SPORTURI  »  JO 2012  »  SPRE ŢĂRI MAI CALDE

Echipa feminină de spadă, campioană mondială în 2010 şi 2011, începe concursurile din 2012 la Doha

Anca Măroiu reuşind o tuşă în faţa antrenorului Cornel Milan Foto: Cristi Preda
Anca Măroiu reuşind o tuşă în faţa antrenorului Cornel Milan Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2012 19:32

Anca Măroiu, Loredana Dinu, Simona Gherman şi Ana Brînză mai au de tras pînă la Jocurile Olimpice la Budapesta, Barcelona, Rio de Janeiro, Havana, Legnano şi la Leipzig


Mai sînt 169 de zile pînă la Jocurile Olimpice de la Londra. Singura medalie de aur într-o probă olimpică a fost adusă în 2011 de echipa feminină de spadă. Componentele ei, Anca Măroiu, Loredana Dinu, Simona Gherman şi Ana Brînză, nu ştiu cu exactitate cîte zile au mai rămas, dar ştiu că în luna august e din nou rîndul lor să strălucească. "Nu stau să le număr, dar poate ar fi o strategie", spune Lore.

Pînă acolo, lunile trec în ritm de antrenamente, cantonamente şi etape de Cupă Mondială. Prima dintre ele are loc la Doha, în acest week-end. "Continuăm ce am început, e doar un an nou, nu o luăm de la capăt, e o continuare firească", a spus Anca Măroiu. Faţa îi este roşie, transpiraţia i se înnoadă în bărbie. E ultimul antrenament înainte de plecarea spre Doha. E miercuri dimineaţă, fetele poată tricouri, pieptare şi soarele intră pe geamurile mari ale sălii Floreasca, parcă zăpada de afară nu există.

Doar Anca şi Loredana participă. Ana şi-a dat mîna peste cap în cantonamentul de Izvorani şi face recuperare, iar Simona este învoită din cauza unor probleme. A trecut pe la sală, ca să-şi ia armele pentru a le pune în bagaj. "Mergem să vedem în ce formă sîntem. La primul concurs din 2012, cu Steaua, mi-am dat seama că nu ne-am pierdut tactica, e acolo bine imprimată, în creier", a spus ea. Se vor reîntîlni azi pe aeroport, spre seară, pentru a decola spre Dubai şi de acolo spre Doha, unde maximele sînt între 25 şi 27 de grade.

Pentru trei dintre ele este o premieră, nu au mai fost pînă acum în capitala Qatar-ului, doar Ana a mai concurat pe planşele de acolo, ea cîştigînd concursul în 2009. "Nu e un an greu, e un an pe care ni l-am dorit", adăugă Anca. După Doha, urmează Budapesta, Barcelona, Rio de Janeiro, Havana, Campionatele Europene de la Legnano, Lepzig şi apoi Londra.

"A fost un an frumos 2011, dar cred că nimeni nu se mai gîndeşte acum la el"

"Ne gîndim că într-un an nu poţi să ai mai mult de două vîrfuri de formă şi unul trebuie să fie în luna august"
Loredana Dinu

"Mai sînt cinci luni şi jumătate pînă la Jocurile Olimpice, dar noi luăm fiecare concurs în parte"
Anca Măroiu

Costum modificat
Simona Gherman spune că şi-a modificat costumul pentru a putea purta orteza la genunchiul drept, cel care a supărat-o tot anul trecut. "Am început să am probleme şi la celălalt pentru că încerc să-l protejez cît mai mult. Sper să mă ţină pînă la Jocurile Olimpice, le-am şi spus fetelor că dacă se întîmplă ceva, vin cu el legat şi tot merg la Londra", a spus Simona.

Încredere şi neîncredere
Anca Măroiu a reuşit anul trecut la Campionatele Mondiale să-şi adauge în palmares şi o medalie mondială individuală, cea de bronz. Ea însă a pierdut, la prioritate, accesul în finala mare. "Mi-a dat şi nu mi-a dat încredere, am revăzut semifinala şi nu-mi venea să cred ce s-a întîmplat. Oricum, sper că acum am învăţat din acea greşeală, orice şut în fund e un pas înainte", a spus Anca.

Programul concursurilor pînă la Jocurile Olimpice de la Londra
11-13 februarie Doha etapă de Cupă Mondială (individual şi cu echipa)
25-26 februarie Budapesta etapă de Cupă Mondială (individual)
9-11 martie Barcelona etapă de Cupă Mondială (individual şi cu echipa)
4-6 mai Rio de Janeiro etapă de Cupă Mondială (individual şi cu echipa)
19-20 mai Havana etapă de Cupă Mondială (individual)
16-19 iunie Legnano Campionatele Europene (individual şi cu echipa)
29 iunie-1 iulie Leipzig etapă de Cupă Mondială (individual şi cu echipa)
30 iulie-4 august Londra Jocurile Olimpice (individual şi cu echipa)

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează