titlu (tipic pt GSP), ai crede ca este vorba de discriminare, desi nu este. Invers, s-ar fi spus cavalerism. Egalitatea presupune si situatii de genul acestea. Insa dupa ce citesti articolul, le dau dreptate fetelor. Ele au adus medalii, pentru asta meritau locurile la business.

raul4steaua
raul4steaua  •  19 Iulie 2012, 15:39

De fapt in Japonia, nu exista egalitate intre sexe, la ei va fi intotdeauna asa, de ce credeti ca se practica atat de des violul la ei ?

axg87
axg87  •  19 Iulie 2012, 09:49

Daca era invers, se numea act de gentleman. Daca a fost asa e discriminare de sex :)) Ce ti-i si cu muierile astea :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează